Teraz jest czwartek, 29 października 2020, 04:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 montaz w FullHD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06
Posty: 222
Lokalizacja: LDZ
Post montaz w FullHD
witam...

w jakim programie mozna montowac obraz Full HD ?



napewno ktos z Was juz sie tym bawi a szukalem w opcji szukaj i niczego mi nie znalazl sensownego :(

konkretna nazwa programu mi potrzbna jest :))

_________________
LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl
sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"


niedziela, 27 lipca 2008, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: montaz w FullHD
Premiere CS3 i Sony Vegas - na tych dwoch programach ja odpaliem full HD montaz i da sie pracowac - ze wskazaniem na premiera przy 4 rdzeniach i systemie x64


niedziela, 27 lipca 2008, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06
Posty: 222
Lokalizacja: LDZ
Post Re: montaz w FullHD
Degenerado napisał(a):
Premiere CS3 i Sony Vegas - na tych dwoch programach ja odpaliem full HD montaz i da sie pracowac - ze wskazaniem na premiera przy 4 rdzeniach i systemie x64


sprzet to nie problem (chyba :roll: )
Core 2 Duo E7200 @ 2.53GHz
8 GB DDR2
NVidia GeForce 8500 GT

ale uzywam zwyklego XP pytanie czy P CS3 ruszy na XP !? :|

--- edit
z tego co wyczytalem na Adobe .. to bedzie dzialac...
# Microsoft Windows XP Professional lub Home Edition z Service Pack 2 #

wiec w sumie dizekuje do tej pory bawielm sie Premierem Pro 1.5 ... jestem ciekaw czy duzo sie zmeinl interfejse :)

pozdr

_________________
LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl
sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"


niedziela, 27 lipca 2008, 18:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post Re: montaz w FullHD
no wszystko fajnie pieknie ale co z tego ze masz 8 GB ramu jak masz zwyklego xpka , ram marnuje sie na maxa, bo zobaczy Ci polowe z tego jak nie mniej .....
polecam xp x64 wszystko ladnie pieknie chodzi


niedziela, 27 lipca 2008, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: montaz w FullHD
Wsadzacie gościa na norwistego konia. Może by spróbował od czegoś bardziej przyjaznego :D


niedziela, 27 lipca 2008, 19:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06
Posty: 222
Lokalizacja: LDZ
Post Re: montaz w FullHD
panjacek napisał(a):
Wsadzacie gościa na norwistego konia. Może by spróbował od czegoś bardziej przyjaznego :D


domylsam sie ze chodzi Ci o brak umiejetnosci w operowaniu Premierem... spoko daje rade... Afterem tez sie bawie od kilku ladnych lat... fakt rok przerwy zrobil swoje bo napewno interfajs w PCS3 bedzie inny .. ale przeskok z 6.0 do Pro tez byl ogromny i dalem rade to i tu mysle ze podolam

dzieki za info...
a co do Wina XP 64 ... no to nie takie proste bo uzywam kilku sofow ktore nie chodza na nim ... a sa mi niezbedne do zycia :)

pzodr

_________________
LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl
sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"


niedziela, 27 lipca 2008, 19:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: montaz w FullHD
artur_hd napisał(a):
napewno interfajs w PCS3 bedzie inny ..


racja, zdecydowanie ładniejszy ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 27 lipca 2008, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 12 czerwca 2008, 02:47
Posty: 203
Post Re: montaz w FullHD
artur_hd napisał(a):
a co do Wina XP 64 ... no to nie takie proste bo uzywam kilku sofow ktore nie chodza na nim ... a sa mi niezbedne do zycia :)


To zainstaluj go sobie na osobnej partycji i będziesz mieć 2 systemy. Bez sensu mieć tyle RAMu i pracować tylko na systemie 32bit-owym. A jestem ciekawy, czy przy XP x64, Adobe Premiere CS3 i FullHD ten cały RAM się wykorzysta? Napisz jak zainstalujesz drugi system. :)

P.S: Jaki dokładnie jest ten ram? 800MHz? CL5? I jaką masz płytę główną?


niedziela, 27 lipca 2008, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: montaz w FullHD
ile by ramu nie bylo to zawsze jest za malo, kto uzywa aftera, combustion albo premiera z photoshopem to zna odpowiedz na to pytanie

ja robie kompozycje graficzne na photoshopie na jednym monitorze i na drugim animuje je w premierze jako oprawe do filmu, korekta w photoshopie updatuje sie od razu na timeline, ciagle mi brakuje ramu


niedziela, 27 lipca 2008, 22:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post Re: montaz w FullHD
tez mam 8 GB ramu i stwierdzam teraz ze nie jest to duzo , zawsze myslalem ze to jest bardzo duzo ale odpal sobie aftera i multiprocessing np. albo wtyczke nucleo lub jak kolega napisal 2 programy, duzo ramu daje komfortowa prace robisz kilka rzeczy w programach lub np. szybszy render dzieki wielowatkowosci - przy multiprocessingu jak renderuje cos dluzszego to zabiera mi 10 GB ramu , 8 fizycznego i 2 ze swapa :) a no i masz dluzszy podglad w afterze np. :)

dla bezpieczenstwa postawilem 2 systemy : 32 i 64 gdyby cos mi nie chodzilo
ale z 32 bitow nie korzystam wcale :)


niedziela, 27 lipca 2008, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06
Posty: 222
Lokalizacja: LDZ
Post Re: montaz w FullHD
Degenerado napisał(a):
ile by ramu nie bylo to zawsze jest za malo, kto uzywa aftera, combustion albo premiera z photoshopem to zna odpowiedz na to pytanie

ja robie kompozycje graficzne na photoshopie na jednym monitorze i na drugim animuje je w premierze jako oprawe do filmu, korekta w photoshopie updatuje sie od razu na timeline, ciagle mi brakuje ramu


dokaldnie ile ramu sie nie ma to na atera zawsze malo si si :))

tez smiagam na 2 monitorach... i jak wlasnie robie jakies akcje z photo i laduje do aftera i nie daj boshe jeszcze uzyje flesha to... woow.. 3 programy i okazuje sie ze odczucia sa jak bym mial 512mb :P
ale nie wiem czemu w Windows XP pokazuje mi ze mam 4,0 GB RAM ... a w AFX 8,0 GB wiec widzi mi raczej calosc :))

ale fakt moge sobie na ost dysku zainstalowac XP 64... dla testow... to nie problem.. i tak cala jedna partycja 600gb jest pusta... stoi sobie tak na zas... wiec mozna tam zaladowac...

spoko mam juz PCS3 zobaczymy jutro jak nastanie nowy dzien :D

_________________
LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl
sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"


niedziela, 27 lipca 2008, 23:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 00:45
Posty: 50
Post Re: montaz w FullHD
Czyli na 2gb ramu 3.2 intel 4 nie ma mowy o montazu w full hd ??

mam wielki problem mianowicie zgrywam filmy nagrane w fullhd sa w formacie mov kodek h264 i w rozdzialce 1920x1080 60/s rozjezdza mi sie glos (premiere pro 2 widzi zielony obraz) jesli nagrywam 1280x720 30/s glos juz jest w porzadku ( czy to nie wina slabego sprzetu ze glos sie rozjezdza przy ogladaniu programem przystosowanym do tego od producenta ? bezposrednio z digital camera casio ex-f1 na tv wszystko jest ok) Obraz jest piekny w full hd, a zdjecia slow motion daja ogromne mozliwosci montazu. Kupilem tez JVC HD7 za pare dni bede mial u siebie zalezy mi na tym aby polaczyc obrazy z 2 kamer (nie wiem w jakim formacie nagrywa jvc) ale z tego co widze to moj sprzet to dno 30s filmu kompresuje mi 6m. Probowalem jeszcze kompresowac obraz do h 264 w formacie avi programem media media coder do rozdzialki chociaz 720x576 (obraz i tak jest niezly) ale wychodzi problem ze glos sie rozjezdza a innej opcji jak do mp3 nie chce mi przyjac. czy zna ktos moze inny program do konwersji ?

z gory dziekuje za pomoc


poniedziałek, 28 lipca 2008, 01:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: montaz w FullHD
Jeśli filmujesz aparatem Casio, to myślę, że dobrze by było przekonwerterować materiał do formatu, z którym program edycyjny dobrze sobie radzi.


poniedziałek, 28 lipca 2008, 07:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 00:45
Posty: 50
Post Re: montaz w FullHD
teraz prosba o podanie mi nazwy ktora robio to w miare dobrze, najbardziej martwi mnie ten rozjezdzajacy sie dzwiek.


poniedziałek, 28 lipca 2008, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 27 lipca 2008, 15:06
Posty: 222
Lokalizacja: LDZ
Post Re: montaz w FullHD
davero napisał(a):
teraz prosba o podanie mi nazwy ktora robio to w miare dobrze, najbardziej martwi mnie ten rozjezdzajacy sie dzwiek.


przesuwy w dziweku wynikaja na 100% z niewydajnego dzwieku kotry nie daje rady z przeliczaniem...

:/

pozdr

_________________
LDZ : photographic ... motion graphic ... video editing // www.ase2000.pl
sprzet: Sony FX1 ... Nikon D80 18-200/ F3.5-6.3 ... Familia Adobe + 2x21"


poniedziałek, 28 lipca 2008, 09:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 28 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL