Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 23:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Adobe Premiere CS5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Adobe Premiere CS5
WITAM
zainstalowałem premiere cs5 (chcę go przetestować ) trial ale nie mogę go uruchomić ,wyskakuje mi error:16 nie wiem w czym tkwi problem ,może mam za słaby komp lub brakuje jakiś sterowników ,może ktoś wie w czym tkwi problem
Windows 7 professjonal zarejestrowany
Nvidia GeForce GTS 250 1024MB
RAM 8GB
CPU Inte(R) Core (TM)2 Quad CPU Q9505 @ 2.83GHz 2.83GHz

do tej pory pracuję na Cs3.2 i nie ma żadnych problemów


sobota, 17 kwietnia 2010, 10:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe Premiere CS5
Hej, skąd pobrałeś triala? Na stronie adobe.com jeszcze nie udostępnili...
Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


sobota, 17 kwietnia 2010, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Adobe Premiere CS5
poszukaj w internecie to znajdziesz
ponawiam prosbę co może byc przyczyną tego błędu i czy konfiguracja mojego kompa jest wystarczająca


sobota, 17 kwietnia 2010, 12:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe Premiere CS5
A może to jakiś fake? Pobierałeś z rapidshare?
Kompa na 100% masz wystarczającego, a miałeś wcześniej, albo masz nadal zainstalowanego cs4? Jeśli tak, i dział on bezproblemowo to z cs5 nie powinieneś mieć problemów.

Podaj, źródło, ściągnę, zainstaluję i dam znać czy u mnie chodzi. (jak nie chcesz zamieszczać linka na forum to daj na PW)

Pozdrawiam

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


sobota, 17 kwietnia 2010, 13:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Adobe Premiere CS5
tylko tak dla formalności spytam: system 32 czy 64 bit?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 17 kwietnia 2010, 13:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Adobe Premiere CS5
windows 7 professional 64 bit legalny zarejestrowany
do kolegi andrzej_men masz skypa


sobota, 17 kwietnia 2010, 13:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: Adobe Premiere CS5
U mnie poszedł ale dziwne rzeczy się z nim dzieją... W sumie to wersja BETA wiec ma prawo coś nie działać. Ale żeby po nałożeniu tekstu na klip playback sie zacinał? Dziwne...

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


sobota, 17 kwietnia 2010, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Adobe Premiere CS5
przeinstalowałem system,zainstalowałem nowe sterowniki i wszystko śmiga bez żadnych przycięć jedynie co zauważyłem to:
brakuje mi funkcji export to frame oraz to że przy zgrywaniu nie widać
( przynajmniej u mnie tak jest ) filmu ale mimo to funkcja wykrywania scen działa prawidłowo,po przełączeniu kamery na nagrywanie też nie widać bezpośrednio obrazu który widzi kamera, używam kamery Sony Fx1000


niedziela, 18 kwietnia 2010, 18:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Adobe Premiere CS5
U mnie po nałożeniu tekstu podczas odtwarzania nic się nie dzieje. Klip w ogóle nie idzie.
Mam materiał z canona 7d i muszę przyznać, że mercury spisuje się przyzwoicie (geforce9800gt). Co prawda przy kilku warstwach już ścina ale jedną obsługuje bez problemu co w cs4 było nie możliwe (core i7 920, 6GB RAM). Mam jeszcze tylko nadzieję, że pluginy od red giant szybko się na niego pojawią bo obecne nie działają pod 64bit.
Czy też wam nie dział prawidłowo opcja "replace with after effects composition"? Bo u mnie otwiera kompozycje w AE ale pustą. :( Premiere w połączeniu z roto brush w AE byłoby moim zdaniem naprawdę potężnym narzędziem dla filmowców :D Szkoda by było jakby tego nie naprawili.


niedziela, 18 kwietnia 2010, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: Adobe Premiere CS5
Hirosz napisał(a):
U mnie po nałożeniu tekstu podczas odtwarzania nic się nie dzieje. Klip w ogóle nie idzie.

U mnie podobnie - klip zatrzymuje się w momencie kiedy dojdzie w timelinie do tekstu. Ale próbowałem premiere CS3 i tam wszystko hula az miło. Nie wiem jak wasze wersje ale moja ma znaczek BETA wiec myśle ze to poprawią w końcu.
Aaaa i próbowałem dołożyc vitascene i newblu fx - AP ich nie widzi :/ wiec jeszcze sporo czasu minie zanim to ruszy w 100%

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 10:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Adobe Premiere CS5
nie wiem dlaczego macie kłopoty z tekstem , u mnie jak dam tekst przerenderuje i idzie płynnie natomiast wrzuciłem adorage 10 hd i program go nie widzi


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 15:06
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Adobe Premiere CS5
Pluginy nie będą widoczne dopóki nie zostaną przepisane pod 64bity. Red giant zapowiada, że zrobi to zaraz po premierze cs5 co mnie bardzo cieszy bo w sumie tylko na tych pluginach mi zależy. Co do reszty trzeba szukać info na stronach producentów albo pisać do pomocy technicznej.
A mógłby ktoś sprawdzić jak wygląda to "replace with after effects composition" (w menu po kliknięciu prawym przyciskiem myszki na klipie umieszczonym na timeline)?


poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: Adobe Premiere CS5
tunes napisał(a):
nie wiem dlaczego macie kłopoty z tekstem , u mnie jak dam tekst przerenderuje i idzie płynnie natomiast wrzuciłem adorage 10 hd i program go nie widzi

Wlaśnie chodzi o to że ma chodzić bez renderowania. Tekst na klipie bez zadnych bajerów musi normalnie działac - a przy przesuwaniu kursora obojetnie jak szybko - wszystko widac bez problemu.
Zainstalowalem nowy system, stare i nowe stery, próbowałem kilka razy i nic. Natomiast doszukałem się na anglojęzycznych forach, że problemy występują z kartami RADEONA HD seria 58XX. Ja sam uzywam 5870 i problem występuję. Może ci, u których również - napiszą jakie mają karty graficzne? A najdziwniejsze jest to że HD z ex1na starym SC3 chodzi bez zająkniecia jak gdyby obrabiać DV.

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


środa, 21 kwietnia 2010, 03:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 kwietnia 2010, 12:58
Posty: 8
Post Re: Adobe Premiere CS5
Z testowaniem CS5 poczekajmy do czerwca :) Czytałem nowości w CS5 i w sumie rozdmuchana premiera bez rewelacji. A czy wiecie, Ci którzy macie już jakieś wersje CS5, wreszcie załadowali opcję Multicamera?


czwartek, 29 kwietnia 2010, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post Re: Adobe Premiere CS5
kosarzpl napisał(a):
Z testowaniem CS5 poczekajmy do czerwca :) Czytałem nowości w CS5 i w sumie rozdmuchana premiera bez rewelacji. A czy wiecie, Ci którzy macie już jakieś wersje CS5, wreszcie załadowali opcję Multicamera?

MultiCamera obecna jest już od wersji pro 1,5

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


piątek, 30 kwietnia 2010, 08:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: XGrzesX i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL