Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 00:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 sony vegas /prodad 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post sony vegas /prodad
witam...posiadam sonego 8 i vitascene....mam taki problem gdy dodaje efekt na logo swoje i przechodze do prodad niewidac mojego loga tylko jakis obrazek knajpy ? co zle robie? raz mi sie udalo widzec jakims sposobem moje logo w vitascene i po zakonczeniu efektu gdy przeszedlem do sony niebylo widoczne :|


niedziela, 21 grudnia 2008, 01:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: sony vegas /prodad
help > po polsku do pinnacle :lol: , sony vegas itd. itd :P

http://rapidshare.com/files/175306895/p ... t.rar.html

_________________
Obrazek


niedziela, 21 grudnia 2008, 02:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: sony vegas /prodad
a masz wgrany najnowszy upgrade do Vitascene ?

v.1.0.42 z 5 grudnia 2008


niedziela, 21 grudnia 2008, 11:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: sony vegas /prodad
nie zbyt w temacie > ale zainstalowałem sobie z ciekawości upgrade 1,0,42 ( mam pinnacle ) ciągle teraz mam komunikat o zainstalowanie najnowszego servispac :P .

druga sprawa z wielkiej ciekawości co nowego w demo vitascenie 1,0,42 > instalka ta pokazywała mi jakiś błąd i nie chciała rozpocząć instalacji ( nie tylko ja miałem ten problem ) > starą metodą zdjąłem blokadę w instalce :mrgreen: i zainstalowałem sobie lecz się rozczarowałem :oops: i tak się teraz zastanawiam ????? po co nowsza wersja jeśli starsza jest bogatsza i sprawniejsze ?????

p.s. dla tych u których wystąpi problem z instalacją :P

otwieramy instalkie demo vitasceny za pomocą rara > przenosimy wszystko sobie do nowego folderu > otwieramy teraz plik o nazwie ops w pliku tym usuwamy pierwszy znak # > zamykamy i już możemy sobie instalować ( teraz zainstaluje się do wszystkich programów jakie mamy > nawet się zapyta czy instalować ) oczywiście zakładka pomoc będzie teraz w języku polskim :P a licencję którą mamy w pinnacle przyjął bez problemu :P skutek uboczny >> odblokowało we wszystkich programach :mrgreen:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 22 grudnia 2008, 16:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 22 lutego 2009, 17:10
Posty: 5
Post Re: sony vegas /prodad
Zrobiłem wg. Waszych wskazówek.
Tylko tak.. Jak próbuję zainstalować Vitascene zaraz przy instalacji pojawia mi się komunikat:
We're sorry but your current graphics card is not capable of running Vitascene.
Vitascene will not be installed.

Mam zainstalowanego najnowszego Directxa.
Karta graficzna Mobile Intel 945GM Express Chipset Family.

Nie wiem co jest grane.
Może najnowsza wersja faktycznie jest zbyt mocna do tej karty.
Ma ktoś odnośnik do starszych wersji Vitascene?

PS. Zna ktoś pluginy do tworzenia ciekawych napisów wraz z przejściami do Sony Vegas?


niedziela, 12 kwietnia 2009, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: sony vegas /prodad
Do tworzenia napisów jest Heroglyph (firmy ProDAD tak jak Vitascene :])

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 18:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 16 lipca 2007, 23:46
Posty: 124
Lokalizacja: Lublin
Post Re: sony vegas /prodad
To ja zapytam o coś z innej beczki. Powoli porzucam Edka i właściwie większość materiału zaczynam montować w Vegas-ie. Dziś tknęło mnie na kręcenie w trybie 25P cine like w prop. 16:9 (kaszetki i te sprawy). Zgrałem, zabrałem się za montaż, przestawiłem w menu projektu opcję na "wide screen" i zaskoczenie. Przy nałożeniu tranzycji np. Sony Dissolve dajmy na to przez kolor biały, tranzycja, czyli biały flash" wchodzi również na kaszetki i boki obrazu, to bez sensu. Czy coś zmienić w ustawieniach, czego to jest wina?

_________________
www.ap-film.pl


czwartek, 7 maja 2009, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: sony vegas /prodad
Jeżeli montujesz w 16:9 to podgląd też masz w 16:9 i nie widzisz kaszetów, więc bialy flasz masz na całym oknie podglądu. Sprawdz ustawienia na otwartym projekcie i wtedy ustaw PAL wide screen.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 7 maja 2009, 21:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 16 lipca 2007, 23:46
Posty: 124
Lokalizacja: Lublin
Post Re: sony vegas /prodad
Nie no ok. to łapię, chodzi mi o to jak ustawić Vegas-a, by tranzycje nie wchodziły na kaszety (tak jak w przypadku przenikania np. przez biel). Biały kolor wchodzi na kaszetki, i w szczytowym momencie tranzycji, cały ekran jest biały,ta sama sytuacja przy tranzycji Sony Zoom, w pewnym momencie pompowany zoomem obiekt wchodzi na kaszety. Nie powinno tak być. Uprzejmie proszę o pomoc.

_________________
www.ap-film.pl


środa, 20 maja 2009, 02:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL