Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 20:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pytanie do kolegi Jurkawejha 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Pytanie do kolegi Jurkawejha
Witam ,no i problem znów, jest tak. Nagrywam DVD1 dochodzi do końca i wyskakuje komunikat Kompilowanie nie powiodło się...spróbuj ponownie ,próbowałem już z 3 razy i ciągle to samo , zapisywałem film w pliku i pozniej znow importowalem do pinnacle i wyskakiwało kompilowanie nie powiodło się.. spróbuj ponownie, dwoma możliwymi metodami próbowałem i ciągle to samo.. POMOCY , dodam że menu trwa 1min:20sek , a cały film 1godz:17min . DVD2 i DVD3 nagrałem luzem , ale zawsze mam z DVD1 problem , pomocy


niedziela, 29 listopada 2009, 17:02
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Nie mam pojęcia co zbroiłeś w DVD1
Otwórz projekt > kopiuj / wklej do nowego projektu > zapisz pod nową nazwą projekt może być DVD1+ :P .

_________________
Obrazek


niedziela, 29 listopada 2009, 17:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
ale mam skopiować to wszystko co jest w projekcie ,tzn wszystkie ujęcia ?


niedziela, 29 listopada 2009, 17:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Hmm.. na projekcie tym DVD1 skopiowałem sceny które się tam znajdowały i chciałem do DVD1+ tak jak pisałeś no i nie dało rady wkleić..


niedziela, 29 listopada 2009, 17:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Drogi Jurku , a jeżeli zrobienie innej nazwy projektu nie pomoże, to jaka jest jeszcze możliwość? .Sorki że tak pytam , no ale po to jest chyba te forum :) , a te nagrywanie to u mnie w pinnaclu to jest naprawdę DUŻY problem.z niczym innym nie mam tak problemów jak z kompilowaniem i nagrywaniem przez Pinnacle.

Czekam na odpowiedź


niedziela, 29 listopada 2009, 18:06
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
A może projekt DVD1 masz w ustawieniach projektu NTSC > tu będzie konflikt kopiuj/wklej do nowego projektu w Pal . Takie gdybanie kiedy nie widać z czym walczymy nie ma sensu . Nie jestem w stanie w niczym pomóc > musisz sam odszukać odpowiedź porównując projekty i ustawienia .

_________________
Obrazek


niedziela, 29 listopada 2009, 18:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Kolego jurku , usunełem tamte foldery z renderingiem i poprawiła sie jakosc przy tworzeniu było 100% lecz teraz gdy wlacze kompilowanie to wyskakuje błąd eksportu w czasie rzeczywistym i folder : dvd1.21.11.09 render cos tam , i usuwam ten folder i to samo , wiec co jeszcze ??


niedziela, 29 listopada 2009, 18:49
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Wróżenie z fusów od kawy lub szklanej kuli ciąg dalszy :lol: .

Cytuj:
usunełem tamte foldery z renderingiem

Tamte > to nic nie mówi ??? no odpowiedź > no to to kliknij i będzie wszystko super a to co kliknąć jest tam .
Jest folder renderowania płyty , jest też folder renderowania projektu .

Cytuj:
wyskakuje błąd eksportu w czasie rzeczywistym i folder : dvd1.21.11.09 render cos tam ,
no właśnie coś tam to coś tam jest ważne bo dokładnie opisuje problem .
Wybacz , ale ja nie umiem aż tak wróżyć .
Piszesz rebusami , zagadkami , krzyżówkami , Jolkami itd.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 listopada 2009, 10:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Nagralem DVD1 , ale kosztem rozdziałów było ich 27 .


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:08
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Kamień z serca spadł :P .
Kurde ja najwięcej to robię 6 rozdziałów :P
p.s. Już nigdy więcej nie nazywaj nic DVD1 > zacznij zawsze od DVD2 i w górę ( to żart ) :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
no rozumiem :D , no teraz to zaczynam trochę w premiere działać, troszkę znam , kolego Jurku znasz się trochę na Premiere PRO CS3 ?


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:37
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Jak dla mnie to super program i marzenie posiadać Premiere PRO CS3 lecz nie stać mnie na niego :oops: .
Jeśli posiadasz ten program to dosłownie olej głupie Pinnacle i jego problemy . I co najważniejsze odinstaluj zaraz Pinnacle , aby Ciebie nie kusiło sprawdzanie lub testowanie gdzie lepiej itd.
Cs3 to maszyna montażowa więc warto nawet dłużej się uczyć obsługi .
A jeśli jakieś problemy ? to tak jak zawsze piszesz > a to po co jest to forum :P

_________________
Obrazek


wtorek, 1 grudnia 2009, 07:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
No właśnie , pinnacle mam wrazie wrazie , ale teraz mam wolnego 4 miesięcy :)i będę się uczył na Adobe ;] lecz nie zabardzo tam umiem dobrać prametry żeby jak najładniejszy obraz był na filmie ..


wtorek, 1 grudnia 2009, 15:46
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Nie od razu Kraków zbudowano .
A jak to mówił Czereśniak w Czterech pancernych > ino powolutku :P

_________________
Obrazek


wtorek, 1 grudnia 2009, 18:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Pytanie do kolegi Jurkawejha
Dokładnie , wszystko powoli :), a Teraz mam pytanko związane z ADOBE ;]

Jak zmienić folder renderingu ? ,śmieszne pytanie, no ale chcę się dowiedzieć


wtorek, 1 grudnia 2009, 19:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL