Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 03:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Encore a animowane tło 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 12:19
Posty: 24
Post Encore a animowane tło
Witam , staram się rozgryźć encora, mam mały problem, mam w PS zrobione menu wgrywam je do encora, potem jako tło mam krótki filmik tak jak jest w tutorialu przeciągam go z listy do menu za pomocą myszki + alt i w tym momencie program dodaje mi tlo do meny ( pojawia sie tez taka warstwa) ale daje mi to jako statyczny obraz z 1 klatki , przynajmniej w podglądzie tak pokazuje, co śmieszniejsze wczoraj jak ćwiczyłem raz wykonałem tą opcje i wszystko działało.... a teraz Zonk ...jakieś sugestie ? pracuje na CS3


piątek, 29 maja 2009, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore a animowane tło
Prawym myszy na menu / Preview from Here - tak jest w CS4 i chyba w CS3 :wink:

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 29 maja 2009, 11:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 12:19
Posty: 24
Post Re: Encore a animowane tło
Tak wiem , ale efekt jest ten sam , bo gdy robie czyste "blank" menu i wrzucam tlo video wszystko działa poprawnie , problem jest tylko wtedy gdy mam menu z PS na warstwach wtedy daje jako klatkę a nie jako film


piątek, 29 maja 2009, 11:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 12:19
Posty: 24
Post Re: Encore a animowane tło
OK zauważyłem pewna zależność, w momencie jak zmienię jakikolwiek element Menu ( nawet jak zmienię tekst przycisku) automatycznie przestaje mi działać motion metu , z renderowanie tego tez nic nie daje :/


piątek, 29 maja 2009, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Encore a animowane tło
Rieek napisał(a):
Tak wiem , ale efekt jest ten sam , bo gdy robie czyste "blank" menu i wrzucam tlo video wszystko działa poprawnie , problem jest tylko wtedy gdy mam menu z PS na warstwach wtedy daje jako klatkę a nie jako film

Po jakiejkolwiek zmianie w menu musisz je ponownie zrenderować bo inaczej podglad bedzie statyczny. (File -> Render -> Motion Menus)

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 29 maja 2009, 13:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 12:19
Posty: 24
Post Re: Encore a animowane tło
Wielkie dzięki :) projekt skończony z efektem zadowalającym :) pozdrawiam


środa, 3 czerwca 2009, 09:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL