Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Adobe Premiere Pro. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 11:37
Posty: 9
Post Adobe Premiere Pro.
Od dluzszugo czasu robie filmy w Premiere Pro.Opanowalem program dość dobrze.Zaintrygowalo mnie ostatnio ustawienie w opjach : Export Movie Settings/ Video.Jest tam taka opcja do odznaczenia:"Compress" Mozna tu wybrac takie cos jak: Maitain data rate lub Allways.Do czego te ustawienia służą i jak je zdefiniowac.Ja zostawiam tak jak jest w oryginale ale moze ustawienie Allways bedzie lepsze.?


czwartek, 28 lutego 2008, 10:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post Re: Adobe Premiere Pro.
Oli ja ci nie pomoge bo jestem zielony :mrgreen: co do ad.pro. Pracuje na wer. 6.5 zainstalowałem sobie wersje testową ad.pro 1.5. i mam pytanie skierowane do ciebie. Jak ustawić timline wideo 1 a pod nim track na efekty bo z tego co widze to mam tak: Wideo 1,2,3, a pod spodem audio 1.2.3. czy a adobe pro można zmienic ustawienia aby było tak: wideo 1a- track na efekt przejścia-wideo 1b tak jak w wersj. 6.5. myśle ze pewnie wiesz o co mi chodzi. za pomoc ci zgóry dziękuje.


niedziela, 9 marca 2008, 12:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Adobe Premiere Pro.
te ustawienie wymuszaja Ci ponowną kompresje materiału jeśli eksportujesz do tego samego formatu w którym masz źrodło, allways zawsze bedzie kompresowało ponownie całość, maintain data rate tylko w przypadku gdy bitrate źródła bedzie większy niż zadany

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 9 marca 2008, 13:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post Re: Adobe Premiere Pro.
dzięki za odpowiedz powiem tak ze do wstawiania przejśc pomiędzy plikami na trakach to mi nie przeszkadza Czy przejscie będzie pomiędzy dwoma plikami na zasadzie góra dół czy z boku tak jak jest w pro.Problem zaczyna się kiedy robie jakiś plungin w postaci projektu w After efe. podam wam przykład dla rozjasnienia i zrozumienia o co mi chodz: :D a więc tak Odpalam premiere 6.5. Na trak wideo 1a wstawiam plik np.avi .i drógi plik avi na trak 1b pomiędzy nimi mam miejsce na przejście na wstawienie przejscia czy jakiegoś plunginu np.Adorage,boris.after itp..ja taki plungin wczesniej zrobiłem after efekt czyli jakies efekty typu blur, glow, itp dla traków wideo 1a i wideo1b zostały przypisane w afte i zapisane jako plungin.Chodzi o to ze jak zmieniam pliki avi to plungin sie nie zmienia I np.nowe pliki avi mają ten sam projekt . A teraz wygląda to tak:Odpalam pro wybieram np. wycinam frag.Pliku avi np 20 sec.zapisuje do jakiegoś katalogu.następny,następny,itd.Odpalam projekt w after efe.Ładuje te plik na traki i rendering mam jeden plik.Problem w tym ze za każdym razem musze odnowa edytować te plik wideo. W wer.6.5.wystarczyło tylko nałożyc wybrane pliki na traki. mam nadziej ze wiecie o co mi chodzi!


niedziela, 9 marca 2008, 15:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2008, 23:17
Posty: 3
Post Re: Adobe Premiere Pro.
Dołaczę do tematu ze swoim problemem.
Film nagrałem na kamerze MiniDV zgrałem do pliku na dysk do formatu .avi. Materiał obrobiłem w Adobe Premiere do formatu PAL 25kl/s 16:9. Nastepnie gotowy plik .avi skompresowałem do pliku DVD .vob.Całość nagrałem na krążek DVD.
Na komputerze film chodzi płynnie natomiast na stacjonarnym DVD obraz drży nie posiada stabilnego wygładzonego obrazu.
Inne orginalne filmy DVD, divix chodzą prawidłowo. Problem jest z moim materiałem. Co może powodować tą nieprawidłowosc?.
Zmieniałem równiez interlacing orginalnie było progresiwe, obraz bardzo skakał przy scenach ruchomych. Po zmianie na BFF drży troszkę mniej ale ogladając męczy oczy zapisany jest jako PAL 25kl/s 16:9.


wtorek, 25 marca 2008, 22:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL