Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 13:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Menu w Encore 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 09:00
Posty: 65
Lokalizacja: Opatów
Post Menu w Encore
Witam serdecznie, zanim zadam pytanie od razu napiszę że szukałem na forum odpowiedzi i niestety nie znalazłem chociaż np: Lupus twierdził iż odpowiadał na nie, ja niestety spędziłem ładnych kilka godzin i nie znalazłem na nie odpowiedzi.
Do rzeczy wszystko sam robię i do wszystkiego doszedłem sam metoda prób i błędów lecz niestety nie mogę sobie poradzić z menu w Encorze a mianowicie chodzi mi oto aby umieścić w menu w tle kilkusekundowy film, oczywiście z parą młodych .Wiem że robi się to na zasadzie maski ale jak dokładnie i gdzie co zaznaczyć to już sam nie daje rady
Bardzo bym prosił miłych forumowiczów o pomoc, szukałem też w necie albo na jakimś tutorialu nie znalazłem, stąd też moja prośba. Z góry dziękuję.


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 19:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Menu w Encore
Aby wstawić film pod menu to musisz najpierw utworzyć tzw. "puste" Menu. Najproście z palety LIBRARY wybierasz Blank Menu lub w zaleznosci od projektu Blank Menu Wide. Następnie przechodzisz do palety Properties i w zakładce Motion chwytasz "ślimaka" i przeciągasz na klip z filmem w oknie projekt. To wszystko.

Miłego eksperymentowania.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 19:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 09:00
Posty: 65
Lokalizacja: Opatów
Post Re: Menu w Encore
MMStudio sliczne dzięki za odpowiedź oczywiście wszystko działa jak należy a teraz chciałbym pójść troszkę dalej a mianowicie czy jest mozliwość zrobienia takiego menu żeby na tle jakiegoś zdjęcia np Panstwa Mlodych był gdzieś kawałek ramki z filmem. Jesli byłoby to mozliwe to chciałbym aby ten kawałek obrazu z filmem był tak ładnie wtopiony w to zdjęcie. Z góry dziękuje za odpowiedź i jak zwykle powtarzam wczesniej przepatrzyłem wszystko i nic nie znalazłem.
Pozdrawiam


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Menu w Encore
skwirek napisał(a):
czy jest mozliwość zrobienia takiego menu żeby na tle jakiegoś zdjęcia np Panstwa Mlodych był gdzieś kawałek ramki z filmem. Jesli byłoby to mozliwe to chciałbym aby ten kawałek obrazu z filmem był tak ładnie wtopiony w to zdjęcie.

To już najlepiej przygotowac sobie w programie edycyjnym. A jak to zrobić szukaj pod hasłem: MASKI

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 13:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL