Teraz jest piątek, 4 grudnia 2020, 22:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Wspolpraca Matroxa RTX 100 z DV500 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post Wspolpraca Matroxa RTX 100 z DV500
Jakie macie doswiadczenia w pracy z tak polaczonymi kompami?

_________________
AMADEUS


niedziela, 6 lipca 2003, 01:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
Czyzby nikt nie probowal spiac do kupy dwoch kompow?

_________________
AMADEUS


poniedziałek, 7 lipca 2003, 01:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
W jakim sensie wspolpraca ?

Obie karty uzywaja specyficznego dla siebie codeka. Material bedziesz mogl wykorzystywac jesli uzywac ich bedziesz jako kontrolerów OHCI. Obie chyba moga dzialac w tym trybie. Z tym ze tracisz wspomaganie sprzetowe.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


poniedziałek, 7 lipca 2003, 10:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
RT.X100 nie widzi plików zgranych przy pomocy codeka "native DV" stosowanego przez DV500. Tak więc wymiana plików pomiędzy tymi kartami jest dosyć trudna...., chociaż nie niemożliwa.
Jeżeli interesuje Cię jak przenieść materiał DV z DV500 pod Matroxa to zapraszam na private.
Pozdrówka.


poniedziałek, 7 lipca 2003, 20:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
Chodzilo o to czy ktos juz cos podobnego robil.Ostatnia spiolem kompy w siec i robilem proby jak narazie wyglada obiecujaca czyli material zgrany na dv500 odtwarzany jest na matroxe aczkolwiek plik wymaga przeliczenia,natomiast pliki zgrane na matroxida bez problemu na dv500.Jest jeden haczyk w tym wszystkim dv500 musi miec stery 4,5 przy zgrywaniu bo w innym przypadku matrox nie wypuszcza sygnalu na zewnatrz.Daje to dodatkowe mozliwosci kozystania z zasobow zgromadzonych na kompie z dv500 bez kopiowania ich na matroxa co oszczedza czas i miejsce na dyskach.Przeprowadzilem probe krzyzowa czyli material z dv500 odtwarzny byl na matroxie a filmy z matroxa na dv500 ,wszystko dzialo sie rownolegle i musze przyznac ze nie zaobserwowalem zadnych zatrzyman czy przycienc podczas odtwarzania filmow.Oczywiscie trzeba tu dodac ze byly to pliki wynikowe a nie projekty choc probowalem otworzyc projekt z matroxa na dv500 i nie otworzyly sie tylko efekty i filtry matroxa ale to chyba zrozumiale.Pytanie jest takie czy ktos juz probowal robic cos podobnego ? i czy nie mial problemow z plynnoscia odtwarzanych filmow "na dluzsza mete" czyli czasy zblizone do godziny lub wiecej.

_________________
AMADEUS


poniedziałek, 7 lipca 2003, 23:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL