Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Przetasowanie klatek z 2 filmów 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Przetasowanie klatek z 2 filmów
Witam.

Czy jest możliwe połączenie 2 filmów 30p w taki sposób abym przetasować klatki w taki sposób, pierwsza klatka filmu wynikowego = pierwsza klatka pirwszego filmu, druga klatka wynikowego = pierwsza klatka filmu drugiego, trzecia klatka wynikowego = druga klatka pierwszego ...itd.

Plik wynikowy powinien po tej operacji być w 60p

pozdrawiam

[edit]
..jeszce idealnie by było jakby się to dało zrobić bez rekompresji ...ale w to akurat wątpię chociaz nie szkodzi zapytać :P


czwartek, 24 lipca 2008, 12:31
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4679
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Przetasowanie klatek z 2 filmów
Podział filmu na klatki i zapis do pliku graficznego to bodajże w Photoshopie występuje, zduplikowanie klatek, czy wcześniej całego filmu to nie problem. Nadanie numeracji 00001, 00002, 00003... i 00001a, 00002a, 00003a, automatycznie w wielu programach i skryptach do nadawania nazw plikom, jak nazywacz, to tez nie problem, a potem tylko powtórna konwersja...
Tylko że:
Czy takie takie identyczne klatki 1/2, 3/4... w docelowym filmie dadzą coś na prawdę? (Nie powątpiewam, nie wiem, nie robiłem tak nigdy).

Bez konwersji - rozwijamy timeline do widoku jednej klatki, tniemy, kopiujemy każdą... (Nie bij, to był żarcik tylko :D ).

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 24 lipca 2008, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post Re: Przetasowanie klatek z 2 filmów
hehehe, ;)

a mówiłem, że avisynth rządzi. pokażcie mi drugi soft, co zrobi to jedną linijką skryptu jak on:
Kod:
interleave(a,b)


pozdrawiam

_________________
Obrazek


czwartek, 24 lipca 2008, 14:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Przetasowanie klatek z 2 filmów
to zmontuj cały film avisynthem :P
joke taki

jak juz takimi metodami postepowac to i Vegas by rządził bo tez obsługuje skrypty więc po załadowaniu 2 klipów skrypt ustawił by projekt, wstawił klipy na TL i jeden z nich by był maskowany np animacją o dł. 2 kl "Czarny-Biały" lub w/g wskazówek Kotina faktycznie by pociął co drugą klatke :P :P :P

a tak na powaznie mówiąc to ta metoda z maskowaniem jednego klipu nad drugim jest bardzo prosta do wykonania także "ręcznie"

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 24 lipca 2008, 14:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL