Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 13:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 export EDLa z finala do premierki, 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post export EDLa z finala do premierki,
Witam,
montuje film w FCP. Musze przekazac to kolesiowi co siedzi na pececie na CS4. Z teorii wiem ze trzeba wyeksportowac edla. W praktyce nigdy tego nie robilem.

Czy ktos to moze robil i moze podpowiedziec jak to zrobic by dzialalo?
Oczywiscie jesli nikt nie pomoze, bede musial to sam rozkminic i oczywiscie napisze jak - jesli to w ogole mozliwe.

dzieki za pomoc, pozdr.
Garfild


poniedziałek, 15 czerwca 2009, 02:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: export EDLa z finala do premierki,
moze lepiej zadziala eksport poprzez XML

http://help.adobe.com/en_US/PremierePro ... -8000.html

PS. musi byc update conajmniej 4.0.1

edit:
http://provideocoalition.com/index.php/ ... _premiere/

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 15 czerwca 2009, 05:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: export EDLa z finala do premierki,
Hej

Jeśli wypuszczasz EDL, wyeksportuj tylko jeden ślad video. tzn. zrób collapse (tak się nazywa w avidzie) w finalu chyba coś na "e" ;) generalnie ma Ci zostać z sekwencji jedeń ślad video. Później jeśli masz przyśpieszenia np. to EDL nie może ich przenieść, dlatego klatki które masz w przyśpieszeniach dołóż na koniec timeline'u lub rozwiń w trakcie jeśli masz jakieś dziury. Audio nie eksportujesz w EDL, wypuszczas po prostu plik audio.

Jeśli masz sporo efektów musisz je opisać w zewnętrznym pliku.

XML, generalnie jest dobrym pomysłem bo zawiera informacje o większej ilości efektów.

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 15 czerwca 2009, 16:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: export EDLa z finala do premierki,
sprobuje XML. mam 20 sciezek, wszystko ostro pojechane, bo to teledysk ;)

dzieki za pomoc!!!
napisze jak to zrobie
Garfild


poniedziałek, 15 czerwca 2009, 19:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post Re: export EDLa z finala do premierki,
dzieki, dzieki, wszystko dziala super
ekportuje sie nie projekt tylko sekwencja, ale to nie problem

pozdr.
garfild


czwartek, 18 czerwca 2009, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: export EDLa z finala do premierki,
no a jak działa translacja parametru speed? bo próbowałem i appro widzi to jako time remap (a tego nie jest w stanie pzretłumaczyć) pomimo iż w fcp jest constant speed...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 23 lipca 2009, 12:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL