Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 19:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jaki programem zrobić taki montaż 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 maja 2010, 16:40
Posty: 3
Post Jaki programem zrobić taki montaż
Witam,
Na samym początku chciałbym powiedzieć, że nie jestem amatorem filmowania i montażu tylko muzykiem. Chciałbym umieścić na youtube kilka filmów w których będę pokazywał jak gram poszczególne partie utworu. Będzie to 5 czy 6 filmików.
Jakim programem (dla kompletnie topornych) można połączyć kilka filmów w jedym oknie? Żeby bardziej zobrazować o co mi chodzi pokażę link:
http://www.youtube.com/watch?v=prNTH_J2ceA

Bardzo mi zależy, żeby program był łatwy w obsłudze.
Walczę cały czas z Pinnacle Studio HD, ale nie moge tego rozgryźć ;(
Proszę o pomoc ;(


sobota, 22 maja 2010, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Jaki programem zrobić taki montaż
Program musi obsługiwać kilka ścieżek, oraz musi pozwalać na skalowanie wielkości ramki. W tym demo użyto czterech ścieżek. Każdą przeskalowano do mniej jak 1/4 wielkości okna i umieszczono w innym miejscu kadru. Oczywiście trzeba je zsynchronizować tak jak orkiestrę.
Adobe, Vegas, Edius


sobota, 22 maja 2010, 17:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 maja 2010, 16:40
Posty: 3
Post Re: Jaki programem zrobić taki montaż
Dziękuję bardzo za wskazówki, gdzieś mam Sony Vegas, czy orientujesz się może, gdzie moge znaleźć jakiś tutorial jak to zrobic;) ?


sobota, 22 maja 2010, 20:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4679
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jaki programem zrobić taki montaż
Szukaj w programie funkcji Event Pan Crop, a tutoriale masz tu LINK i tu LINK oczywiście. :wink:

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 23 maja 2010, 14:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 22 maja 2010, 16:40
Posty: 3
Post Re: Jaki programem zrobić taki montaż
Dzieki;) W sumie już sobie poradziłem bo w Vegas znalazłem funkcję Track Motion. Tylko teraz... zrenderowałem filmik i waży mi 26GB (4min;)) więc renderuje go jeszcze raz tym razem na format WMV9 zobaczymy ile będzie ważył, chcę żeby ładnie wyglądał na YouTube HD ale nie ważył więcej niż 150MB bo tyle przeważnie mi ważyły filmiki po produkcji w Camtasia Studio HD.


niedziela, 23 maja 2010, 14:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL