Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 11:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lutego 2008, 16:29
Posty: 5
Post pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
Witam
mianowicie mój problem polega na tym iz jak zmontuje juz cały film mieszany zdjecia z klatkami filmu zgranego z kamery i podłoże podkład muzyczny z *.mp3, to kiedy wybieram twórz dysk (w opcjach mam ustawione ze ma jakośc w dvd i od razu wypalić na płycie) potem po odtwarzaniu filmu w MENU płyty jest dzwięk podkładu z mp3 a kiedy juz sie film zmontowany, to jest brak podkładu z pliku mp3 jakby wogóle go nie było a co dziwniejsze dzwiek z taśmy kamery jest. Z góry dziekuje za odp


piątek, 22 lutego 2008, 18:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post Re: pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
Moją pierwszą reakcją na problemy z dźwiękiem w Pinnacle było zawsze zamienienie mp3 na coś innego. Zobacz czy zamiana na WAV przed zastosowanie w Pinnacle coś da, albo nawet wypalenie płytki CD (RW najlepiej) za pomocą Windows Media Playera i import z płytki.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 22 lutego 2008, 18:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lutego 2008, 16:29
Posty: 5
Post Re: pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
własnie wav ten nie czyta mam w środku takie jak pstrykniecie z aparatu i także nie działa, jedynie podkład muzyczny jest w Menu płyty, najgorsze jest to że kiedyś wszystko było wporzadku przed formatem a dekodery zainstalowane takie same tyle ze doinstalowałem pinnacle holywood ale chyba nie ma to wpływu


piątek, 22 lutego 2008, 19:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post Re: pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
Nie czyta WAV, to może zapisz wszystkie projekty i przeinstaluj Studio.
Skąd wziąłeś dźwięk pod menu? Z innych przyczyn to może być jeszcze za długi projekt jak na możliwości konfiguracji sprzetowej, wypalanie od razu na płytkę, zamiast z użyciem etapu pośredniego - zapisz na dysk / defragmentacja / wypal płytkę...

_________________
最诚挚的问候


piątek, 22 lutego 2008, 19:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lutego 2008, 16:29
Posty: 5
Post Re: pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
właśnie pod menu dałem tez mp3 tyle ze wyciety kawałek. i nawet sprawdzałem czy tak samo jest skompresowany, w sprzecie nie ma przyczyny dlatego ze przed formatowaniem własnie było wszystko wporzadku i myslałem ze coś w ustawieniach mieszam ale juz sam nie wiem pomyslałem moze ktoś miał ten sam problem, bo to w sumie sie tak zachowuje jak by wogóle nie było muzyki w linijkach może dołacze zdjecie za chwile

film ma tylko 11 min.. i co najlepsze jak puszczam go w werscji roboczej jeszcze nie nagrane na płyte to wszystko gra i buczy :)

dodaje: a stworzłem film jako mpeg i wszystko jest w nalezytym porzadku to coś musi być w opcjach przy tworzeniu dysku


Załączniki:
pinnacle.JPG
pinnacle.JPG [ 138.95 | Przeglądane 101 razy ]
piątek, 22 lutego 2008, 23:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 lutego 2008, 16:29
Posty: 5
Post Re: pinnacle 9 problem z podkładem dzwieku
wkoncu zrobiłem opisze co i jak jakby miał podobny przypadek okazało sie że kiedy podkładam dziek pod menu właśnie ginie cały podkład w filmie nie wiem dlaczego taksie dzieje ale próbowałem na RW na wszystkie sposby i takie mi sie wysnuły wnioski pozdrawiam wszystkich monterów


poniedziałek, 3 marca 2008, 00:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL