Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 20:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 10:04
Posty: 27
Post Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
Chciałem zmontować materiał z kamery HD w Premierze Pro CS3 ale nie mam opcji zgrywania HD! Podlanczam kamerę ale w ustawieniach przechwytywania materialu owszem mam zakladke HD ale nie mam do niego zadnych opcji (tz. nie mozna nic zrobić) Zastanwialem sie czy nie trzeba bylo by do tego programu jakis upradow zeby odblokowac mozliwosc zgrywania HD. I scignalem jakies latki ze strony adobe ale podcza instalacji pisze mi ze nie wykrywa porgramu. Moze cos nie tak robie? Ktoś potrafi mi pomoc? BYlbym bardzo wdzieczny bo mam troche materialu do zgrania, a moj trial niedlugo wygasnie.. :roll:


wtorek, 5 sierpnia 2008, 00:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 10:04
Posty: 27
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
Odswierzam temat. Czekam na odpwoeidz z niecierpliwoscia! Bo to bardzo wazne dla mnie.


wtorek, 5 sierpnia 2008, 17:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
kombinacja alpejska, kopiujesz z kamery przez usb pliki na dysk, albo bezposrednio z karty flash, premier jak ma mainconcept plugin (najnowsza wersja 3.2) to po prostu wrzucasz na timeline i tyle, szkoda czasu na jakies grabowanie


wtorek, 5 sierpnia 2008, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
a czyn trial nie ma zablokowanej opcji pracy z HD i HDV??

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 5 sierpnia 2008, 19:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 10:04
Posty: 27
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
Degenerado napisał(a):
kombinacja alpejska, kopiujesz z kamery przez usb pliki na dysk, albo bezposrednio z karty flash, premier jak ma mainconcept plugin (najnowsza wersja 3.2) to po prostu wrzucasz na timeline i tyle, szkoda czasu na jakies grabowanie

No wlasnie tak nie da rady. Bo ja chce nagrac film na dysk w postaci HD a jesli nie bede mogl stworzyc takiego projektu w premierze (pracy na materiale hd) to potem nie bede mial opcji nagrania filmu do takiej kompresji. Mam ta latke do tego prog. ale kiedy ja instaluje to pisze mi ze nie wykrywa programu..Moze ktos wie jak mam ja wypakowac zeby sie w ogole zainstalowala? A to ze prog jest trial to bez znaczenia, bo jest on normalnie dostapny w wersji probnej.


wtorek, 5 sierpnia 2008, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
to dlatego Ci napisalem - rozwiazanie problemow z formatami HD pod premierem to plugin - MainConcept

jeszcze nie za bardzo kumam jak wyglada sprawa z kodekami bo ta firma sprzedaje jakies wersje korzystajace z kilku procow(rdzeni) ale jak bede mial chwile to posiedze na tym przy montazu


wtorek, 5 sierpnia 2008, 22:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 10:04
Posty: 27
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
A to jest wtyczka specjalnie pod premiera? Jak sie to bedzie mialo potem do korzystania z premiera? Bede mogl dzieki temu normalnie go uzywac?


wtorek, 5 sierpnia 2008, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
sam zobacz
http://www.mainconcept.com/
sciagnij trial i sprawdz jak dziala


wtorek, 5 sierpnia 2008, 23:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 10:04
Posty: 27
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
Pobralem zainstalowalem a potem oniemialem:) Material zaczal sie zgrywac.ALe nisesty mojemu pelnemu szczesciu przeszkodzilo wielkie logo tej wtyczki umieszczone na kazdym kawalku fiflmu w prawym gornym rogu po zapisaniu projektu..Jest na to jakas rada?


czwartek, 7 sierpnia 2008, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
zaplacic :)


czwartek, 7 sierpnia 2008, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
Spróbuj demo Ediusa. Tam wszystko jest dopięte na ostatni guzik.


czwartek, 7 sierpnia 2008, 20:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak możliwośći zgrywania HD w Adobe Premiere CS3
zwlaszcza praca pod systemami 64-bitowymi, pod vista , praca na avchd fullhd i pare innych drobnostek :)


czwartek, 7 sierpnia 2008, 22:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL