Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 03:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Import z EX1 do Adobe (Premiere lub After Effects) - problem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 13:07
Posty: 47
Lokalizacja: wrocław
Post Import z EX1 do Adobe (Premiere lub After Effects) - problem
Witam,

ostatnio miałem okazję pracować trochę na kamerce Sony EX1. Wrażenia z pracy - bajka. Ale o tym chętnie napiszę ale przy innej okazji.
Zgrywanie materiału też bajka. Z razji nie posiadania w kompie czytnika kart zgrałem pliki przez USB. Szybciutko, pięknie.

Problem pojawił się dziś gdy chciałem te pliki importować do Adobe Premiere CS3 lub After Effects CS3 (też do Sony Vegas 8.1) w celu obróbki... wyskakuje mi komunikat że:

"Unsupported format or damaged file"

no i skutek jest taki że nie da się żadnego importować do żadnego z tych programów...
Brak mi w kompie jakiegoś kodeka? Da się to jakoś obejść czy "naprawić"? Ktoś miał podobny problem?

Nie mam już kamery więc nie mogę zgrać plików przez "capture" ale wiecie... w momencie gdy kamera jest na kartę to zgrywanie przez capture w czasie rzeczywistym trochę mija się z celem...

Proszę o pomoc.

_________________
Canon XL1s, Sony HDR-FX1E, marzy mi się EX1
Adobe Premiere CS4, Sony Vegas Pro 8, uczę się Final Cut
After Effects CS4, Cinema 4d


sobota, 28 marca 2009, 13:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 13:07
Posty: 47
Lokalizacja: wrocław
Post Re: Import z EX1 do Adobe (Premiere lub After Effects) - problem
Poradziłem sobie :) piszę co i jak gdyby się okazało, że ktoś ma podobne problemy.

Po pierwsze program stąd:

http://www.sonybiz.net/biz/view/ShowCon ... 3315622075

do zgrywania plików z kamery. On coś z nimi robi, nie mam pojęcia co ale po przejściu przez niego wychodzą zewnętrznie w takiej samej postaci ale teraz już można na nich bezpośrednio pracować w Adobe Premiere CS3.

Trzeba też ściągnąć update Adobe Premiere do wersji 3.2.0 ze strony adobe. Samo uaktualnienie program adobe nie wystarczy bo bez tego program do zgrywania plików z Sony EX premiere nadal nie czytał ich.

_________________
Canon XL1s, Sony HDR-FX1E, marzy mi się EX1
Adobe Premiere CS4, Sony Vegas Pro 8, uczę się Final Cut
After Effects CS4, Cinema 4d


sobota, 28 marca 2009, 19:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2008, 13:42
Posty: 102
Post Re: Import z EX1 do Adobe (Premiere lub After Effects) - problem
To w sumie jest proste. Funkcja copy w Browserze jednocześnie jest eksportem. Pliki nibe te same ale jednak nie te same.
Zwykłe kopiowanie "pod Windowsami" tego eksportu nie robi tylko kopiuje jeden do jeden.
Tak samo ten eksport będzie zachowywał się do Avida Composera.

_________________
Windows 10, HP Z820, 2 x E5-2697 v.2, Eizo CG-318K, Avid Composer 2018.1, Symphony Option, Adobe Production Suite CC, Boris Red 5.6, BCC 11, Boris Saphire 11, Sorenson Squeeze 11 Pro


środa, 6 maja 2009, 20:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Import z EX1 do Adobe (Premiere lub After Effects) - problem
w media composerze 3.5.1 nie trzeba już pośredniczyć sony clip browserem, program widzi natywnie pliki z EX1 i EX3

pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 7 maja 2009, 20:20
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL