Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 07:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Witajcie,

Od prawie roku posiadam procesor CORE 2 QUAD Q9550 4x2.83Ghz 12MB i co mnie zastanowiło jak sprawdziłem wydajnosc podczas renderingowania, że edius (ver.4.61) pracuje na max 50% wykorzsytując moc obliczeniową procesorów - czy to jest normą czy można zrobić aby wykorzystywał pełna moc obliczeniową?

Pozdrawiam


wtorek, 5 stycznia 2010, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Co prawda mam wersję Neo lecz mi pomogła łatka ze strony Canopusa i teraz ma po 100 % na rdzeń


wtorek, 5 stycznia 2010, 11:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
jaka latka ?
mozesz podac link ?


wtorek, 5 stycznia 2010, 11:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Czy możesz podać konkretnie co to było? Jaka łatka ?

Pozdrawiam

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


wtorek, 5 stycznia 2010, 12:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Ups przepraszam nie była to łatka lecz aktualizacja o nazwie EDIUS Neo Software v1.10 Update. Jak już wcześniej pisałem jest to do wersji Edius NEO !!!! Po zalogowaniu na stronie Canopusa powinniście mieć dostępne aktualizacje dla swojej wersji.

Mi ona poprawiła to
EDIUS Neo Software v1.10 Update

Windows XP / Windows Vista

This update contains improvements and bug fixes for EDIUS Neo, and is an official localized version.

Note: This package can only upgrade an existing system. That is, you will need to have installed a previous version of EDIUS Neo software.

Fixes and changes in this release:
Improved speeds when using MPEG segment encoding
Fixed an issue when importing certain AVI files
Fixed an issue when capturing video in long durations
Fixed crash issues when adding TGA/TIFF files directly into timeline
Fixed errors of blackened preview window when applying Region Filter after using odd-number of video filters
Fixed crash issues with scrubbing sequence image files on timeline
Fixed an issue when importing certain title clips
Fixed an issue when creating new presets after starting EDIUS
Fixed an issue when rendering sequence image files on timeline
Fixed an issue when converting sequence image files with alpha in the EDIUS bin window (alpha info was lost)
Fixed crash issues with scrubbing sequence image files on timeline
Fixed an issue with voice over recording (recording sampling rate was wrong)


wtorek, 5 stycznia 2010, 14:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
No to kicha - bylem na stronie i ostatnie to:

EDIUS Software v4 v4.61 Update Released: 2008-03-21


Ehhh...trzeba zmieniac na 5...

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


wtorek, 5 stycznia 2010, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
DARIO78 napisał(a):
No to kicha - bylem na stronie i ostatnie to:

EDIUS Software v4 v4.61 Update Released: 2008-03-21


Ehhh...trzeba zmieniac na 5...


Nie spiesz się tak :)
Chodzi Ci o renderowanie materiału na timeline na potrzeby płynnego podglądu, czy renderowanie już do pliku przez Procodera?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 5 stycznia 2010, 14:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Cytuj:
renderowanie materiału na timeline na potrzeby płynnego podglądu,


to idzie szybko... chociaz takze na 40%

Cytuj:
czy renderowanie już do pliku przez Procodera?


i tu przydala by sie pelna moc :)


wtorek, 5 stycznia 2010, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: RENDERING - EDIUS - MOC OBLICZENIOWA tylko 50% ?
Kupcie EDIUSA NEO i po kłopocie i cena mniejsza :wink: 8)


wtorek, 5 stycznia 2010, 18:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL