Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 08:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pomocy 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 czerwca 2007, 21:16
Posty: 5
Post Pomocy
Kupiłem kamerę sony na min dvd i nagrywam filmiki które są zapisywane w dwóch plikach dźwięk i obraz osobno jak moę to zlepić w całość aby otwarzać to na dvd ???
2. polecie mi jakiś program do obróbki tych filmików (najlepiej po polsku)
Proszę o pomoc


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 16:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Czy wyciągnięta płytka mini DVD nie odtwarza się w odtwarzaczu?
- Powinna.
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 17:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Na Allegro znajdziesz np Ulead Video Studio 9 (sa po polsku) i tam po przez opcję CAPTURE a następnie IMPORT DVD wgrasz swój filmik a następnie ładnie go tam zmontujesz Jak bedzie z czymś problem to pisz, ale najpierw poszukaj na forum, bo myśle ze chyba było o tym już.


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 17:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 czerwca 2007, 21:16
Posty: 5
Post 
nie odtwarza !!!!!!
a czy są jakieś programy żeby zmienić format nagranego filu np. na avi, czy wma????????? bpo to jak widzę jest nagruwane w mpge2 i proram który dostałem od sonego normalnie mi otwarza mi te filmy ale tylko na kompie !!!!!!!


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 19:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
pphudy napisał(a):
nie odtwarza !!!!!!

A czy po nagraniu tej płytki w kamerze sfinalizowałeś ją? Bo jesli nie to żaden inny sprzęt Ci nie odtworzy tego materiału.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 21:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 czerwca 2007, 21:16
Posty: 5
Post 
tak
sfinalizowałem!!!!!!!!


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
pphudy napisał(a):
tak
sfinalizowałem!!!!!!!!

No to dziwne bo powinno chodzić. A może masz coś uszkodzone w kamerze i nagrywa z jakimis błedami choć chyba to mało prawdopodobne.


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 21:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Myślę tak:
- chyba każda kamera cyfrowa, a nie wątpliwie ta nią jest, posiada wyjście i'link, więc wystarczy podłączyć ją z komputerem za pomocą portu Firewire (jeśli nie ma, trzeba dokupić ok.50zł) i normalnie w świecie zgrywać materiał do AVI-DV tak jak robi się to z kamerami pracującymi w miniDV (chyba, że się mylę), a wtedy z takim materiałem można zrobić już wszystko. Podwójna eksploatacja napędu optycznego nie jest tak destrukcyjna, jak w przypadku mechanicznego (kasetki).
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
zdarza sie ze kamerki na DVD lub z HDD nie mają FireWire :|

pphudy, napisałeś że na płycie masz oddzielnie plik wideo i audio - jakie to sa pliki?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 3 grudnia 2007, 23:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 czerwca 2007, 21:16
Posty: 5
Post 
jeden plik to *.mpg (dźwięk obsługiwany przez winampa a drugi to *.modd
a jeszcze jedno jak wrucam płytkę do kompa to on na niejnic nie widzi do[iero jak importuje to prze program od sonego to dopiero moge je zobaczyć !!! :cry:

[ Dodano: Wto Gru 04, 2007 9:11 pm ]
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł????? :)))

[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 12:23 am ]
proszę pomocy
nagrałem brata przysięge i nie mogę jej pokazać dla rodziny!!!!!!! :( :( :( :(


wtorek, 4 grudnia 2007, 00:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL