Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 11:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Wymazanie kilku szczegolow w avi 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2010, 23:30
Posty: 1
Post Wymazanie kilku szczegolow w avi
Witam serdecznie,mam filmik w ktorym chce zamazac kilka rzeczy nie wiem na czarno lub cos z nimi zrobic zeby byly niemozliwe do zobaczenia podczas ogladania tego bo sa to moje prywatne ze tak powiem dane jak moge je zamazac lub znieksztalcic,prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje.


środa, 28 kwietnia 2010, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Wymazanie kilku szczegolow w avi
Trzeba użyć odpowiedniej funkcji w programie :wink:


czwartek, 29 kwietnia 2010, 06:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4576
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Wymazanie kilku szczegolow w avi
Wpisz w Google słowa takie jak maska, nazwę swojego programu do edycji filmu, słowo tutorial...
Ogólnie - co do idei, to nałożyć coś trzeba. Może być nawet napis niekiedy, co w programach do montażu filmów robi się "z automatu".
PS Zobacz też jak najprostszy sposób podpowiada kolega DiscoLED LINK.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 29 kwietnia 2010, 08:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Wymazanie kilku szczegolow w avi
photoshop extended


czwartek, 29 kwietnia 2010, 10:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 marca 2010, 16:00
Posty: 57
Post Re: Wymazanie kilku szczegolow w avi
Witam
sprawa się trochę skomplikuje gdy obiekt na obrazie będzie się przemieszczać lub kadr będzie ruchomy wtedy o ile jest to mały ruch można w dowolnym programie do montażu nałożyć jakiś obiekt i go z animować aby poruszał się w tym samym miejscu jak to co chcesz schować, niestety gdy ruch jest dynamiczny i nie liniowy ( chaotyczne ruchy w rożnych kierunkach) to wtedy trzeba będzie użyć programu do motiontrackingu np Aftereffect lub mocha.

Jeżeli nie posiadasz żadnych umiejętności w tym zakresie poszukaj tutoriali do AF motion track.


czwartek, 29 kwietnia 2010, 14:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 kwietnia 2010, 12:58
Posty: 8
Post Re: Wymazanie kilku szczegolow w avi
Jeżeli korzystasz z pakietu Adobe, a z umiejętnościami cienko, najłatwiej jest wyeksportować sobie te fragmenty filmu do fotoszopa :) Wtedy naprawdę łatwo jest to zedytować. Więc wszyscy, korzystajmy z tego dobrodziejstwa, jakie dało nam wejście pierwszej wersji z nazwą CS :)


czwartek, 29 kwietnia 2010, 21:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL