Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 08:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Witam serdecznie
Zainstalowałem WIN 7 Ultimate - wszystko pracuje dobrze.
Tylko w ENCORE CS4 - brak biblioteki Librare / sample menu DVD / czegoś chyba nie zainstalowałem . Zainstalowałem tylko Premiere CS4, Encore CS4 , Encoder CS4. - pozostałych opcji nie instalowałem . Może ktoś wie która z oferowanych dodatkowo na płycie aplikacji CS4 ma w sobie biblioteki sampli do Encore CS4 ??????


czwartek, 11 lutego 2010, 10:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Może krócej :
Mam nieaktywną biblitekę " librare" w ADOBE ENCORE więc nie mogę stworzyć Menu do płyty !!
Co musze wgrac aby program widział zainstalowane przez Adobe przykładowe próbki MENU ??


czwartek, 11 lutego 2010, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
jesli instalowales pakie cs4 caly to tam po prostu tego nie ma


czwartek, 11 lutego 2010, 17:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Degenerado napisał(a):
jesli instalowales pakie cs4 caly to tam po prostu tego nie ma

W pakiecie CS4 Production Premium jak najbardziej są biblioteki do Encore. Przy instalacji trzeba zaznaczyć content library encore (czy jakos podobnie) ptaszkiem i wtedy biblioteki się zainstalują. Ponoć przy pakiecie Master Collection tego nie ma ale wiem to tylko ze słyszenia więc pewien nie jestem.
Poza tym do tworzenia menusów słuzy Photoshop.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 11 lutego 2010, 19:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
w cs4 master collection encore.cs4.library.content jest wgrywany jako osobny disc


czwartek, 11 lutego 2010, 20:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 marca 2010, 10:22
Posty: 6
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Odświeżam temat.
Panowie podpowiedzcie proszę co zrobić w encore cs4 bym widział te nieszczęsne biblioteki?
Skąd je wziąć i gdzie przekopiować?

Przecież nie będę teraz kupował premiuma...


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 09:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
viewtopic.php?f=15&t=30896

Po co premium? ja w encorze dodanym w paku z premierką mam wszystkie libertki.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
na co wam te biblioteki? przecież projekty i tak się robi samemu i menu również

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
kumak napisał(a):
na co wam te biblioteki? przecież projekty i tak się robi samemu i menu również


Zawsze robisz projekty od podstaw? :) Nawet jeśli to jest zwykła imprezka rodzinna czy też jakaś tam pierdoła? Nigdy nie edytowałeś już gotowego projektu pod siebie? :)

Inna sprawa jest taka, że dzięki tym bibliotekom łatwo można podejrzeć co i jak z czym złączyć, jak to jest skonstruowane, jakie kombinacje poczynić w photoshopie. Wtedy o wiele łatwiej zacząć tworzyć coś od podstaw.

Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
projekty typu play i wio robiłem w workshop a on prościutki i encore tez latwy- mam menu dvd które składa sie z firsplay,menu głównego,4 menu scen 1 menu specjal i 12 menu transition-za to lobie encore- można poszaleć ale trzeba się nawiązać- brakuje tylko 1-ruchomych masek na buttony menu-niestety button animowany stoi w miejscu
możne nie były mi potrzebne biblioteki bo menu robię w AE a encore to już nawigacja
co do projektów to lubię coś przerobić na własne potrzeby :mrgreen:

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Sam niedawno miałem z tym problem, przesiadając się z Workshopa (którego mam w jednym palcu) na Encore brakowało mi bibliotek Library, Style itp, lecz nie chodziło mi o jakieś korzystanie z kiepskich zawartych w programie gotowców, lecz posiadam kurs filmowy po programie i on tłumaczy metody postępowania edytując właśnie gotowe projekty, tak jest łatwiej pojąć podstawy, by później tworzyć już własne ładne menu chociażby z wizerunkiem "żywej" pary młodej w tle, a tego w gotowcach nie ma.
Menu typu wijące się roślinki "Floral", czy też animacje w stylu fontanny, motylków itp uważam za totalną kiszkę (nie tylko ja), więc mając trochę ambicji jak napisał andrzej_men, na bazie tych projektów można nauczyć się konstruowania ciekawych własnych projektów.
Doszedłem do tego, skąd i jak wciąga się brakujące biblioteki, a one nie tylko dodają gotowych menu, ale do programu przybywa cały szereg filtrów i innych przydatnych narzędzi, bez których pewnych rzeczy zrobić się nie da.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 20 kwietnia 2010, 20:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
to podziel sie z nami tym sposobem odzyskiwania tych bibliotek

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL