Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 12:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pliki HD 720 (mp4) - czym montować??? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 marca 2010, 19:50
Posty: 4
Post Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Witam,

mam taki problem - próbuje montować pliki mp4 (1280x720 29fps) - niestety żaden program ich płynnie nie obsługuje. Próbowałem Premiere CS4, Pinnacle Studio 14HD, Ulead Video Studio 11.5. Tym dziwniejsze jest to, że nie mam takiego słąbego kompa - (Intel Quad Q6600 2.4 Ghz, 4 GB Ram, Ati 5700, Windows 7).

Już próbowałem chyba wszystkiego, ale witki opadają....


niedziela, 14 marca 2010, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
dlaczego twierdzisz ze premiere nie obsluguje ? akurat mp4 pieknie pod premierem smiga, no chyba ze masz trial lub crack


poniedziałek, 15 marca 2010, 01:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 marca 2010, 19:50
Posty: 4
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Obsługuje ale nie płynnie - nie jestem w stanie nic zmontować bo każdy z tych programów mocno się zacina...:( Komp jest w miarę mocny, więc co jest przyczyną? Oryginał to Premiere Elements 8 (też przycina- chociaż jak sobie zrenderuje taki plik to w miarę się można nim potem pobawić - ale taki rendering to z 5 min a plik trwa 20 sek :o ). Reszta oprogramowania w wersji trial lub podobnej... Nie wiem czy walczyć z konfiguracją oprogramowania czy zakładać oddzielną partycję z XP64... Chyba na takiej konfiguracji sprzętowej powinno wszystko hulać?


poniedziałek, 15 marca 2010, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
karta (z opisu na necie) ma magistrale 128 bit czyli taka bida raczej, premiere cs4 przy 4 giga tez ledwo zipie a do tego windows 7 , moze faktycznie sproboj na xp x64 bo u mnie na :

q6600@2400, 4 giga ramu, ati 4850 - pliki w mp4 doskonale sie montuja i podglad jest plynny - na xp x64

jak robisz instalacje to tylko pamietaj zeby byl pelny update windowsa przez microsoft i pelny update adoba


poniedziałek, 15 marca 2010, 17:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 marca 2010, 19:50
Posty: 4
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Karta rzeczywiście 128 bit. Powalczę z systemem, może trochę RAmu dokupię - i napisze jak hula... mam nadzieję, że to pomoże, bo już mam dość tej nierównej walki...:) Dziękuję za pomoc:)


wtorek, 16 marca 2010, 14:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 marca 2010, 19:50
Posty: 4
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Więc tak... w sumie to nic:( Przeinstalowałem system na XP64 bit. Wszystkie update'y zrobione. Zainstalowałem Premiere CS4. Także wszystko uaktualniłem... Oczywiście najnowsze sterowniki do karty graficznej. Zwiększyłem RAM do 8gb... Zaktualizowałem BIOS... no cuda na kiju... I tak: filmy w rozdzielczości HD720 nawet nawet. No może jakoś super płynnie to nie jest, ale już coś można posklejać... ale filmy 1080 tną nadal... Jestem tak zdesperowany, że chyba będę musiał kupić nową kartę graficzną bo jak pisał Degenerado to może być wąskie gardło ( ta szyna 128 bit)... albo pozostaje poczekać na CS5 który podobno ma być dużo szybszy i w ogóle ach i ech.... już sam nie wiem...:(


piątek, 19 marca 2010, 20:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 18:48
Posty: 8
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Witam ja działam na Pinnaclu 14 HD i plikach mp4 z kamerki Samsunga HMX-H105 HD. Materiał Full HD przerabia się znośnie, nie tnie aż tak bardzo jak na A X2 5200+, 5Gb DDR2 800 i 8500 GT 512 MB, Czasami są małe zacinki podczas odtwarzania w programie. Z moich obserwacji wynika iż H264 to pożeracz mocy CPU. Tylko przy edycji u mnie obciąża 4 rdzenie po ok 50-60% każdy. Materiał składam na:

Konfiguracja PC'ta:

System operacyjny
Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek Service Pack 3

Typ procesora
QuadCore AMD Athlon II X4 620, 2600 MHz (13 x 200)

Nazwa płyty głównej
Gigabyte GA-MA770T-UD3P (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Mikroukład płyty głównej
AMD 770, AMD K10

Pamięć fizyczna
3328 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM1: 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM2: 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)

Ekran:
Karta wideo
NVIDIA GeForce GTS 250 (1024 MB)

Monitor
Philips Brilliance 109P (109P4) [19" CRT] (BZ 146661)

Multimedia:
Karta dźwiękowa
Realtek ALC888/1200 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller

Dysk fizyczny
SAMSUNG HD160JJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ST31000528AS (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Co to Twojej konfiguracji to to za pewne masz VGA z DDR5 więc szyna pamięci 128Bit niczego się ma do szyny pamięci z DDR3 innaczej technologicznie jest rozwiązanie adresowanie pamięć - gpu itp. Także 128Bit DDR5 można porównać do 256 bit z DDR3.


poniedziałek, 22 marca 2010, 13:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
"Co to Twojej konfiguracji to to za pewne masz VGA z DDR5 więc szyna pamięci 128Bit niczego się ma do szyny pamięci z DDR3 innaczej technologicznie jest rozwiązanie adresowanie pamięć - gpu itp. Także 128Bit DDR5 można porównać do 256 bit z DDR3."

to wyjasnij mi dlaczego na tym samym konfigu , quad q6600 2.4 i 8 giga ramu
ale z radeonem 3870 na magistrali 256 bit podglad u mnie sie nie zacina przy mp4 i normalnie sie to montuje


poniedziałek, 22 marca 2010, 15:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 18:48
Posty: 8
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
hym, nie twierdzę, że mam rację, ale jeszcze zgoniłbym na sterowniki do Ati 5xxx, dużo z nimi problemów. Koledze resetuje komputer nawet na mozilli z komunikatem "zresetowano gpu..." Spróbuj zainstalować do swojego Ati stery z dedykowanego CD/DVD jeśli miałeś najnowsze catalisty ew. koledze pomogło:

Kod:
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl
/ po lewej "Graphic Card" i z listy wybierz swoją VGA, ale sterowniki w wersji Wersja Beta 8.703 ponieważ już te nowsze dalej powodują problemy.

Nie wykluczone, że to pomoże.


poniedziałek, 22 marca 2010, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
ja obstawiam magistrale, bo sterowniki ostatnie ati w miare przyzwoicie dzialaja a odkad skladam kompy nigdynie uzywalem kart z magistrala nizsza niz 256 bit bo albo nie dawaly rady z dwoma monitorami, albo sie timeline malowal albo wlasnie pojawialy sie problemy z podgladem

ostatnio jeszcze zrezygnowalem z kodekow dodatkowych bo nawet pakiet vista/win7 codec pack i x64 components zaczal kwasic w premierze bo udziwnieniach ktore autor wprowadzil od 3 ostatnich wersji


poniedziałek, 22 marca 2010, 16:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 18:48
Posty: 8
Post Re: Pliki HD 720 (mp4) - czym montować???
Degenerado napisał(a):
ja obstawiam magistrale, bo sterowniki ostatnie ati w miare przyzwoicie dzialaja a odkad skladam kompy nigdynie uzywalem kart z magistrala nizsza niz 256 bit bo albo nie dawaly rady z dwoma monitorami, albo sie timeline malowal albo wlasnie pojawialy sie problemy z podgladem

ostatnio jeszcze zrezygnowalem z kodekow dodatkowych bo nawet pakiet vista/win7 codec pack i x64 components zaczal kwasic w premierze bo udziwnieniach ktore autor wprowadzil od 3 ostatnich wersji



A z tymi kodekami to nie wykluczone, może i to jest kosa na mój problem z obrabianiem. Dzięki za wskazówkę. Przetestuję ;)


poniedziałek, 22 marca 2010, 17:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL