Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 05:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Edius i cięcia na timeline 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Edius i cięcia na timeline
Mam klip na ścieżce 1VA (w Ediusie 4.51), wycinam z niego mały fragment filmu i przenoszę go o ścieżkę wyżej na 2V.W tym momencie końcówka klipu ze ścieżki 1VA automatycznie przesuwa się w lewo , jak zrobić by taki klip pozostał na swoim miejscu tam gdzie było wykonane cięcie a nie przyciągał się w lewo po timelinie.Czy jest to do ustawienia w ediusie?Proszę użytkowników tego softu o pomoc.


wtorek, 26 lutego 2008, 20:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 10:02
Posty: 114
Post Re: Edius i cięcia na timeline
Wciśnij insert,powinno pomóc.
Pozdrawiam


wtorek, 26 lutego 2008, 22:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 sierpnia 2008, 16:46
Posty: 18
Post Re: Edius i cięcia na timeline
Panowie a jak wyciac wlasnie fragment filmu w ediusie bo nie moge znalesc w premiere jest na klawiszu C taka zyletka a w edius???


piątek, 15 sierpnia 2008, 21:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Edius i cięcia na timeline
chyba CTRL D wtedy przecina jeden klip, a Shift D przecina wszystkie klipy w miejscu w którym jest ustawiona linia na timeline (w A.P. dużo łatwiej i przyjemniej dokonuje się cięć niż w ediusie, sam zaczynam go poznawać i nie jest miło się przestawić na niektóre rzeczy)


sobota, 16 sierpnia 2008, 10:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Edius i cięcia na timeline
źle napisałem nie D tylko C !!!!
ustawiasz linie na timeline gdzie ma być cięcie i wciskasz klawisz C i przecina klip, a jak chcesz kilka klipów na raz przeciąć to Shift+C powinno działać


sobota, 16 sierpnia 2008, 12:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 sierpnia 2008, 16:46
Posty: 18
Post Re: Edius i cięcia na timeline
niestety nic sie nie dzieje nie tnie mi po wcisnieciu ctrl+c .... chyba jednak pozostane przy adobe...


sobota, 16 sierpnia 2008, 13:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Edius i cięcia na timeline
wcześniej źle napisałem, że ctrl+D bez ctrl i bez D
dokładnie tylko C z klawiatury lub ikonka po prawej timeline Add cut point (C)
i powinno być OK
a masz na timeline w miejscu w którym chcesz zrobić cięcie ustawiona linię "scrubingu" (nie wiem jak to się pisze dokładnie)


sobota, 16 sierpnia 2008, 14:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 sierpnia 2008, 16:46
Posty: 18
Post Re: Edius i cięcia na timeline
tak w dalszym ciagu nic sie nie dzieje dzieki za pomoc jednak kupie chyba adobe bo jest bardziej przyjazny szkoda tylko ze taki drogi ale w stanach mozna dostac go za polowe ceny...Pozdrawiam


sobota, 16 sierpnia 2008, 15:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL