Teraz jest poniedziałek, 25 marca 2019, 18:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Konwersja z NTSC na PAL ADOBE PREMIERE PRO 1.5.1 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post Konwersja z NTSC na PAL ADOBE PREMIERE PRO 1.5.1
Witam

Mam problem z przerobieniem materiału NTSC (720x480) na Pal (720x576). Posiadam kartę wideo Matrox RTX 100, pracuje na Adobe Premiere Pro 1.5.1. Czy jest możliwość przerobienia za pomocą RTX100 materiału pod AP Pro z NTSC na PAL ?

Proszę o pomoc

Z góry dziękuje

Pozdrawiam


Paul


poniedziałek, 22 października 2007, 22:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Z łatwością zrobi to Canopus Procoder w każdej wersji , czy to prosto z linii czasu Adoba , czy też jako uruchomiony Procoder osobno.
Przerobi Ci plik NTSC na dowolny format pliku
Pozdr


poniedziałek, 22 października 2007, 23:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post 
Dzięki za wiadomość. Jest możliwość przez RTX 100 przerobienia z NTSC (720x480) na Pal (720x576) ?

Pozdrawiam

Paul


wtorek, 23 października 2007, 09:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
a mozesz wrzucic do projektu otworzonego w pal materialy ntsc ???
bo potem po prostu zostaje ulozyc je na timeline, ewentualnie maly zoom zeby dopasowac rozdzielczosc bez straty proporcji i "enter"
calosc sie powinna przeliczyc, tak sie robi u mnie bez karty, moze na matroxie tez pojdzie


wtorek, 23 października 2007, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
tak po za tematem, pokasuj te 4 posty (takie same) zanim ktoś tam odpowie - niepotrzebnie śmiecisz forum.
Pozdro :D


wtorek, 23 października 2007, 10:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post 
Spróbuje wykonać zgodnie ze wskazówkami.
Odnośnie postów, to nie wiem dlaczego tyle zrobiło się kopii.

Dzięki za info


Pozdrawiam

Paul


wtorek, 23 października 2007, 11:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL