Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Problem z stworzeniem menu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Problem z stworzeniem menu
Witam otóż mam taki problem podłożyłem sobie pl.lektora do filmu stworzyłem również do niego swoje menu ruchome mam tu na myśli że w każdym okienku widoczny jest ruchomy fragment filmu.Po zrobieniu tego wszystkiego całość wynosi około 6.5GB trochę miejsca zostaje jeśli będę chciał na płytę dwuwarstwową nagrać taką produkcję.Do czego zmierzam otóż chciałbym wykorzystać jeszcze to miejsce które pozostało na płycie i dodać swój mix walk z innego filmu ale aby to tak wyglądało abym mógł z menu początkowego mieć wybór czy chcę oglądać film lub wybrać właśnie ten miks a nie czekać aż się skończy film i dopiero móc obejrzeć go lub scenami cały film przeglądnąć aby dopiero na samym końcu dostać się do miksu.Wygląda to tak że na głównym menu jest okienko z ruchomym fragmentem filmu ustalanym czasowo prze zemnie i po kliknięciu tego dopiero następne wchodzi menu już z wyborem scen filmu na takiej samej zasadzie.Chciałbym aby tak można było skonstruować menu żeby w tym menu głównym filmu były dwa okienka z wyborem albo do filmu lub do tego miksu coś tak jak to wygląda na płytach oryginalnych z filmem gdzie jest dostęp do filmu lub osobno do dodatków w menu.Mniej więcej wyglądać miałoby to tak po lewej stronie jak widać jest mały obrazek tam właśnie mieści się fragment filmu po prawej stronie chciałbym dodać tak samo miks walk i mieć właśnie jak już wyżej opisałem dostęp z głównego menu i wybór co chciałbym najpierw obejrzeć.Będę wdzięczny za pomoc.


Załączniki:
Snap1.gif
Snap1.gif [ 210.91 | Przeglądane 41 razy ]

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF
wtorek, 4 sierpnia 2009, 12:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
a w jakim programie?


wtorek, 4 sierpnia 2009, 15:29
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Witam i dzięki za odp.a konkretnie to o co chodzi z tym pytaniem w jakim programie hmmm.....???

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 4 sierpnia 2009, 16:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z stworzeniem menu
... no właśnie...
- w jakim programie chcesz to zrobić,
- aż tak nie musisz wysilać się z tłumaczeniem kilka razy tego samego, bo większość tu obecnych z Authoringiem ma do czynienia zawodowo,
- umieszczaj post w bardziej właściwych działach, bo Authoring DVD, to nie montaż.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 4 sierpnia 2009, 16:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
OK sorki przygotowany filmik już z menu jak to widać na załączonej fotce mam zrobiony w oprogramowaniu Nero 9 gdzie jest Nero Vision 6 mam jeszcze oprogramowanie Video Deluxe 14 PLUS czy można to jak już wsp.zrobić tak ale żeby nie ruszać już tak przygotowanego projektu jak to widać na załączonym pliku???Chodzi mi tylko o dodanie właśnie jeszcze tego filmiku aby zapełnić całą płytę dwuwarstwową i aby móc osobno w to wchodzić klikając na menu jak wcześniej wspomniałem.Najlepiej jak byłby jakiś programik w języku ojczystym bo jestem trochę kiepski z j.angielskiego.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 4 sierpnia 2009, 17:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Do utworzonego już projektu DVD raczej nic w menu nie dorobisz.
To podczas konstruowania owego menu należało dołożyć wszystkie składowe krążka i poadresować do nich chaptery, stąd właśnie nasze pytanie w jakim programie budujesz menu, żeby podpowiedzieć Ci - co dalej trzeba, ale już za późno :(

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 4 sierpnia 2009, 20:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Dla mnie nie stanowi dużego problemu stworzyć nowe menu takie jakie bym chciał tylko jeśli dostanę wyczerpujące instrukcje co i jak zrobić zaco będę ogromnie wdzięczny to mogę to pozmieniać.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 4 sierpnia 2009, 20:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Miałoby to wyglądać mniej więcej tak.


Załączniki:
Komentarz: Po kliknięciu w niego lub strzałkę obok powinna się otworzyć strona z miksem gdzie są rozdziały do niego powinno to wyglądać tak jak jest na tej fotce pokazane gdzie są rozdziały do głównego filmu.
Snap3.gif
Snap3.gif [ 137.99 | Przeglądane 47 razy ]
Komentarz: Tu po prawej stronie właśnie dostęp do tego miksu który po filmie miałby się znajdować.
Snap2.gif
Snap2.gif [ 226.16 | Przeglądane 47 razy ]

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF
wtorek, 4 sierpnia 2009, 21:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Nie rób z nas idiotów tłumacząc i pokazując obrazeczkami po raz kolejny "jak by to miało wyglądać", tylko odpowiedz na proste pytanie:
- W jakim konkretnie programie stworzyłeś to menu, czy jest to "Nero Vision", bo nikt nie odpowie Ci co dalej nie wiedząc w czym to tworzysz?

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 4 sierpnia 2009, 21:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Tak przecież pisałem że w Nero Vision 6 podprogramiku Nero 9 po resztą przecież widać na fotce tylko jak to teraz wszystko zrobić aby działało po mojej myśli???Wszystko całe menu jest tylko i wyłącznie w tym oprogramowaniu tworzone.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 4 sierpnia 2009, 21:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z stworzeniem menu
BLADE napisał(a):
...chciałbym wykorzystać jeszcze to miejsce które pozostało na płycie i dodać swój mix walk z innego filmu ale aby to tak wyglądało abym mógł z menu początkowego mieć wybór czy chcę oglądać film lub wybrać właśnie ten miks...

Wystarczyło tyle, a zobacz ile piany naklepałeś tłumacząc jedno i to samo :D

Nie zaglądałem do obrazków, gdyż twoje mozolne tłumaczenie w kółko tego samego za ich pomocą i bez nich nieco mnie zdenerwowało.
Cofnij się, dodaj drugi plik filmowy, czyli ten dodatek do projektu i wyprowadź do niego chapter w menu z wyborem sceny. To jest ogólna zasada postępowania we wszystkich programach do Authoringu.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 4 sierpnia 2009, 21:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
OK dzięki za pomoc zobaczę czy zadziała i w końcu uda mi się stworzyć płytę wraz z menu po mojej myśli.Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 4 sierpnia 2009, 22:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 119
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Wszystko pięknie i cacy tylko jest jeden feler działa to jakbym chciał tylko że robiąc coś takiego to po pierwsze miks który chciałbym dodać na końcu po filmie jest dołączony jakby do pierwszego filmu i gdy kliknę w okienko to otwiera się jeszcze część pierwszego filmu około 10 minut końcówki i albo to przewijam ręcznie lub czekam aż się skończy film i włączy wówczas miks.Nie mogę w miksie stworzyć rozdziałów aby móc przewijać rozdziałami i po kliknięciu w niego myślałem że otworzy się podstrona z rozdziałami do miksu jak to jest w filmie.Gdy kliknę z menu głównego w film wówczas otwiera się podstrona z rozdziałami do filmu i mam wybór który chcę rozdział wybrać.Chyba jednak nie da się zrobić tego po mojej myśli niestety.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


środa, 5 sierpnia 2009, 07:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem z stworzeniem menu
Tak prawdę mówiąc Twoje menu jakie chcesz zrobić jest trochę niefachowe.
Nigdy nie spotkałem się z tym, aby chaptery jednej planszy odnosiły się do różnych filmów i do tego miały podział na sceny.
Powinno to wyglądać chyba tak:
Jest pierwsza plansza (bo jak wiadomo na pierwszej nigdy nie daje się chapterów) na której są tytuły:
- "Start filmu" i jego tytuł;
- "Wybór sceny" przenoszący nas do planszy na której będzie ten właśnie wgląd w sceny samego filmu;
- "Dodatek" po kliknięciu na który przeniesiemy się do planszy z chapterami scen dodatku, ale nigdy razem wymieszane jak groch z kapustą.
Na każdej podstronie powinny być linki przenoszące nas do początku, lub do kolejnych składowych menu, to zależy od jego zaawansowania.
Jeśli chodzi o same chaptery, to powinny one mieć zdefiniowany dokładnie czas wejścia w film i to co do sekundy, jeśli program Nero Vision (którego nie znam) nie potrafi tego, to nie ma sensu nad nim dyskutować.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 5 sierpnia 2009, 18:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL