Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 06:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Komputer do FullHD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 13:21
Posty: 12
Post Komputer do FullHD
Witam!
Mam zamiar złozyc sobie komputer do montazu HD, montuje w Adobe Premiere 2.0 i juz bawilem sie troche w hd na swoim kompie ale nie wyrabia - zlozyc scenki i zakodowac to jeszcze jeszcze na biede daje rade ale wiecej to juz lipa. Mam obecnie taki sprzet Pentium 3.4GHz +HT, dysk WD SATA 800GB RAID, Dual RAM 2GB, plyta glowna asus pgd1pro. I krotko mowiac przy hd jest on wolny jak kalkulator ;) do sd obleci ;d

kolega doradzil mi cos takiego:
Asus P5K PRO (P35) GbLAN, FW, SATA300, ATX
Gigabyte Radeon HD2600XT 256MB DDR3 HDTV/DVI PCI-E (x2 CrossFire)
Patriot DDR3 2048MB (2x1024) PC3-8500 1066MHz + radiatory
WD Caviar 400GB SATA300 (WD4001ABYS) Raid Edition 16MB x 2szt.
Intel Core 2 Quad Q9300 1333 4x 2,5 GHz
Chieftec GPS-550AB-A 550W

Koledzy fachowcy jestescie w tej dziedzinie jak ten sprzet? Nada sie do HD? Nie chce robic takie za przeproszeniem pierdu pierdu to ma "czesać" pod tym adobe a nie ;)


czwartek, 29 maja 2008, 23:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 czerwca 2008, 22:19
Posty: 5
Post Re: Komputer do FullHD
więc tak:
sprzęt który opisałeś jest super az za bardzo
Może używasz Visty to wtedy masz odpowiedź, ale jesli to XP to może wymagać konfigurowania poprawnego pod kątem montazu video. No i nieszczęsny Premiere! Pożeracz zasobów jakich mało. Ogólnie program ma zbyt duże wymagania do swoich możliwości.
Jesli cię Stać to polecam rodzinę AVID.
Na znacznie słabszym sprzęcie montuję pełne HD (na Avidzie) i śmiga jak burza bez zająknięcia!

mój sprzęt:
Asus Deluxe jakiś tam, Core 2 duo (ok 2GH), 2GB Ram, 2x Seagate 500GB Sata2 (nie w Raid - przetestowany i G... daje),jakaś dobra karta graficzna z porządnym open GL (ATI)


wtorek, 10 czerwca 2008, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Komputer do FullHD
waikiki napisał(a):
mój sprzęt:
Asus Deluxe jakiś tam, Core 2 duo (ok 2GH), 2GB Ram, 2x Seagate 500GB Sata2 (nie w Raid - przetestowany i G... daje),jakaś dobra karta graficzna z porządnym open GL (ATI)


Hej

Z jakiego źródła masz FullHD?

Pozdrawiam
M.


czwartek, 12 czerwca 2008, 17:10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL