Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 04:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 pasy przy szybkich ruchach kamerki 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post pasy przy szybkich ruchach kamerki
witam
mam kamerke panasonika nv320 i uzywam ulead video studio 11+ i zauwazylem ze gdy kamerka wykonuje (na filmie) szybszy ruch pojawiaja sie w niektorych miejscach pasy. co moze byc nie tak
komp windows xp sp2, core duo 2160, 2GB ramu,firewire dysk szybki i nie wiem co sie dzieje.ogolnie pobraz dobry ale jak momentami pojawiaja sie pasy.
nie wiem czy moze powiniem uzywac jakiegos innego softu? zrzucam caly amterial do DV a potem wybieram ze chce utwrozyc dvd ale wynik jest zaskakujaco dziwny. bo ogolnie materil zle nie wyglada ale orzy szybkich ruchach w pewnych miejscach pojawiaja sie pasy.
dziekuje


czwartek, 20 grudnia 2007, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
radiator napisał(a):
bo ogolnie materil zle nie wyglada ale orzy szybkich ruchach w pewnych miejscach pojawiaja sie pasy.

Poczytaj o przeplocie. Tyle juz razy to przewijało sie na forum że nie chce mi sie tłumaczyć i zapewne nikomu innemu też.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 21 grudnia 2007, 12:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
witam
dziek iza info
to chociaz daj linka prosze!!
dzieki


piątek, 21 grudnia 2007, 18:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
radiator napisał(a):
witam
dziek iza info
to chociaz daj linka prosze!!
dzieki

Wrzuć w wyszukiwarke słowo "przeplot" i wyskoczą Ci podobne tematy i gwarantuje ze znajdziesz tam odpowiedź.

Pozdrawiam
Maciej


piątek, 21 grudnia 2007, 18:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
oto wynik

Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

dodamz e uzywam ulead video studio 11+ i wszedzie gdzie czytam mowia ze za pomoca tego programu mozna wszystko zrobic i nie potrzeba nic innego. a niestety przy ruchach dynamicznych pojawiaja sie 'grzebienie'.
moze powinienem gdzies cos zaznaczyc? moze podwojny przeplot?


sobota, 22 grudnia 2007, 10:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
radiator napisał(a):
Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

Bo szukane słowo musisz wpisac w cudzysłów. Tak jak Ci napisałem "przeplot" Tak działa ta wyszukiwarka niestety.
Ala zrobiłem to za Ciebie. Oto rezultaty: http://www.forumwideo.pl/search.php?mode=results

Pozdrawiam
Powiem Ci tylko dla ułatwienia. Obejrzyj ten materiał na stacjonarnym DVD to nie bedziesz widział tych pasów. Jesli ogladasz na kompie to użyj odtwarzacza Power DVD lub Win DVD. One usuwaja przeplot w locie przy ogladaniu. Reszte musisz doczytać o co chodzi z tym przeplotem.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


sobota, 22 grudnia 2007, 11:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
dzieki serdeczne troche poczytalem. w powerdvd wyglada juz dobrze. teraz czy jest jakas metoda aby i na kompie (allplayer) i na tv wygladalo to dobrze? bo jak uzywam allplayera to przeplotu nie usuwa wiec czy jest jakis sposob aby i allplayer mogl odtworzyc film poprawnie bez grzebieni?


sobota, 22 grudnia 2007, 15:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
radiator napisał(a):
czy jest jakas metoda aby i na kompie (allplayer) i na tv wygladalo to dobrze

żeby dobrze wygladało np. na All Playerze musisz w programie edycyjnym usunąć przeplot. Słuzy do tego opcja deinterlace. Ale z drugiej strony jesli ma byc to wyświetlane na TV to lepiej pozostawic przeplot.
Moim zdaniem najlepiej przeplot pozostawić a na kompie film oglądać w Power DVD lub podobnym usuwającym przeplot w trakcie oglądania.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


sobota, 22 grudnia 2007, 16:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
dzieki wielki dzisiaj w nocy kolejne proby.
mam jeszcze pytanie bo filmujac mialem ustawionia na 16:9 i czy teraz tworzac dvd wybrac dvd 16:9 czy lepiej dvd 4:3?? bo tego nie chwytam jeszcze.czy jak ustawie na 4:3 a mialem film 16:9 to czy obraz zostanie 'wydluzony' jak wybiore dvd 4:3?
dzieki wielkie


sobota, 22 grudnia 2007, 16:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
radiator napisał(a):
dzieki wielki dzisiaj w nocy kolejne proby.
mam jeszcze pytanie bo filmujac mialem ustawionia na 16:9 i czy teraz tworzac dvd wybrac dvd 16:9 czy lepiej dvd 4:3?? bo tego nie chwytam jeszcze.czy jak ustawie na 4:3 a mialem film 16:9 to czy obraz zostanie 'wydluzony' jak wybiore dvd 4:3?
dzieki wielkie

Nie wiem w jakim programie edycyjnym pracujesz ale jak masz materiał nagrany w formacie 16:9 to takie same powinieneś mieć ustawienia projektu i authoring robić równiez w tym formacie.


sobota, 22 grudnia 2007, 17:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 19:40
Posty: 35
Post 
dzialam w video studio 11+


sobota, 22 grudnia 2007, 21:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL