|
Teraz jest poniedziałek, 16 grudnia 2019, 06:31
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Autor |
Wiadomość |
beliverman
Stały bywalec
|
 Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Witam serdecznie Zainstalowałem WIN 7 Ultimate - wszystko pracuje dobrze. Tylko w ENCORE CS4 - brak biblioteki Librare / sample menu DVD / czegoś chyba nie zainstalowałem . Zainstalowałem tylko Premiere CS4, Encore CS4 , Encoder CS4. - pozostałych opcji nie instalowałem . Może ktoś wie która z oferowanych dodatkowo na płycie aplikacji CS4 ma w sobie biblioteki sampli do Encore CS4 ??????
|
czwartek, 11 lutego 2010, 10:58 |
|
 |
beliverman
Stały bywalec
|
 Re: Brak biblioteki z samplami Menu w ENCORE CS4
Może krócej : Mam nieaktywną biblitekę " librare" w ADOBE ENCORE więc nie mogę stworzyć Menu do płyty !! Co musze wgrac aby program widział zainstalowane przez Adobe przykładowe próbki MENU ??
|
czwartek, 11 lutego 2010, 15:49 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
jesli instalowales pakie cs4 caly to tam po prostu tego nie ma
|
czwartek, 11 lutego 2010, 17:55 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
Degenerado napisał(a): jesli instalowales pakie cs4 caly to tam po prostu tego nie ma W pakiecie CS4 Production Premium jak najbardziej są biblioteki do Encore. Przy instalacji trzeba zaznaczyć content library encore (czy jakos podobnie) ptaszkiem i wtedy biblioteki się zainstalują. Ponoć przy pakiecie Master Collection tego nie ma ale wiem to tylko ze słyszenia więc pewien nie jestem. Poza tym do tworzenia menusów słuzy Photoshop.
_________________ Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6. _______________________ http://www.mmstudio.net.pl http://www.facebook.com/produkcjafilmowa
|
czwartek, 11 lutego 2010, 19:37 |
|
 |
tunes
Aktywny bywalec
|
w cs4 master collection encore.cs4.library.content jest wgrywany jako osobny disc
|
czwartek, 11 lutego 2010, 20:51 |
|
 |
Intgar
Nowy
|
Odświeżam temat. Panowie podpowiedzcie proszę co zrobić w encore cs4 bym widział te nieszczęsne biblioteki? Skąd je wziąć i gdzie przekopiować?
Przecież nie będę teraz kupował premiuma...
|
poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 09:08 |
|
 |
andrzej_men
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30 Posty: 451 Lokalizacja: Poznań
|
viewtopic.php?f=15&t=30896Po co premium? ja w encorze dodanym w paku z premierką mam wszystkie libertki.
_________________ ...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą... 2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz
|
poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:04 |
|
 |
kumak
Aktywny bywalec
|
na co wam te biblioteki? przecież projekty i tak się robi samemu i menu również
_________________ Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
|
poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:08 |
|
 |
andrzej_men
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30 Posty: 451 Lokalizacja: Poznań
|
kumak napisał(a): na co wam te biblioteki? przecież projekty i tak się robi samemu i menu również Zawsze robisz projekty od podstaw?  Nawet jeśli to jest zwykła imprezka rodzinna czy też jakaś tam pierdoła? Nigdy nie edytowałeś już gotowego projektu pod siebie?  Inna sprawa jest taka, że dzięki tym bibliotekom łatwo można podejrzeć co i jak z czym złączyć, jak to jest skonstruowane, jakie kombinacje poczynić w photoshopie. Wtedy o wiele łatwiej zacząć tworzyć coś od podstaw. Pozdrawiam
_________________ ...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą... 2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz
|
poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:14 |
|
 |
kumak
Aktywny bywalec
|
projekty typu play i wio robiłem w workshop a on prościutki i encore tez latwy- mam menu dvd które składa sie z firsplay,menu głównego,4 menu scen 1 menu specjal i 12 menu transition-za to lobie encore- można poszaleć ale trzeba się nawiązać- brakuje tylko 1-ruchomych masek na buttony menu-niestety button animowany stoi w miejscu możne nie były mi potrzebne biblioteki bo menu robię w AE a encore to już nawigacja co do projektów to lubię coś przerobić na własne potrzeby 
_________________ Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
|
poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:27 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Sam niedawno miałem z tym problem, przesiadając się z Workshopa (którego mam w jednym palcu) na Encore brakowało mi bibliotek Library, Style itp, lecz nie chodziło mi o jakieś korzystanie z kiepskich zawartych w programie gotowców, lecz posiadam kurs filmowy po programie i on tłumaczy metody postępowania edytując właśnie gotowe projekty, tak jest łatwiej pojąć podstawy, by później tworzyć już własne ładne menu chociażby z wizerunkiem "żywej" pary młodej w tle, a tego w gotowcach nie ma. Menu typu wijące się roślinki "Floral", czy też animacje w stylu fontanny, motylków itp uważam za totalną kiszkę (nie tylko ja), więc mając trochę ambicji jak napisał andrzej_men, na bazie tych projektów można nauczyć się konstruowania ciekawych własnych projektów. Doszedłem do tego, skąd i jak wciąga się brakujące biblioteki, a one nie tylko dodają gotowych menu, ale do programu przybywa cały szereg filtrów i innych przydatnych narzędzi, bez których pewnych rzeczy zrobić się nie da.
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
wtorek, 20 kwietnia 2010, 20:38 |
|
 |
mvictoria
Bywalec
|
to podziel sie z nami tym sposobem odzyskiwania tych bibliotek
_________________ Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8
|
wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:41 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|