Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Proszę o pomoc, mianowicie 13 min projekt, eksportuje mi do pliku *.avi, aż
4,5 godziny. (Niezależnie od wybranego kodeka)
Z góry dziękuję za pomoc.


piątek, 13 marca 2009, 19:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Daross napisał(a):
Proszę o pomoc, mianowicie 13 min projekt, eksportuje mi do pliku *.avi, aż
4,5 godziny. (Niezależnie od wybranego kodeka)
Z góry dziękuję za pomoc.

Witaj

4,5 godziny renderingu 13 minutowego materiału to dużo i niedużo. Wszystko zależy od tego jaki masz szybki komputer oraz jakich uzyłeś materiałów w kompozycji filtry efekty itp. Napisz cos wiecej.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 13 marca 2009, 20:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Komputer to Q9550 i 4GB ramu i karte HDSTORMA.
Projekt to tunel wzdłuż którego podąża kamera i zatrzymuje się na klipach video.


piątek, 13 marca 2009, 21:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Daross napisał(a):
Komputer to Q9550 i 4GB ramu i karte HDSTORMA.
Projekt to tunel wzdłuż którego podąża kamera i zatrzymuje się na klipach video.

Kompa masz raczej ok. A jaką masz długi czas kompozycji? Ile tych plików video (warstw) bo pewnie tu będzie problem choc mimo wszystko 4.5 godziny 13 minutowy fragment to bardzo długo.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 13 marca 2009, 21:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 13:36
Posty: 87
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Wszystkich warstw jest 80 z czego 40 to klipy video plus ścieżka audio która zawiera dodatkowo 40.


piątek, 13 marca 2009, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Daross napisał(a):
Wszystkich warstw jest 80 z czego 40 to klipy video plus ścieżka audio która zawiera dodatkowo 40.

No to przy tylu sciezkach Video to nawet najbardziej wypasiony komp bedzie miał co robić wiec to jest raczej normalne że tak długo renderuje.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 13 marca 2009, 22:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
to ja sie przyłacze do tematu.
ja mam w AP 6,5 jedna kompozycje o rozdziałce 3500*2800 i druga 720*576 w której animuje comp 1
mam umieszczone 22 pliki o rozdziałce 720*576
tylko dodane napisy zadnych filtrów
komp z prockiem AMD dual core 5200 i 2 GB ramu
rendering wideo bez audio filmu długości 90 sek trwa prawie 1,5h
co jest nie tak, rozumiem ze poruszanie sie po comp 3500*2800 to spore zadanie ale dlaczego tak długo
zeby rozjasnic to comp1 o rozdz 3500*2800 to duze tło na którym rozrzucone sa filmiki (22) i w comp 2 o rozdziałce 720*576 animuje

w czym jest problem?
czy zwiekszanie ramu cosik da?
pozdrawiam


niedziela, 12 kwietnia 2009, 23:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
OPTYMALIZUJCIE chłopaki!!!

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 11:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
opcja Pre-render sie przydaje ;)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 11:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
no własnie prerender robiłem i nie ma przyspieszenia

a
GrassHoppeR napisał(a):
OPTYMALIZUJCIE chłopaki!!!



to jak mam rozumiec


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 12:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
dosłownie

_________________
Obrazek


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
to ja wiem ze dosłownie
ale moze mala podpowiedz jak optymalizować zeby renderowało szybciej
taki mały prezencik swiateczny :D


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 12:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3261
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
optymalizowanie to nie jest jakaś magiczna funkcja, to metodologia postępowania.

pozdrawiam

_________________
Obrazek


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 13:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
no niby tak
ale co z kompem
pytanie brzmiało czy brzy obecnym procku jak dołoze ramu do 8 GB czy bedzie lepiej czy musze wymienic procek na 4-rdzeniowego


poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 13:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 14:12
Posty: 79
Post Re: AFTER EFFECTS - CZAS EXPORTU
Jeśli dołożysz nawet 16 gb ramu a uzywasz systemu windows Xp 32 bit albo Vista 32bit, i choćbyś miał 8 rdzeniowy procesor to nic to nie zmieni ponieważ 32 bitowe systemy nie chwycą więcej niż max4 gb ramu. i nawet posiadając 4gb ramu dopóki nie zrobimy małego hackingu systemu 32 bitowego to After
Effects uzyje nam tylko 2 gb - wszystko z tego powodu iż Windows zostawia sobie połowę a dla aplikacji zostawia połowę. I analogicznie gdy posiadasz w tej chwli 2 gb ramu w swoim systemie to AE i wszystkie inne aplikacje kozystają tylko max z 1 gb ramu. Taki to już jest ten nasz Windows :)
Rozwiązanie:
Zaopatrzenie się w system 64 bitowy.

_________________
Let's the RGB Spirit be with You!
http://splaszfx.pl - praca około ruchomych obrazków.
http://motionfreaks.pl - Pierwszy Polski Serwis Motion Design i Visual FX


wtorek, 14 kwietnia 2009, 10:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL