Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 19:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Problem z tworzeniem pliku powyżej 4GB na Fat32 i jak to ... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post Problem z tworzeniem pliku powyżej 4GB na Fat32 i jak to ...
...przeskoczyć?

Witam wszystkim forumowiczów, to mój pierwszypost i od razu z grubej rury!
Montuję filmy za pomocą Studio 8, które z niewiadomych względów nie chce działać poprawnie pod WinXP (na trzech niezależnych kompach). Tak więc zostałem skazany na Win98, który jak wiadomo działa na FAT32 i w związku z tym istnieje granica wielkości pojedynczego pliku bodajże 4 GB. Sam montaż przebiega sprawnie, ale powstaje problem podczasu zapisu pliku. Niestety kiedy wynikowy plik przekracza 4GB, a tak jest w większości przypadków program nie renderuje filmu.
Rozwiązaniem, które mnie nie satysfakcjonuje jest pocięcie filmu na kilka kawałków- są póżniej kłopoty z dalszą obróbką i kodowaniem do DivX!
Czekam na jakąś podpowiedź!

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


wtorek, 27 maja 2003, 05:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie ma technicznej mozliwosci zapisu pliku wiekszego niez wpomniales na FAT32. Jedynie moga to symulowac jakies rozwiazania programowe, ktore w rzeczywistosci fizycznie zapisuja podzielone pliki.

Poszukaj na forum dobrze bo watek ten byl poruszany juz naprawde wiele razy.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


wtorek, 27 maja 2003, 05:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post 
No właśnie szukam jakiegoś sposobu najlepiej związanego z Studio8, może można zapisać kilka plików na dysku, a widziane to będzie przez program jako jeden plik!
Używałem opcji szukaj, być może źle dobrałem słowa kluczowe!

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


wtorek, 27 maja 2003, 05:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Jset taki programik "freeVCR", który dzieli automatycznie zrzucany plik tnąc na założoną wcześniej wielkość. W ten sposób powstaje n-mniejszych które mozna poźniej obrobić np. w AP, UMS lub innym. Tylko jedno "ale" - z tego co wiem nie chodzi pod W2K.


wtorek, 27 maja 2003, 06:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
A nielepiej przejsc na win2000 i miec spokoj

_________________
AMADEUS


wtorek, 27 maja 2003, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
POPIERAM !!! :lol:


wtorek, 27 maja 2003, 19:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Oczywiście to chyba najlepsze wyjście. :D


wtorek, 27 maja 2003, 19:19
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post 
No właśnie przymie3rzam się do takiego posunięcia, ale nie chcę przeinstalowywać Win98 i XP i dokonam instalacji Win2000 po zakupie nowego dysku! Dzięki za rady!

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


wtorek, 27 maja 2003, 19:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 16:05
Posty: 47
Lokalizacja: Łódź
Post Problem z XP hm...
Mam studio 8 i karte jak w podpisie i nie mam zadnych problemow z tym systemem. W 98 nie obejdziesz problemu plikow 4 GB poniewaz system plikow uzyty w 98 to fat 32 i nie obsluguje plikow wiekszych niz 4 GB.
Wroce jeszcze do problemow ze studio 8 sciagnij i zainstaluj wszystkie poprawki do studio 8 powinno pomoc :) .

_________________
P4E 3.0 FREEZER 4 ABIT IC7-G 1.1 HIS EXCALIBUR RADEON 9800 PRO ICE-Q 2 x 512 MB A-DATA VITESTA DDR 600 2 x SAMSUNG SP 80 GB SATA RAID SAMSUNG SP 200 GB AUDIGY 2 ZS PLATINUM PINNACLE STUDIO DELUXE 10 PLUS BENQ DWLS 1655 NEC ADLF 7173A LCD ASUS PW201.


piątek, 30 maja 2003, 16:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A zapuszczałeś S8 na XP lub 2k, jeżeli tak to napisz jak chodził program?


piątek, 30 maja 2003, 20:00
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post 
Też jestem ciekaw jak S8 działa pod Win2000? Może ktoś podzieli się spostrzerzeniami?

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


wtorek, 17 czerwca 2003, 13:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
A nie myślałeś Koala nad sposobem "pokazania" dla Win98se partycji NTFS?
Chyba znalazłby się na to sposób... ale nie testowałem tego programiku...
to znaczy mam niby takie cos, jak chcesz to ci na majla wyśle (5Mb) w kawałkach spakowane RAR-em.
Obecnie mam XP Pro, i tobie też dobrze radzę - przejdź na 2000 lub XP.
Pozdrawiam


wtorek, 17 czerwca 2003, 16:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za zainnteresowanie, jak możesz to podaj nazwę programu to poszukam go w sieci (w pracy). W domu mam modem i trochę boli ciągnięcie 5MB!


środa, 18 czerwca 2003, 08:53
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2003, 20:36
Posty: 15
Lokalizacja: Sulechów
Post 
Tez kiedys zastanawialem sie nad kombinowaniem z win98 i partycja ntfs , ale w koncu zlamalem sie i mam win2000. Jest takie cos jak ntfs for win 98. Nie wiem jak sprawnie to dziala bo jednak nie zastosowalem. Ale moze warto sprobowac. Nalezy tylko pamietac ze darmowe wersje takich hmmm nazwe to sterownikiem - wylacznie pozwalaja na odtworzenie plikow z partycji ntfsowej a nie na zapis na niej.
Oskar
oskar.b@interia.pl


czwartek, 19 czerwca 2003, 13:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL