Teraz jest sobota, 24 października 2020, 19:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 kilka pytań Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post kilka pytań Adobe Premiere
Witam , mam Adobe Premiere CS3 , i mam do was kilka pytań .

1.Jak rozporządzać FX'ami,żeby płynnie efekt który damy na klip wchodził . i jak polepszać kolory "LOOKS" w filmie .

2. Jak zrobić żeby na płytę wchodziło powiedzmy 1godz:30min . , gdy zrobiłem 2 minutowy film i nagrałem od razu w Premiere na DVD zajmował on 70 MB. !

3. Jak dzielić rozdziałami Film

4. Jak zrobić "Jak na razie PROSTE MENU" w Encore

Myślę i mam nadzieję że dacie odpowiedzi ! Dziękuję z GÓRY !

ps. proszę o nie odsyłanie mnie do innych postów , tylko proszę o odpowiedź TUTAJ .


wtorek, 8 grudnia 2009, 20:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Jak jeszcze raz napiszesz ten sam post w dwóch, lub więcej działach to wniosę do administracji o zablokowanie Cię na forum !!!!!!!!!!
To forum nie należy tylko do Ciebie, aby autorem każdego pytania był boruccek !!!!!
Tutaj pomagamy w rozwiązaniu problemów, a nie uczymy wszystkiego od podstaw!!!!!

Taki koncert życzeń jaki wypisałeś powyżej to cały kurs nauczania podstaw.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 8 grudnia 2009, 21:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1319
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Trochę zazdroszczę tupetu i uporu kol. borucckowi. Chłopak traktuje forumowiczów trochę jak nianie lub korepetytorów, których zadaniem jest spełnianie kaprysów bądź łatanie luk w elementarnej wiedzy. Jak dotąd metoda "wyduszania odpowiedzi" przynosi całkiem zadowalające rezultaty, a skoro są gotowce i podpowiedzi to po jaką cholerę samemu się męczyć z czytaniem instrukcji, szukać w jakiejś wyszukiwarce forum czy w necie.
Ale z drugiej strony boruccek ma niegasnący zapał do robienia filmów, więc może uda się wypracować jakiś kompromis?:)


wtorek, 8 grudnia 2009, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1680
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Zadawanie wielu pytań to najprostrza droga do zdobycia tytułu "Starego wyjadacza" :lol:
Tak trzymaj, a zostaniesz "Aktywnym bywalcem" :D

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal DJI Ronin SC, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 9 grudnia 2009, 08:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Mam zapał i to wielki ,i uczę się adobe premiere, dziś mogę powiedzieć że się sporo nauczyłem z tego forum jak i podręczników i tutoriali , myślę że zbędne pytania już zachowam dla siebie :) Podstawy są już poznane ! myślę że w 80% :P .Ale brnę do przodu , ponieważ bardzo ale to bardzo mnie to kręci :)

Pozdrawiam !


środa, 9 grudnia 2009, 19:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 grudnia 2009, 19:38
Posty: 6
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Hej ! Jest to mój pierwszy post tutaj na forum, więc Witam was serdecznie Forumowicze !

1. Bardzo proste pytanie, na timeline masz klip, rozwijasz go , i zaznaczasz w miejscu ktorym chcesz by efekt się pojawił takie kropeczki , tutaj właśnie zaczynasz Kluczować klatkami , przeciągasz efekt (wtyczkę) na klip który chcesz upiększyć i posługujesz się tymi kulkami , nie da się za bardzo tego powiedzieć tutaj na forum , polecam ksiązki, tutoriale i youtube o premiere z "Basic Tutorialami"

2. Wpierw programem powiedzmy Wirtual DUB musisz skonwertować swój materiał.pozniej przeliczyć kalkulatorem: Polecam DivX Calc .włączasz program DiviX Calc podajesz łączną liczbę klatek filmu lub czas trwania filmu .i liczbę klatek na sekundę . Wpisujesz ilość miejsca na płycie CD(650 lub 700 mb) DVD(4.7 GB) po prostu wpisz jaką ilością miejsca na płycie dysponujesz :).Wtedy program automatycznie wylicza BITRATE jaki możemy zastosować i informuje czy jakość będzie zadawalająca . Uzyskany wynik bitrate wpisujemy w oknie konfiguracji kodeka i zamykamy je , klikając OK .
póżniej w oknie wybierasz typ kodeka i parametry dźwięku .Pamiętaj że wyższa jakość dźwięku to większy rozmiar PLIKU,gdy już skonwertujesz plik musisz go wtedy wypalić przez NERO . :)

3. Dzielenie rozdziałami robi się wtedy gdy już stworzysz MENU ;]

4.Proste Menu się nie opłaca robić na programach Adobe :) polecam jakieś menu w 3D

Myślę że pomogłem ,Gdyby coś źle napisałem proszę się nie wyśmiewać.Ponieważ zaczynam na Forum


środa, 9 grudnia 2009, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
szkoda ze zaczynasz od bzdur i to doradzajac je innej osobie


środa, 9 grudnia 2009, 20:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
... dokładnie tak

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 9 grudnia 2009, 22:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 9 grudnia 2009, 19:38
Posty: 6
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
to są bzdury ? inaczej nie umiem wytłumaczyć .


czwartek, 10 grudnia 2009, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
to nie tlumacz


czwartek, 10 grudnia 2009, 14:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 543
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
ProFilm napisał(a):
to są bzdury ? inaczej nie umiem wytłumaczyć .


No niestety :( To są bzdury co piszesz...
Wiesz, że dzwonią (i czy to na pewno dzwony, a nie syrena...?) ale nie wiesz, w którym kościele.
Taka mała porada dot. pisania postów: jeśli się czegoś nie wie to się nie wypowiada na ten temat posiłkując się ledwo szczątkową (często zresztą wyrwaną z kontekstu i niepełną) wiedzą tylko po to aby coś napisać.
Bez urazy
Pozdrawiam

_________________
Tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM
SPRZEDAM KRAN 2/4/6m automatyczne utrzymanie kadru


piątek, 11 grudnia 2009, 10:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: kilka pytań Adobe Premiere
Nie chodzi o sposób tłumaczenia, ale o kolejność postępowania, jaką opisałeś, i narzędzia jakie do tego stosujesz, a to właśnie są te bzdury...

Dam Ci przykład co mamy na myśli:
wpierw skonwertować, a później wyliczyć bitrate - bez sensu;
dzielenie rozdziałami robi się wtedy gdy już stworzysz MENU - robiłeś kiedyś DVD-Video?;
proste Menu się nie opłaca robić na programach Adobe - to mnie zatyka i nie umiem się odnieść do takiego zdania....
zresztą wszystko co napisałeś nie ma żadnej logiki odnośnie pracy w Premiere i tworzeniu kompilacji DVD-Video.
Do czego borucckowi Virtual Dub, kalkulatory bitrate, które nie wyliczą nigdy wielkości, bo nie wiedzą jak duże menu z dostępem do wybranych scen umieści on na krążku, ile ścieżek dźwiękowych, czy innych dodatków, jakieś Divixy, wybory typu kodeka itp, wcale nie dotyczą boruccka, bo w DVD nie ma wyboru kodeka - jest jeden i koniec...
Myślę, że gdzieś kiedyś bawiłeś się w tworzenie filmików DivX i to jeszcze w starych metodach i nie masz pojęcia na czym polega kompilacja DVD, jak się ją tworzy, dlatego pleciesz bzdury, które borucckowi nie pomogą, a wręcz przeszkodzą w nauce profesji montażysty video.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 11 grudnia 2009, 18:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL