Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 00:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 brak obrazu w filmie z aparatu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:35
Posty: 5
Post brak obrazu w filmie z aparatu
Witam.mam duży problem jeszcze nigdy nie robiłem montażu wideo wiec prosze o wyrozumialosc.ponagrywalem troche filmow na aparat i pozrzucalem je na dysk.normalnie je otwiera ale po wrzuceniu do programu od obróbki jest tylko dzwiek ale nie ma obrazu siedze juz kilka godzin kombinuje ,rozne programy itp i zawsze to samo-dzwiek bez obrazu co z tym zrobic bo nie da sie nic sklecic.blagam pomocy!!!!!!!!!!!!


Ostatnio edytowano sobota, 1 marca 2008, 01:17 przez kreo, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: probleeeeem
Napisz jakie to pliki: mov, avi, mpg...
Napisz jakiego programu używasz to wtedy użytkownicy którzy na danym programie pracują, może coś pomogą.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


poniedziałek, 25 lutego 2008, 23:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:35
Posty: 5
Post Re: probleeeeem
mam 2 programy vegas studio i adobe premier ale wole vegasa(latwiejszy w obsludze sie wydaje).pliki to avi


wtorek, 26 lutego 2008, 00:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: probleeeeem
Jeżeli Vegas nie widzi tych avi, to pozostaje ci konwersja do innego formatu. Zainstaluj Virtual Dub i poprzez video/compresion zapisz jako uncompressed RGB (wyjdą bardzo duże pliki) lub potestuj inne kodeki które tam będą (w tym compresion).
Po wybraniu kodeka dajesz Save as... a potem taki plik do Vegasa i się bawisz w montaż.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


wtorek, 26 lutego 2008, 04:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:35
Posty: 5
Post Re: probleeeeem
Żaden program nie widzi obrazu poza MAGIX Movie Edit Pro 12 oraz Blaze Media Pro i wszystko byłoby super gdyby nie to, że gdy chcę obrócić obraz o 90 stopni wyskakuje mi błąd taki jak na załączonym zdjęciu i nie wiem co z tym zrobić. usunąłem nero wywaliło mi inny błąd ze brak kodeka advrcntr3.dll, którego nie da sie z nikąd pobrać. zainstalowałem nero znów ten błąd co na zdjęciu.


poprawiłem byki. proszę o nie przeginanie z ortami i caps'ami!
popraw proszę sam pierwszy post.
pozdrawiam
GrassHoppeR


Załączniki:
BLAD.JPG
BLAD.JPG [ 33.46 | Przeglądane 87 razy ]
wtorek, 26 lutego 2008, 05:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4582
Lokalizacja: Tczew
Post Re: probleeeeem
Próbowałeś może kreo w takim razie zapisac go Magixem jako DV? Te pliki powinien widzieć każdy program, jedynie lekkie pogorszenie obrazu może wystąpić.
PS Same kolorowe i same duże litery trochę przeszkadzają w czytaniu, a tytuł pytania powinien mniej wiecej mówić o co pytasz - to tak na drugi raz :wink: .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 26 lutego 2008, 10:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:35
Posty: 5
Post Re: probleeeeem
Dzieki panowie za rady ale mam program ktory czyta obraz i jest wszystko super choc po wlozeniu tego filmu nawet jako plik DV nie wiedzi obrazu Vegas ale no coz grunt ze choc jeden program to robi :)


sobota, 1 marca 2008, 01:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: brak obrazu w filmie z aparatu
przedstawiając swój problem powinieneś opisać jak najwięcej szczegółów i istotnych informacji. tymczasem nie napisałeś jaki to aparat ani nawet jakie to pliki! pomogłoby również wrzucenie krótkiego filmu na jakiś upload.

wątek jałowy, jeśli nie chcesz, żeby wyleciał napisz coś więcej.
(mam chrapkę na kolejne zajęcia praktyczno-techniczne z moderatorstwa, tym razem temat "usuń wątek")


pozdrawiam

_________________
Obrazek


sobota, 1 marca 2008, 12:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 22:35
Posty: 5
Post Re: brak obrazu w filmie z aparatu
Aparat to canon A430.filmu po zrzuceniu maja format AVI.jedynym programem pokazujacym obraz jest MOVIE MEKER PRO 12. OBECNIE MAM BARDZO SLABY TRANSFER I WYSLANIE 2MB NA UPLOUD ZAJMUJE MI PRAWIE 2 GODZINY


sobota, 1 marca 2008, 15:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL