Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 08:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ulead media studio 8 i problem z literką "ą" 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Ulead media studio 8 i problem z literką "ą"
Witam.
To dziwne, bo wcześniej tego niezauważyłem :?
Kiedy chcę dodać napisy w media studio 8 mogę dowolnie wpisywać tekst o dużej ilości liter. Jak dojdzie do wpisania literki "ą" to owszem pojawia się ale cały poprzedni tekst znika :x
Zostaje tylko ta literka. Tym razem udało się bo w całym zdaniu była tylko jedna, więc resztę dopisywałem ruszając się kursorem grrrr!
A jak mi przyjdzie wpisać więcej zdań ??
Co począć?
Czy koledzy mieli podobny problem ??
Dziękuję
Acha! W ustawieniach systemu, w panelu sterowania i opcjach regionalnych i językowych pozostawiłem:

-tylko polski programisty (reszta usunięta)

-język/szczegóły/zaawansowane zaznaczone jest "rozszerz obsługę zaawansowanych usług tekstowych na wszystkie programy"

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


piątek, 16 maja 2008, 20:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4587
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Ulead media studio 8 i problem z literką "ą"
Ciekawe jak sie zachowa program jak wkleisz tekst napisany w innym programie - nawet w notatniku?

_________________
最诚挚的问候


piątek, 16 maja 2008, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post Re: Ulead media studio 8 i problem z literką "ą"
Mam ten sam problem Ja radzę sobie z nim w ten sposób, że unikam wpisywania literki ą Po skończonym wpisywaniu teksu, klikam obok tekstu robiąc oddzielny napis i tam wpisuję samą literkę "ą" kopiuje ją i wklejam tam gdzie brak. Na koniec usuwam napis z literką "ą"
Rada kolegi "Kotin" jest dobra.


sobota, 17 maja 2008, 00:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 14 maja 2008, 10:22
Posty: 65
Post Re: Ulead media studio 8 i problem z literką "ą"
Witam.
Koledzy macie rację :D
Można wcześniej przygotować tekst w zwykłym notatniku, zaznaczyć, skopiować i wkleić (ctrl+v) do okna edycji napisów.
PS. Czy na tym forum nagradza się dobre, trafne odpowiedzi kolegów punktami itp?
Dziękuję

_________________
Amd Athlon X2 6400+, 4GB 800MHZ, SB Audigy 4, Asus M2N32 WorkStation Prof., WinFast DV2000, GeForce 9500GT 1024Mb, 320GB SATA RAID 0 4x128k, LG GH20LS10, Chiefftec 450W, Twinklecam PRO DC2120 :)


poniedziałek, 19 maja 2008, 08:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ulead media studio 8 i problem z literką "ą"
Metoda z kopiowaniem i wklejaniem jest tak stara jak sam problem z ogonkami.
Warto dodać, że pisząc tekst w nieco mądrzejszym edytorze niż notatnik dochodzi nam komfort sprawdzania pisowni, a jak wiadomo przy szybkim montażu o błąd nie trudno. Całkiem możliwe też często jest, że program obsługuje polskie znaki, lecz wybrana do napisu czcionka nie zawiera naszych ogonków.
Kolega kotin otrzymuje w nagrodę uśmiech admina :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 19 maja 2008, 09:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot], Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL