Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 13:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Nakładnie obrazu na obraz 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2008, 19:53
Posty: 48
Post Nakładnie obrazu na obraz
Zależy mi dodaniu osoby w dolnym prawym rogu pokazującą gesty w języku mimicznym... Jak to zrobić a Adobe Premierze 7 PRO?

Domyślam się że najpierw muszę nagrać tą postać na zielonym tle, następnie wykluczować kolor zieolny i co następnie? Czy wogóle dobrze myślę?

Jeżeli już podobny temat istnieje to przepraszam.


wtorek, 14 października 2008, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
dobrze myślisz :)

Pozdro
Muchomor


środa, 15 października 2008, 01:31
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2008, 19:53
Posty: 48
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
Już sobie poradzilem, dziekuje :P
Ale mam teraz inne pytanie, otóz, jak to zrobić zeby np. ta sylwetka, czyli ten obraz z ta osobą, pojawily sie np. tylko w konkretnym czasie, a po chwili tak wygasł i za minute gdy ktoś bedzie cos mówił ponownie?

Domyślam się że wystarczy po prostu wyciąć dany klip i dać na linie czasu w odpowiednim momencie, ale jak dać to przejscie aby znikneło?


środa, 15 października 2008, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
klatki kluczowe... i opacity


środa, 15 października 2008, 15:46
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2008, 19:53
Posty: 48
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
No własnie... klatki kluczowe... i tego własnie nie rozumiem! Gdzie to się ustawia że naprzyklad efekt błyskawicy w Premierze sie nagle wlacza i wylacza itd? Totalnie nie wiem gdzie to jest!


środa, 15 października 2008, 17:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
Piotr16PL napisał(a):
No własnie... klatki kluczowe... Gdzie to się ustawia

Okienko Effects Control. Ale po co sobie komplikować sprawę. Wystarczy na odpowiednio skrócony "bloczek" z osobą nałożyc na poczatek i koniec przejście Cross Dissolve.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 15 października 2008, 21:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2008, 19:53
Posty: 48
Post Re: Nakładnie obrazu na obraz
Dzięki bardzo.


środa, 15 października 2008, 23:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL