Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Witam Panowie
Mam problem posiadam kamerę Sony HDR-FX1E proszę mi wytumaczyć dlaczego gdy nagrywam w systemie HDV przy przewchycie na twardy dysk mam rozdzielczość nie 1440X1080 a 720X576.Niewiem w czym tkwi problem.
Przewchycam programem pinnacle studio plus 11
Bardzo proszę o pomoc,pozdrawiam


niedziela, 19 października 2008, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
bo masz włączony downconverter

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 19 października 2008, 22:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4679
Lokalizacja: Tczew
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Nagrywanie to jedno, a odtwarzanie to drugie, musisz przejrzeć menu w poszukiwaniu ustawienia out cośtam... Nie mam tej kamery, więc poszukać musisz sam.
PS tak to jest długo pisać :wink:

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 19 października 2008, 22:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Croolick napisał(a):
bo masz włączony downconverter

cześć przyjacielu nie mam instrukcji tzn to jest gdzieś w meniu jak to zrobić,bardzo proszę o pomoc,pozdróweczka dla ciebie


niedziela, 19 października 2008, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
no poszukaj opcji downconvert lub dv out... ja tez nie mam tej kamery :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 19 października 2008, 23:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
mam zaznaczone w opcjach rec format hdv 108i a kamera nagrywa mi 720x576,niewiem co jest grane


niedziela, 19 października 2008, 23:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 16:16
Posty: 26
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
nagrywa w 1080i tylko wypuszcza przez firewire w palu, jak ustawiasz opcje rec to sa opcje nagrywania, a opcje wypuszczania sygnalu sa gdzie indziej. sprawdz ustawienia w i.link conv (czy jest off, czy HDV-> DV )


poniedziałek, 20 października 2008, 00:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
karis napisał(a):
nagrywa w 1080i tylko wypuszcza przez firewire w palu, jak ustawiasz opcje rec to sa opcje nagrywania, a opcje wypuszczania sygnalu sa gdzie indziej. sprawdz ustawienia w i.link conv (czy jest off, czy HDV-> DV )

Witam cię, wi.link conv jest ustawione na HDV-> DV,a jak ma być?

i jeszcze jedno pytanko czy jak przewchytujesz wideo na dysk to zapisujesz go w pliku AVI czy w MPEG?


poniedziałek, 20 października 2008, 00:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 16:16
Posty: 26
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
no jesli jest ustawione HDV -> DV to chyab logiczne jest ze oznacza to ze sygnal ktory wychodzi jest konwertowany do DV

jak sie ustawi off to downkonwersja zostaje wylaczona i z kamery wychodzi sygnal taki jak byl nagrany

a rozszerzenie pliku wynikowego zalezy po czesci od programu przechwytujacego.


poniedziałek, 20 października 2008, 00:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Przy nagrywaniu (camera) ustawiasz w menu <=> REC FORMAT HDV1080i
Przy zrzucaniu (VCR) ustawiasz w menu <=> i.LINK CONV OF


poniedziałek, 20 października 2008, 17:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Witam
Dzieki Panowie !!!

Ma ktoś z was ta kamerę,jak macie to odezwijcie sie na gg2259438


poniedziałek, 20 października 2008, 20:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
ewistafo napisał(a):
Przy nagrywaniu (camera) ustawiasz w menu <=> REC FORMAT HDV1080i
Przy zrzucaniu (VCR) ustawiasz w menu <=> i.LINK CONV OF


Tak Ewistafo tylko gdy przełacze na i.LINK CONV OF to pinacle nie wykrywa kamery i tu jest kolejny mój problem,moze wiesz czemu tak się dzieje?


poniedziałek, 20 października 2008, 20:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 16:16
Posty: 26
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
prawdopoodbnie program sobie nie radzi z sygnalem HDV (z czym wiekszosc programow ma problem). Najlepiej dziala chyba z darmowych rzeczy HDVsplit - zdecydowanie lepiej sobie radzi od wielu drogich i "profesjonalnych" programow.
poczytaj ogolnie o HDV i zgrywaniu w necie, bo prawdopobnie bedziesz miec jeszcze bardzo duzo problemow i pytan.


poniedziałek, 20 października 2008, 21:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Nie wiem jak jest z Pinacle bo pracuje z Premiere 2.0.
Sprawdź czy nie jet potrzebne otwarcie projektu w wysokiej rozdzielczości,
jak nie to spróbuj innym programem zrzucić.
Zrzucone pliki to mpg, może dlatego Pinacle tego nie bierze???.
Może nie masz kodeków, co umożliwiają odtwarznie mpg.


poniedziałek, 20 października 2008, 21:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 19 października 2008, 22:04
Posty: 45
Post Re: rozdzielczość co jest grane HDR-FX1E
Tak tylko na tym ustawieniu Pinnacle nie wykrywa kamery


poniedziałek, 20 października 2008, 21:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL