Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Użycie klipów z innego projektu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Użycie klipów z innego projektu
Witam,

tworzę niecodzienny teledysk, w którym używam klipów zaimportowanych wraz z całym projektem do obecnego projektu. Wszystko chodzi niby dobrze - zarówno w premiere jak i encore. Problem pojawia się dopiero na płycie - klipy zaimportowane do projektu wraz z innym projektem po prostu "skaczą" - efekt jak przy złym przeplocie, ale sprawdzałem i we wszystkich przypadkach mam upper field. Szczególnie widoczne przy time remapping. Macie jakieś pomysły?

W nowym CS4 klikając prawym na klipie jest możliwość wybrania Fild options, w którym to mam:
- reverse field dominance
Processing options:
- none (domyślnie wybrane)
- interlace consecutive frames
- always deinterlace
- flicker removal

Ktoś wie jakie jest przeznaczenie tych opcji w premiere cs4?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 16 września 2009, 22:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
a to material hd czy hdv ?


czwartek, 17 września 2009, 00:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1660
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
http://help.adobe.com/en_US/PremierePro ... D4F46.html

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


Ostatnio edytowano czwartek, 17 września 2009, 08:12 przez Star, łącznie edytowano 2 razy

czwartek, 17 września 2009, 08:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1660
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
primo napisał(a):
W nowym CS4 klikając prawym na klipie jest możliwość wybrania Fild options, w którym to mam:
- reverse field dominance
Processing options:
- none (domyślnie wybrane)
- interlace consecutive frames
- always deinterlace
- flicker removal

Ktoś wie jakie jest przeznaczenie tych opcji w premiere cs4?


http://help.adobe.com/en_US/PremierePro ... D4F46.html

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 17 września 2009, 08:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
Degenerado napisał(a):
a to material hd czy hdv ?

DV.

Kombinowałem z wszystkimi opcjami i wreszcie poszło z always deinterleace. Uffff.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 17 września 2009, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
ale material dv nie powinien miec gornego fieldu ustawionego ? jak to zrobiles ? stad pewno caly klopot


czwartek, 17 września 2009, 10:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
Degenerado napisał(a):
ale material dv nie powinien miec gornego fieldu ustawionego ? jak to zrobiles ? stad pewno caly klopot

Takie ustawienia domyślne ma projekt matroxa. Zrzucam i obrabiam w upper a eksport idzie w lower.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 17 września 2009, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Użycie klipów z innego projektu
Always deinterleace usuwa przeplot!
Jak chcesz przestawić z upper na lower (i odwrotnie) to zaznaczasz ptaszka na reverse field dominance i musisz mieć poniżej none.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 22 września 2009, 00:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL