Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Vegas Pro 9 czy APP CS4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 31 marca 2010, 10:59
Posty: 2
Post Vegas Pro 9 czy APP CS4
Witam. Dotychczas montowałem na AP 6,5, eksport do mpg2 i prosty authoring w TmpgEnc. Czas się przesiąść przy okazji zmiany kamery i chęci zmiany z 4:3 na 16:9. No i mam dylemat. Ponoć Vegas trudniejszy do nauczenie (zupełnie inna filozofia), zwłaszcza że mam nawyki z AP, ale później podobno szybciej można robić wiele rzeczy i samemu robić rzeczy na kształt pluginów APP. Z kolei jadąc na APP można robić świetne rzeczy w AAE. Proszę o wypowiedź kogoś kto zna oba systemy co lepsze. Istotne może jest jeszcze to, że nie chciałbym teraz pakować się w większą modernizację kompa, a mam dosyć słabego - Athlon 64 x2 5000+ (2,6Ghz), 2 Gb Ramu (ale dorzucę jeszcze 2 albo 4) i prostą grafikę Ati X1250. A czytałem, że CS4 ma spore wymagania. Na razie będzie DV ale niedługo HDV. Zależałoby mi o ile któryś system to dobrze robi, żebym mógł zrobić menu od razu na timeline i dostać gotowy obraz płyty. Poza tym fajnie by było jakby system sam ciął materiał na sceny oraz chciałbym mieć możliwość płynnej zmiany tempa filmu (np. ze 100% do 50%). Proszę o uwagi i pozdrawiam


czwartek, 1 kwietnia 2010, 23:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 31 marca 2010, 10:59
Posty: 2
Post Re: Vegas Pro 9 czy APP CS4
A i dodam jeszcze, że planowany system to będzie chwalony na forum Win XP 64 bit.


piątek, 2 kwietnia 2010, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas Pro 9 czy APP CS4
obydwa programy masz w wersji trial, sprawdz co Ci bardziej pasuje ale wez poprawke ze w trialu cs4 duzo opcji nie dziala (osobiscie polecam testowanie nawet na pirackiej wersji bo wtedy dopiero wiesz ze nie brakuje kodekow, presetow do hdv itp)

na obu programach zrobisz to samo (jak w przypadku wiekszosci softow edycyjnych) , kwestia przyzwyczajen i ceny, z premierem masz encorea i media encoder a calosc mozesz w wersji boxowej dostac nawet za 800-900zl

co kto lubi, bo na twoim kongfigu roznic wielkich nie bedzie w wydajnosci czy komforcie pracy


sobota, 3 kwietnia 2010, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL