Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 06:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Czarny obraz 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2003, 12:10
Posty: 8
Lokalizacja: Chorzów
Post Czarny obraz
Witam. Proszę o pomoc bo mam problem z Adobe Premier 6.5. Mianowicie zaraz po imporcie z kamery Sony do AP 6.5 – Bin plik w AVI (podgląd) jest już czarny. Dalsze montowanie w timeline i i umieszczanie efektów przejść (które nie działają) mijają się z celem. Po eksporcie obraz czarny, czarny i czarny. Przez cały czas audio działa.
Myślę że problem jest przy imporcie z kamery do kompa ale co dalej nie wiem dłubię już ponad tydzień i nic – brak mi wiadomości na te tematy.
Może ktoś znajdzie się życzliwy i pomoże koledze?


środa, 9 lipca 2003, 08:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
przez jaki port podłączasz kamerke? Jaką masz karte?


czwartek, 10 lipca 2003, 09:13
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2003, 12:10
Posty: 8
Lokalizacja: Chorzów
Post Czarny obraz
Cześć dzięki za opdowiedź,

Materiał importuję z Kamery Sony (740) Digital 8 przez kabel Fire 6-4.
Karty do przechwytywania nie posiadam a fire mam na płycie głównej.
Posiadam system wiodows XP (+PAC1); proceso P4 2.66.
AP 6.5 „pożyczony od kolegi” ale z kodami (jedynie co zauważyłem przy kolejnej instalacji to fakt że przy instalowaniu AP na etapie 95% wyskakuje brak pliku „twci.exe”).
Nie mam pojęcia czy ten plik ma wpływ czy nie?
Inne programy np. Ulead Media Studio 7.0 pliki ściągnięte przez AP w AVI obrabiają i montują tylko nie chce zrobić tego AP.
Natomiast Ulead Media Studio 7.0 nie satysfakcjonuje mnie no i co ma zrobić?


czwartek, 10 lipca 2003, 09:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2003, 12:10
Posty: 8
Lokalizacja: Chorzów
Post Czarny obraz
Przepraszam ale nie wiedziałem że w tekście te chrabąszcze „ &#8221 to jest cudzysłów, więc się nie przejmuj.


czwartek, 10 lipca 2003, 09:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Re: Czarny obraz
Witam.

Proszę o podpowiedż "w temacie" czarny obraz, choć pewnie to jakiś banał. Próbuję odpalić studio 8 na razie bez zgrywania, tylko ćwiczenie.
Pliki video, które są w programie nie są widziane - czarne ikony, a w czasie niby odtwarzania ekran nie zmienia się, choć wskażnik odtwarzania sięprzesuwa. Przy próbie wstawienia animacji z dysku pojawia się komunikat, że nie jest możliwe. Ten sam plik otwarty bez udziału Studia 8 chodzi. Co to może być?
Zaznaczam że jestem mniej niż początkujący.

Dzięki za odpowiedz.

_________________
Stanisław


poniedziałek, 20 października 2003, 17:17
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
nie wiem czy to pomoze ale w moim przypadku byl zel wybrany przechytwacz :) . w ustawieniach projektu masz opcje CAPTURE cos tam i tam mialem wybrane cos bodajze "for windows" zamiast kontrolera. ale to rownalo sie z tym ze podczas przechwytywania obrazu nie byl. jesli masz podobnie to wystarczy to zmenic . jesli inaczej to kombinuj :) powodzenia


poniedziałek, 20 października 2003, 18:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
Ale jest dźwięk, a on chyba też jest z tego samego urządzenia przechwytującego.

_________________
Javo


wtorek, 21 października 2003, 09:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL