Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 15:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Edius i napisy + Vitascene 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 marca 2009, 13:32
Posty: 2
Post Edius i napisy + Vitascene
Witam szanowne zgromadzenie!
Miałbym prośbę, czy mógłby mi ktoś doradzić w sprawie napisów zrobionych w Ediusie 4 powiedzmy, Heroglifem, albo Title Motion. Chciałbym dodać taki efekt świetlistych liter za pomocą Vitascene. Kombinowałem na różne sposoby i nic. Efekt albo "nie wchodzi", albo działa wewnątrz liter i nie mogę sobie z tym poradzić.
Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam.
Andrzej


wtorek, 3 marca 2009, 13:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
Może robisz coś "nie tak" ?
Przeczytaj najpierw instrukcje obsługi programu - Vitascene manual pl


wtorek, 3 marca 2009, 14:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 27 czerwca 2006, 10:02
Posty: 114
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
Faktycznie coś robisz nie tak.A mianowicie używasz do tego Ediusa.Niestety nie da się w nim tego efektu uzyskać.Instrukcja nie pomoże.
Pozdrawiam.


wtorek, 3 marca 2009, 15:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
skicek napisał(a):
Faktycznie coś robisz nie tak.A mianowicie używasz do tego Ediusa.Niestety nie da się w nim tego efektu uzyskać.Instrukcja nie pomoże.
Pozdrawiam.


8O heh

_________________
pasja i praca


wtorek, 3 marca 2009, 18:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 marca 2009, 13:32
Posty: 2
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
Bogusław Spala napisał(a):
Może robisz coś "nie tak" ?
Przeczytaj najpierw instrukcje obsługi programu - Vitascene manual pl

Dzięki panie Bogusławie - swego czasu Heroglipha i Vitascene kupiłem u Pana na targach w Łodzi. W instrukcji jest to opisane "łopatologicznie" zrobiłem wydruk i chyba sobie z tym poradzę.

Cytuj:
Faktycznie coś robisz nie tak.A mianowicie używasz do tego Ediusa.Niestety nie da się w nim tego efektu uzyskać.Instrukcja nie pomoże.
Pozdrawiam.

Dooobre :D mam nadzieję że nie złośliwe.
Pozdrawiam


środa, 4 marca 2009, 00:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 12:59
Posty: 8
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
witam
panie bogdanie niestety efekty vitasceny na napisach w tym waszym ediusie sa beznadziejno bo dzialaja na calej rozdzielczosci projektu a nie tylko na napisie bo to gówniany program ten edius w przeciwienstwie do premierka
pozdro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


niedziela, 26 kwietnia 2009, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
szad66 napisał(a):
witam
panie bogdanie niestety efekty vitasceny na napisach w tym waszym ediusie sa beznadziejno bo dzialaja na calej rozdzielczosci projektu a nie tylko na napisie bo to gówniany program ten edius w przeciwienstwie do premierka
pozdro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Nawet żeby wypisywać głupoty, trzeba mieć coś do powiedzenia, trochę wiedzy i doświadczenia... i paru innych rzeczy. (6 postów - nie źle się zaczyna - komu teraz spadnie głowa?)

_________________
pasja i praca


niedziela, 26 kwietnia 2009, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
szad66 no się popisałeś i napisałeś. Te 6 postów to pewnie w tym stylu co ten. Wracaj na forum FOTONU tam twoje miejsce :D


poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 15:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 12:59
Posty: 8
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
panowie problem ten poruszałem kilkakrotnie na roadshow BEIKSu i niestety tam go nierozwiazali wiec jak to jest moze to wy jestescie ciemni a forum fotonu niemam nic wspolnego pracuje na Adobe Premiere od 9 lat i jakoś ten program niema zadnych problemów zaczalem od wersji 5.0 przez 5.1 , 6.0 , 6,5 , Pro ,Pro1.5 , Pro2.0 do aktualnie Cs3 wiec prosze mnie niekrytykowac


piątek, 1 maja 2009, 20:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
szad66 napisał(a):
moze to wy jestescie ciemni a forum fotonu niemam nic wspolnego
Średnio mnie interesuje na czym pracujesz o wasza najjaśniejszość. Chodzi tu o styl i sens twoich wypowiedzi 8O :|


sobota, 2 maja 2009, 07:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Edius i napisy + Vitascene
szad66 napisał(a):
witam
panie bogdanie niestety efekty vitasceny na napisach w tym waszym ediusie sa beznadziejno bo dzialaja na calej rozdzielczosci projektu a nie tylko na napisie bo to gówniany program ten edius w przeciwienstwie do premierka
pozdro :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie wiem jak to jest w Ediusie ale pracując na premiere nie tworzę napisu w pliku wideo bo wtedy nałożony efekt obejmie całość razem z filmem, lecz tworzę oddzielny plik z napisem "new title heroglyph" który nakładam nad ścieżkę z filmem i wtedy efekt działa tylko na napisie. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


sobota, 2 maja 2009, 10:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL