Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 13:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jak zrobić efekt "przejścia" przez dziurkę od klucza? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 maja 2009, 10:41
Posty: 31
Post Jak zrobić efekt "przejścia" przez dziurkę od klucza?
Witam!

Mam pytanie: jak zrobić takie "przejście" przez np. dziurkę od klucza?!
Czasami pojawia się taki efekt w filmach lub teledyskach na przykład w filmie JOB na samym początku był taki motyw :D
albo chociażby w tym teledysku (przejście przez wizjer w drzwiach):

http://www.youtube.com/watch?v=jE9IOvZ47_s (42 sekunda)

choć w tym teledysku jest to zrobione tak nie do końca profesjonalnie, ale chodzi mi mniej więcej o coś takiego :)

_________________
Sony EX1r + Canon 5D mkII + Canon 7D


poniedziałek, 8 czerwca 2009, 09:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Jak zrobić efekt "przejścia" przez dziurkę od klucza?
moim zdaiem jest tam zrobone to profesjonalnie.
pewnie w aae i pewnie nie znasz tego programu wiec nie ma co pisac

najlatwiej byloby kupic jakis zestaw pluginow z przejsciami, tam taka dziurka powinna sie pojawic
mozna tez w photoshopie taka dziurke zrobic (dziurke w kanale alfa) wrzucasz to na timeline (nad odbraz) i masz obraz w dziurce. Zooma robisz uzywajac motiona na dziurce ;)


garf


czwartek, 11 czerwca 2009, 20:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 maja 2009, 10:41
Posty: 31
Post Re: Jak zrobić efekt "przejścia" przez dziurkę od klucza?
no niestety zgadłeś...dopiero zaczynam się uczyć After Effects, więc to raczej odpada, ale za chwilkę spróbuje sobie zrobić tak jak doradziłeś :)

co do profesjonalizmu i wykonania tego efektu w powyższym teledysku to uważam, że jest zrobione dosyć fajnie, ale widziałem zrobione to jeszcze lepiej właśnie w filmie Job stąd stwierdziłem, że nie jest to do końca profesjonalne.. widać trochę nie doceniłem autora/ów teledysku :D pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

_________________
Sony EX1r + Canon 5D mkII + Canon 7D


sobota, 13 czerwca 2009, 14:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 14 czerwca 2008, 21:11
Posty: 282
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Re: Jak zrobić efekt "przejścia" przez dziurkę od klucza?
W programach edycyjnych minusem w skalowaniu obrazka będzie to, że podczas impiortu wiele programów zmniejsza obrazek do 720x576 pixeli i jak się powiększy obrazek, nawet taki, który ma dużą rozdzielczość to pokażą się takie pixelie wygładzone...

w AAE tego by nie było bo tam można zaciągać obrazki, którw wydaje mi się nie są zmniejszane.

_________________
Sony PMW-EX1R 16GB SxS, 16GB SanDisk Extreme Class 10 i Class 6, 32GB SanDisk Ultra II SDHC KATA CC-195 SWIT S-8U62 Samsung P2770HD Toshiba 32LV733 Windows 7 64bit EDIUS 5 Sony Vegas 9.0c i fajny krawat!
http://www.multi-media.com.pl


sobota, 13 czerwca 2009, 18:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL