Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z Marox RtX 100 E 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2010, 20:05
Posty: 18
Post Problem z Marox RtX 100 E
Witam.

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :?

Od jakiegoś czasu mam Matroxa i powiem szczerze, że jestem wyczerpany.
Ciągle coś mu jest. Nie chce tu nikogo wkurzać ale naprawdę potrzebuję pomocy. Zauważyłem, że ta karta nie ma tu pochlebnych opinii le u mnie nie zanosi się w najbliższym czasie na zmianę więc do sedna...

Używam dwóch monitorów i w momencie próby zmiany efektu przejścia okno odpowiedzialne za te zmiany bardzo wolno się odpala. Trwa to nawet do 20 sec. Próbowałem już różnych ustawień i nie wiem jak to zrobić, żeby było tak jak powinno być czyli sprawnie.

Pracuję na
Intel Core 2 duo 2.13
Matrox Millenium P650 128
2 gb ram
Matrox RtX 100

Proszę o pomoc...


sobota, 22 maja 2010, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z Marox RtX 100 E
zmien karte graficzna, montaz tu nie ma nic do rzeczy


sobota, 22 maja 2010, 21:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2010, 20:05
Posty: 18
Post Re: Problem z Marox RtX 100 E
Nie wiem czy zmiana karty graficznej coś pomoże, w końcu to rekomendowana przez matroxa karta do tej konfiguracji.
Raz jedyny udało mi się tak ustawić sprzęt, że wszystko chodziło super...
ale robiłem to w nerwach i nie pamiętam jak ustawiłem grafikę...
Może jakieś inne pomysły, nie narażone na zmiany karty ?


niedziela, 23 maja 2010, 11:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z Marox RtX 100 E
napisz moze jeszcze jaki system i jaki soft do montazu, bo ta karta graficzna to mogla byc dedykowana 5 lat temu


poniedziałek, 24 maja 2010, 14:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2010, 20:05
Posty: 18
Post Re: Problem z Marox RtX 100 E
Rozwiązałem problem.

Gdyby ktoś miał podobny to należy z tego miejsca http://www.matrox.com/video/en/support/ ... 1/#hotfix1 dociągnąć te dwa hotfixy i po zainstalowaniu temat kończy się bezpowrotnie.

Pozdrawiam... :wink:


piątek, 4 czerwca 2010, 21:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL