Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 04:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jak zrobić taki Efekt ? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Jak zrobić taki Efekt ?
Jak zrobić taki efekt cofanie do tyłu i do przodu kilka razy jak w tym filmie

http://www.youtube.com/watch?v=z3wYrUgz ... re=related

na programie Pinnacle Studio 12 plus


środa, 20 maja 2009, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
np.
efekt cyfrowy szybkość + checkbox "odwróć ruch"

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 20 maja 2009, 15:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
można jaśniej ? napisz w co mam wchodzić po kolei :)


środa, 20 maja 2009, 15:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 24 października 2008, 20:11
Posty: 75
Lokalizacja: Płońsk-mazowieckie
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
Część pierwsza teledysku to raczej łatwizna speed + lub -. No a te pioruny i deszcz to chyba dzieło innego programu np.particle ilusion


środa, 20 maja 2009, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
stajesz na wydzielonym fragmencie klipu na osi czasu (dzielic klip umiesz?); naciskasz symbol kamery po lewej stronie w połowie ekranu - rozwija się dodatkowe menu w miejscu narzedzi edycyjnych; wybierasz symbol wtyczki - pojawia sie spis zainstalowanych u ciebie pluginów video; szukasz tego o nazwie "szybkość" (powinien być w standardzie); wybierasz go; ustawiasz parametry szybkośc + lub - w % macierzystego ruchu i bawisz się innymi ustawieniami tam dostępnymi - jak np.checkbox "odwróć ruch"

naprawdę polecam lekture instrukcji - zajmie Ci to 1-2 godziny a dowiesz się bardzo dużo rzeczy; na razie po Twoich pytaniach widać, że jesteś absolutnie poczatkującym - pytasz o totalne podstawy; w instrukcji znajdziesz je wszystkie wyjaśnione w sposób obrazkowy i gwarantuję Ci, ze dowiesz się rzeczy dodatkowych, na które jeszcze przypadkowo nie trafiłeś w PS - i jak się bedziesz tak po omacku poruszał nigdy nie trafisz - ucierpi tylko na tym Twoja produkcja

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 20 maja 2009, 15:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
mam oryginała ale po angielsku jest instrukcja ;/ a pinnacle jest w jezyku PL


środa, 20 maja 2009, 16:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
W odpowiedzi na ciągle zadawane pytania w PW i na gg .

Powiedzmy ten efekt > kol. Piotr bardzo ładnie i ze szczegółami opisał .

p.s. Do kol. Piotra > uzupełnij swoją odpowiedź o rysunkową wersję do kolorowania :mrgreen: oraz prześlij kol. boruccek gotowe projekty . Ech te dzisiejsze dzieci nawet instrukcji obsługi nie przeczytają a jest tak pięknie po polsku napisana i to jak bogato ilustrowana :P . A jak by tylko ruszyć suwaczkiem lub klinąć na coś to chyba tyle można już w Twoim wieku :lol: zrobić .Prostszego programu nie ma niż Pinnacle > moja rada > jeśli masz z takimi podstawami problemy to po prostu zmień zainteresowanie lub poczekaj do pełnoletności .

p.s.2 Pozdrowienia dla kol. Piotra

_________________
Obrazek


środa, 20 maja 2009, 17:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
do Jurka

chyba pora umierać - jak juz Pinnacle jest zbyt trudne :D :D :D

pozdrowienia

jakieś nowości?

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 20 maja 2009, 18:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
E-tam nowości > czas już chyba na nowy patch powiedzmy o nazwie Pinnacle 13-cie :P

_________________
Obrazek


środa, 20 maja 2009, 19:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
Mam problem z Pinnacle studio : gdy dam kilkanaście zdjęć ruchomych (zoomowanie) to występuje błąd : renderowania pliku w czasie rzeczywistym
Na filmie nie zdarzyło mi się tak , tylko na zdjęciach które śa przyblizane i oddalane ,w tym przypadku jedno po drugim ale to te tylko 2 zdjęcia ;/ Nie wiem czemu tak się dzieje :(
Proszę o pomoc..

;|


środa, 20 maja 2009, 20:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić taki Efekt ?
czytaj PW i bierz się za manual

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 20 maja 2009, 21:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL