Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 20:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Mozna uzyc kamery jako posrednika przy zgrywan filmu na VHS? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post Mozna uzyc kamery jako posrednika przy zgrywan filmu na VHS?
Witam

Nie bardzo wiedzialem jak sformuowac tytul aby sie zmiescil i cos mowil :D

A wiec jesli chce wykonac kilka kopii filmu VHS, a nie chce nadwyrezac mechaniki kamery czy moge jej uzyc jako interfejsu laczacego komputer z magnetowidem ? Oczywiscie zakladajac ze kamera ma odpowiednie lacza.
Inaczej mowiac chcialbym sygnal "przepuscic" przez kamere z komputera na magnetowid.

Pytanie mi sie zrodzilo dlatego, ze wydaje mi sie ze sygnal puszczony przec composite video z tv-out na "zwyklej" karcie do magnetowidu bedzie sporo gorszy. A moze sie myle ??


wtorek, 3 czerwca 2003, 19:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Jakośc sygnału composite z karty zalerzy mi. od jakości uzytych kabli(najlepiej ekranowane) oraz samej kart graficznej.Jakościowo najleprze wyjścia mają Matroxy i ATI, GeForce ma ponoć trochę gorszą jakośc.
Oczywiście jeśli karta grafiki ma wyjscie w standardzie S-video to nalezy z niego koniecznie skozystać (oczywiście jeśli magnetowid posiada również wejście w takim standardzie)

A co do przepuszczania sygnału przez kamerę , jeśli twoja kamera to umożliwia to spróbój, co do jakości to nie sądzę aby była o wiele lepsza ale spróbuj.Nic nie zaszkodzi,porównasz sobie i wybierzesz sobie co ci bardziej pasuje pod wględem jakości.


wtorek, 3 czerwca 2003, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
niestety magnetowid tylko composite

czy da sie wiec podlaczyc to w ten sposob:
komputer ----> svideo -----> kamera -----> composite video ----> magnetowid ????


wtorek, 3 czerwca 2003, 22:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
niestety magnetowid tylko composite

czy da sie wiec podlaczyc to w ten sposob:
komputer ----> svideo -----> kamera -----> composite video ----> magnetowid ????

ale to chyba i tak bez sensu zabawa, hmmmm wlasnie nie wiem czy nie lepiej odrazu z kompa composite do magnetowidu :?


wtorek, 3 czerwca 2003, 22:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Zakładam że materiał był realizowany na dv i zgrywany do kompa z tej kamery, jeśli tak - to łącząc komputer - "FiWi" kamery- S-VHS /lub composit/ - magnetowid uzyskamy lustrzaną jakość obrazu. Można tak robić i jakość jest taka że nikt nie jest w stanie stwierdzić jakichkolwiek różnic /jakość lustrzana/
Inny sposób jeśli chcesz wgrać do kompa materiał analogowy i masz kamerę z wejściem analogowym to wtedy z magnetowidu przez S-VHS
lub composit do kamery dalej z kamery przez "FiWi" do kompa ,montaż i ewentualnie na VHS tak jak wcześniej. Jakość bardzo dobra.
Pozdrawiam

_________________
xxx


środa, 4 czerwca 2003, 07:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Gdyby co to porównanie sygnału DV, Composite i S-Video macie tu :
http://www.filmsite.art.pl/fs.php?page= ... video.html


środa, 4 czerwca 2003, 16:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL