Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 00:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Interlace - Jak sobie z nim poradzić ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 stycznia 2010, 23:13
Posty: 12
Post Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Hej. Pytanie takie jak w temacie. Jak poradzić sobie z interlace, by chociaż w jakimś stopniu usunąć.


niedziela, 20 czerwca 2010, 22:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
jest sto sposobów. a po co ci to? przeplot to nic złego, to się "oswaja"...

_________________
Obrazek


niedziela, 20 czerwca 2010, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
"Jak poradzić sobie z interlace"

zrozumiec i wykorzystac


niedziela, 20 czerwca 2010, 23:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
te, ale jak będziesz wpisywał w wyszukiwarkę interlance to ci raczej nic sensownego nie wyszuka :]
poprawiłem.
a, i napisałeś jeszcze z "de-". deinterlace to usuwanie przeplotu, przeplot to interlace.
też poprawiłem.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 00:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 stycznia 2010, 23:13
Posty: 12
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Sorki Deinterlance , nie wiem czemu napisałem Interlance ;/


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 08:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Ja już nic nie rozumiem :) Chcesz uzyskać przeplot, czy chcesz się go pozbyć?
Deinterlace - brak przeplotu
Interlace - przeplot

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 08:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 stycznia 2010, 23:13
Posty: 12
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Ja chcę uzyskać obraz bez przeplotu . Słuchajcie jak zlikwidować takie poziome pasy na YouTube które pojawiają się (zatem psując strasznie obraz) gdy wykonujemy szybszą panoramę ?
z Przeplotem sobie poradziłem - ale tak jak powiedział kolega GrassHopper ,że przeplot jest oswajalny i efekt końcowy nie zrobił na mnie aż tak wielkiego wrażenia .
Pozdrawiam Przemek


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 08:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Co to znaczy, że poradziłeś sobie z przeplotem?
To, że masz paski przy panoramach tzn. że przy eksporcie materiału nie zaznaczyłeś opcji w rubryce field order na deinterlace/progresive/none w zależności od softu na jakim pracujesz, a na jakim pracujesz?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 09:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 stycznia 2010, 23:13
Posty: 12
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
AP CS3


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 09:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
exessinc napisał(a):
AP CS3

I co znalazłeś tę opcję?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 20:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 stycznia 2010, 23:13
Posty: 12
Post Re: Interlace - Jak sobie z nim poradzić ?
Tak mam , dzięki za zainteresowanie się moim tematem ,hej !


poniedziałek, 21 czerwca 2010, 22:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL