Teraz jest niedziela, 9 grudnia 2018, 23:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 problem 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post problem
Witam
Mój problem wygląda następująco:
Mam wgrany materiał do k ompa (i jest wporządku), a jak wrzucam plik na ścieżkę timeline do AP6, to dźwięk zaczyna być jakby przesycony (i słychać szumy). Nie miałam wcześniej takiego problemu, natomiast teraz tak mam cały czas. Czy może to być kwestia jakiś ustawień? przywróciłam nawet system z kopii systemu, ale nadal pojawia się ten sam problem.
Czy wie może ktoś, co może być przyczyną takowego zachowywania sie dźwięku?
Dodam, że tylko na materiale z kamery tak się dzieje, podkłady są ok.


środa, 25 marca 2009, 11:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Uruchom Premiere jako nowo otwarty, gdy pojawi się okno z wyborem standardów kliknij z prawej na przycisk Custom w sekcji General w polu Editing Mode wybierz standard swojego filmu pochodzącego z kamery, w sekcji Video określ Compressor jaki ma korzystać z przetwarzania twoich klipów w sekcji Audio wyłącz Enhance Rate Conversion (Off) i zaakceptuj wszystko.
Do tak otwartego Premiere wczytaj swoje pliki i zobacz teraz czy jest dobrze.
Wszystko wskazuje na złą konfigurację Premiere.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 25 marca 2009, 16:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post Re: problem
dzięki Darku za pomoc. Ustawienia zmienilam, ale właśnie miałam Enhance rate Conversion ustawione na Off, i wtedy dzwięk był do bani, natomiast gdy zmienilam na Best to jest lepszy. Myslalam, ze to własnie przez to ustawienie, ale Ty piszesz, ze powinno być na Off, czy to znaczy, ze błąd leży jeszcze gdzie indziej?


środa, 25 marca 2009, 20:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Fajnie byłoby, gdybyś podała rodzaj importowanych plików, skąd one pochodzą, jakiego są formatu itp. Stworzyłbym Ci szybko pusty projekt, który otworzyłby Ci Premiere tak ustawionego, skonfigurowanego, by optymalnie pracował z tymi plikami.
Jeśli zły dźwięk występuje tylko w programie, a w innych odtwarzaczach brzmi poprawnie, wina leży w ustawieniach Premiere (tak myślę), zobacz też, czy wraz z Premiere nie startuje Ci jakiś program na pasku tray (obok zegarka) zarządzający dźwiękiem, nie wiem - dodającym jakieś filtry itp mam na myśli coś typu ffdshow audio configuration, co błędnie ustawione może zakłucać brzmienie audio w Premiere...

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 25 marca 2009, 21:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post Re: problem
to sa zwykłe pliki avi zgrane z kamery sd. Przechwycone premiere a potem podzielone na sceny scenalyzerem.


środa, 25 marca 2009, 21:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Domyślam się, że odwrotnie:
przechwycone scenalyzerem, s podzielone w Premiere, chociaż nie wiem dlaczego tak, skoro scenalyzer zgra i podzieli to znacznie sprawniej.
Odbierz wiadomość prywatną, tam wysłałem Ci wszystko, co trzeba.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 25 marca 2009, 22:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post Re: problem
Dziękuję za pomoc. Sprawdzę czy problem zniknie i dam znać.
Pozdrawiam.


środa, 25 marca 2009, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: problem
Darek, czy scenalyzer wciaga materialy HDV i dzieli na sceny ?


środa, 25 marca 2009, 23:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Niestety ten wspaniały prosty programik jakoś pozostał bez aktualizacji na standardzie SD, może kiedyś coś się zmieni.
Na ten czas polecam darmowy HDVSplit http://www.digital-digest.com/software/ ... id=0&did=2, który również dzieli na sceny i zgrywa HD.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 26 marca 2009, 01:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: problem
dziekuje


czwartek, 26 marca 2009, 10:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post Re: problem
otworzyłam Darku Twój projekt, zaimportowałam sobie kawalek filmu, i mam to samo co mialam, nie wiem, jak to dokladnie nazwac, ni to szelest, ni to brzęczenie, słychać to przede wszystkim podczas gdy ktoś coś mówi, na podkładach audio (mp3) nic sie nie dzieje, tylko na audio z filmu.
Moze to byc jakis wirus?


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 21:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Premiere nigdy "nie lubił" plików mp3, już różne dziwne objawy słyszałem, jeśli projekt posiadał pliki mp3, albo się jąkało, albo występowały przydźwięki, a nawet projekt potrafił nie chcieć się otworzyć.
Przekonwertuj je jeśli możesz do postaci *.wav jest sporo programów do zamiany MP3 na Wave.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: problem
Montażysta Darek A. napisał(a):
Na ten czas polecam darmowy HDVSplit http://www.digital-digest.com/software/ ... id=0&did=2, który również dzieli na sceny i zgrywa HD.

Czy ten programik dzieli na sceny zgrany materiał m2t, czy też służy do zgrywania i robi to podczas tego procesu?
Pozdrawiam

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 7 kwietnia 2009, 07:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post Re: problem
Darku, chyba znalazłam problem, mam zle ustawiona kamere, nagrywa mi w 3200 kHz. Mialam ustawione 12bit, zmienilam na 16bit

Dziękuje za zainteresowanie problemem i pomoc. Pozdrawiam


wtorek, 7 kwietnia 2009, 14:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: problem
Służy do zgrywania i robi to podczas tego procesu.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 7 kwietnia 2009, 17:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL