Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 07:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 A.premiere +ae 7 jak łączyc?? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post A.premiere +ae 7 jak łączyc??
W jaki sposób można połączyc te programy. Chodzi mi o kwestie filtrów.Objasnie w czym problem. W premierce nakładam kilka plików wideo na t.line . Na jednym z nich chce nałożyc filtr który jest tylko w ae i problem w tym ze nie mam pojecia jak mogę przejść z premiera do ae .Jak by chodziło tylko o jeden plik to oczywiście rendering w ae i po problemie . Problem w tym ze całość jest edytowana w Premierce . Kiedys nie było problemu był taki plungin łączący oba problemy czy to z af czy z Borisem.Pewnie istnieje obecnie inny sposób na połączenie. Jak ma ktos chwile to prosze o pomoc. Mam nadzieje ze dośc jasno objsniłem.Jednym słowem w edycji danego programu czuje sie w miare dobrze tylko nie wiem jak użyć jeden z drógim. A i jescze jedno W af brak dzwięku ustawienia ok .
za pomoc z góry dziękuje.


czwartek, 6 listopada 2008, 19:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
Małe sprostowanie pytania jaka wersja premiera musi byc pod ae7 by współpracowały.Bo dowiedziałem sie ze pod premierka 1.5 musi byc wersja 6.5 ae a ja ma 7.


czwartek, 6 listopada 2008, 19:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
a działa Ci import projektu premiere jako kompozycja w AfterEffects?

co do dźwięku w AAE to zrób sobie RAM preview i zobacz czy nie masz wyciszonego dźwięku w panelu Time Controls

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 6 listopada 2008, 20:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
dzieki za podpowiedz co do importu projektu jest ok :) i o to chodziło .Nie wiem czy tak ma być ale po nadaniu filtru w ae rendering musze przeprowadzic w ae .Gdy zapisze projekt do premierka wzbogacony o filtr to mi go nie otwiera .Wydaje sie byc to logiczne z uwagi na brak tego filtru a premierce.Czy tak jest?? Rendering w ae?? co do dzwięku to jeszce nie próbowałem w razie problemów dam znać :D .Wielkie dzięki za pomoc.ps.Czyli nie jest potrzeba instalowania wer.6.5.


czwartek, 6 listopada 2008, 21:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
no niestety cały render musi byc w AAE, wiec jesli nie potrzebujesz efektu na całym filmi to w AP podziel sobie film na sekwencje i zaimportuj tylko ją w AAE :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 6 listopada 2008, 21:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 lutego 2008, 21:26
Posty: 36
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
Osobiście robie zwykle na odwrot - najpierw premiere a potem AAE i render. Odczywiście ze są rozmaite niewygody jak sie nie ma "dynamic link" ale to da sie zrobić. Jest problem z łatwym dostępem do dźwięku w AAE, z docinaniem klipow itd.
W pomocy AAE są wyszczegolnione efekty ktore są eksportowane z AP do AAE.


czwartek, 6 listopada 2008, 23:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 lutego 2008, 18:18
Posty: 24
Lokalizacja: wejherowo
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
Wszystkim dziękuję za pomoc !! :D


poniedziałek, 10 listopada 2008, 15:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
Ja odnośnie dynamic link :D Jak to z tym jest? Rozumiem, że normalnie tego nie ma? Bo w premiere wywala mi komunikat. Dałoby się coś z tym zrobić?


środa, 12 listopada 2008, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: A.premiere +ae 7 jak łączyc??
kupic w pakiecie Production Premium albo Master Collection

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 12 listopada 2008, 19:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL