Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 01:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jak to zrobić?? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post Jak to zrobić??
Witam. Tak kiedyś przeglądałem różne linki i zobaczyłem cos co mi się spodobało i to bardzo, mała rzecz i pewnie łatwo zrobic ale zastanawiam sie dokładnie czy efektem "Advanced light" w AAE ??
http://tokksa.pl/galeria-27-18
Na poczatku jest lini pojawiająca sie pod napisem i zastanwiam się czy zrobic to w/w efektem czy może jest prostszy sposób??
Może ma ktoś jakiś link do tutka czy coś takiego??


czwartek, 10 stycznia 2008, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
Witam, wydaje mi się, że zrobienie takich linii to nic trudnego, np można użyć F9 w AP, a kwestia pojawiania się jej i znikania to zależy jakie przejścia jej zapodasz.

Pozdro


czwartek, 10 stycznia 2008, 10:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
E, to chyba 3D Stroke, Tokksa często go używa. Przy okazji - podrowienia Tokksa, to co robisz jest super!

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


czwartek, 10 stycznia 2008, 13:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post 
Dzięki za odpowiedzi, a na koniec dodam że znalazłem inne rozwiązanie. Prosta linia o grubości ok. 3 pikseli, zmieniamy warstwę w 3D, dodajemy Spot Light(trzeba wyśrodkować) i mamy prawie że gotowy taki efekt.Pozostaje drobna kosmetyka. A wszystko dzięki wspaniałemu AAE. Dzięki za pomoc i narqa.


czwartek, 10 stycznia 2008, 14:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post 
wielki ukłon dla kol. Tokksa
a dla leniwych :mrgreen: Digital w swoich danych pisze :arrow: Vitascene 1.0.33 mamy tam kilka już takich gotowców i jeszcze bardziej rozbudowanych wizualnie czyli klik>klik i już gotowe :mrgreen: nic pracy nic pomyślunku tylko klik>klik :mrgreen:

_________________
Obrazek


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
jurekwejh napisał(a):
a dla leniwych Mr. Green Digital w swoich danych pisze Arrow Vitascene 1.0.33 mamy tam kilka już takich gotowców i jeszcze bardziej rozbudowanych wizualnie czyli klik>klik i już gotowe Mr. Green nic pracy nic pomyślunku tylko klik>klik Mr. Green

Pisząc moją odp. zakładałem, że autor nie ma dostępu do Vitascene. :roll:


piątek, 11 stycznia 2008, 09:20
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post 
Vitascene instaluje się chyba do wszystkich programów ( tak pisze na stronie producenta ) > zwracam uwagę , że są tam dwie zakładki po kilkanaście takich gotowych efektów do napisów . w pinnacle ultimie mamy vitascene za free :mrgreen: a jak rozwiązać ten problem jeśli nie mamy vitasceny > ściągamy demo ( link na e-mail po około 10 minutach ) wersję demo instalujemy sobie w naszym programie > będzie demo , ale jest zawsze ale :idea: :!: export projektu do pliku dv lub mpg2 i już gotowe :mrgreen:a export do pliku wideo nie jest zablokowany , czyli zostaje tylko dodać gotowy napis do projektu :roll:

p.s. :mrgreen: przepraszam napewno taki kiczowaty napis :mrgreen:


piątek, 11 stycznia 2008, 18:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
jurekwejh napisał(a):
Vitascene instaluje się chyba do wszystkich programów ( tak pisze na stronie producenta ) > zwracam uwagę , że są tam dwie zakładki po kilkanaście takich gotowych efektów do napisów . w pinnacle ultimie mamy vitascene za free Mr. Green a jak rozwiązać ten problem jeśli nie mamy vitasceny > ściągamy demo ( link na e-mail po około 10 minutach ) wersję demo instalujemy sobie w naszym programie > będzie demo , ale jest zawsze ale Idea Exclamation export projektu do pliku dv lub mpg2 i już gotowe Mr. Greena export do pliku wideo nie jest zablokowany , czyli zostaje tylko dodać gotowy napis do projektu Rolling Eyes


Jest to Oczywiste i na pewno ta informacja przyda się nowym posiadaczom Vitascene (teraz dużo staniał, ja dałem jeszcze 1399 pln :evil: )

Cytuj:
p.s. Mr. Green przepraszam napewno taki kiczowaty napis Mr. Green

Czepiasz się niepotrzebnie (nawiązując do innego tematu) :roll: )
My tu gadu-gadu, a autor tematu pewnie dalej nie wie jak zrobić owe tajemnicze linie.

Pozdro


sobota, 12 stycznia 2008, 15:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 października 2006, 10:32
Posty: 5
Post 
A wie może ktoś jaka muzyka jest w tym materiale zastosowana, będę wdzięczny za info :)

_________________
Przemysław Kowalewski


poniedziałek, 4 lutego 2008, 16:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
przemix napisał(a):
A wie może ktoś jaka muzyka jest w tym materiale zastosowana, będę wdzięczny za info Smile


Kolego o tym klipie było juz pisane x razy, ale podpowiem Ci szukaj w soundtracku filmu "WYSPA" -The Island :mrgreen:

pozdro


poniedziałek, 4 lutego 2008, 16:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 sierpnia 2007, 10:41
Posty: 132
Post 
tommyk7 jeśli siedzisz w AAE to bedziesz wiedział o co chodzi_ polecam ci iść trochę dalej i użyć: Storke,echo,glow+jakiegoś blura


poniedziałek, 4 lutego 2008, 20:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 19 czerwca 2007, 09:37
Posty: 56
Lokalizacja: Podlaskie
Post Re: Jak to zrobić??
Steve Jablonowsky - My name is lincoln.

_________________
Audi RS4 Avant :) :)


wtorek, 19 lutego 2008, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Jak to zrobić??
My name's Lincoln z filmu Wyspa. Widziałem kiedys podobna czołowke do sklejonej muzyki z Gladiatora tez jest super. Pozdrawiam


środa, 20 lutego 2008, 14:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL