Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 premiere pro 2 export dvd 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:42
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków
Post premiere pro 2 export dvd
Witam mam problrm premierem pro 2. Chodzi o to ze nie moge wykonac "export to dvd" polecenie burn jest nieaktywne. dotyczy sie to wszystkich 3 opcji. nagrania na dvd, utworzenia kataslogu jak i pliku iso. Jaka moze byc tego przyczyna. Nie sadze by to byla sprawa miejsca na dysku bo na C: (system) mam 80gb wolnego i na nastepnej partycji gdzie jest projekt mam jeszcze 120gb wolnego. Sam projekt to jest 1h zgrana z kamery. Znawcow ptogramu prosze o pomoc.
pozdrawiam


sobota, 22 marca 2008, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: premiere pro 2 export dvd
a dziala Ci eksport do MPEG2 poprzez Adobe Media Encoder?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 22 marca 2008, 23:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:42
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków
Post Re: premiere pro 2 export dvd
Croolick napisał(a):
a dziala Ci eksport do MPEG2 poprzez Adobe Media Encoder?


Tak dziala mi, ale chcialem troche zautomatyzowac nagrywanie. Zapisanie poprzez Adobe Media Encoder trwa xxx, wczytanie do Adobe Encoder + ponowne przelicznaie xxx = zbyt dlugo.
Chyba ze jest jakis sposob zeby w Encore nie przeliczal tego ponownie.


wtorek, 25 marca 2008, 12:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: premiere pro 2 export dvd
Hej
Teraz nie jestem pewien ale kiedys gdzies wyczytałem że AP nie działa poprawnie z niektórymi modelami nagrywarek i objawia sie to własnie nieaktywnym poleceniem export to dvd. Może się mylę ale warto to sprawdzić.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 25 marca 2008, 13:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:42
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków
Post Re: premiere pro 2 export dvd
Czyli warto by sprobowac zainstalowac inny sterownik od nagrywarki?? Czy dobre zrozimialem??


wtorek, 25 marca 2008, 16:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:42
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków
Post Re: premiere pro 2 export dvd
znalazlem ta liste o ktorej byla mowa wczesniej.
http://www.adobe.com/products/premiere/dvhdwrdb.html
Ale moja nagrywarka ma "Full support" wiec problem jest gdzie indziej


wtorek, 25 marca 2008, 18:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: premiere pro 2 export dvd
komarg napisał(a):
znalazlem ta liste o ktorej byla mowa wczesniej.
http://www.adobe.com/products/premiere/dvhdwrdb.html
Ale moja nagrywarka ma "Full support" wiec problem jest gdzie indziej

W takim razie nagrywarka to nie to. Powiem szczerze ze nic innego mi sie nie nasuwa co mogło by byc przyczyną. O ile sie nie myle to w trialu jest ta opcja zablokowana ale jeśli piszesz że masz mozliwość eksportu materiału przez Adobe Media Encoder więc trial odpada. No chyba ze Twoja wersja AP to jakis scrackowany trial to wszystko jest mozliwe i wtedy niektóre funkcje moga nie działac poprawnie.
Spróbuj moze przeinstalowac jeszcze raz Premierka moze to pomoze. Czasem tez Adobe głupieje jesli w systemie jest za duzo róznych kodeków tzw. codekpacków.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 25 marca 2008, 20:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 lutego 2008, 23:26
Posty: 5
Post Re: premiere pro 2 export dvd
- nie wypalisz płytki w wersji testowej APP
- jeśli jakiś zewnętrzny program korzysta w tym samym czasie z nagrywarki - wówczas jest ona nieaktywna dla APP
- 64-bitowe wersje Windows mogą uniemożliwiać dostęp do sterowników nagrywarki dla APP


środa, 26 marca 2008, 00:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 16:42
Posty: 11
Lokalizacja: Kraków
Post Re: premiere pro 2 export dvd
Witam
Sprawa juz sie wyjasnila. Nie wiem gdzie dokladnie lezal blad ale juz dziala. Mimo iz moja nagrywarka jest obslugiwana przez AP to pokusilem sie o update firmware. I od tej pory juz smiga jak powinno.
Na stronie adobe w dziale techinfo znalazlem jeszcze pare porad. ktore tez sastosowalem. Wiec teraz nie wiem co bylo przyczyna.
Dzieki za pomoc:))


środa, 26 marca 2008, 09:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL