Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 21:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Z premiere 1.5 do ae6.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Z premiere 1.5 do ae6.0
Witam
Mam pytanie dotyczące importu do after effects seqwencji czy też projektów z adobe premiere
Konkretnie czy można zaimportowąć projekt z premiere 1.5 do after effects 6.0?
Importowałem projekty z AP1.5 do AE6.5 i było okey. Domyślam się że ta wersja ae 6.0 powstała przed wersją premiere 1.5 ale żeby był taki problem.
Może jest możliwość zapisu projektu adobe premiere 1.5 jako ap 7.0.
aby ae6.0 go widział i mógł zaimportować.
Patrząc na prosty przykład z życia office xp zapisuje pliki również w starszych wersjach tego programu jeśli tak ustawimy parametry zapisu i wówczas np zaimportowanie pliku w office 97 nie nastręcza problemu
Czy ktoś spotkał się z tym problemem? A może ktoś go rozwiązał?
Oczywiście nie biorę na razie pod uwagę uaktualnianie ae do wyższej wersji.
Czekam na odpowiedź


sobota, 29 grudnia 2007, 00:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Prawda jest taka, że projekt wykonany na nowszej wersji otworzy się na starszej pod warunkiem, że nie zastosowano w nim elementów programu jakich nie posiadała jeszcze starsza wersja aplikacji. Działa to podobnie jak projekt wykorzystujący plug-iny, lub inne dodatki doinstalowane do programu, gdzie ten sam nie otworzy się dopóty, dopóki nie nałożymy tychże plug-inów i nakładek na program.
Oczywiście nie jest to reguła, gdyż często bywa tak, że nowsze programy wykorzystują inny już format zapisu projektów, niekompatybilny ze starszymi ich wersjami.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 29 grudnia 2007, 00:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
Bardziej chodzi mi o kompatybilność dwóch programów które powinny ze sobą współpracować a nie współpracują.
AP 7 (czy jak kto woli 1.0) było na rynku razem z AE 6.0 potem weszła wersja AP 1.5 i AE 6.5 i te programy mogą ze sobą współpracować tak jak istniały na rynku. Ja mam trochę inna konfigurację AP 1.5 i AE 6.0 i z współpracy nici Dziwi mnie to bo projekt zpisany przez AP 1.5 jest widoczny i odczytywany przez AP 7.0 czyli nowszy projekt jest widoczny przez starszą wersję i wynika z tego że projety premiere zapisuje w takiej samej formie bez względu na wersję, zresztą wersje AE6.0 i AE6.5 nie dzieli aż tak wielka różnica czasu powtały po sobie. I jeszcze jedno mówię o standardowych softach bez zainstalowanych dodatkowych pluginów.

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 31 grudnia 2007, 01:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Z premiere 1.5 do ae6.0
Witam
Widzę, że ostatnio dużo pisze się postów na temat AAE więc postanowiłem odświeżyć swój problem może ktoś coś więcej podpowie.
:?:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


sobota, 12 kwietnia 2008, 23:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL