Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 21:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 "stabilizacja" obrazu na etapie montażu? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 15:53
Posty: 8
Post "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Nagrania z ręki kamerą lekko drgają (przynajmniej moje, ale nie sądzę żeby inni byli cyborgami)

Czy jest jakiś program lub plugin, który jest w stanie zniwelować te minimalne ruchy ręki tak, żeby wyglądało to znacznie stabilniej.

Tak na logikę poszczególne klatki mają takie same podłoże i na tej podstawie można by poprzesuwać poszczególne klatki tak, żeby podłoże "nie drgało".


sobota, 26 czerwca 2010, 16:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
plugin do Virtualduba
http://www.guthspot.se/video/deshaker.htm

w razie problemów na yutubie są tutoriale


sobota, 26 czerwca 2010, 21:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 15:53
Posty: 8
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
podziękował - potestuję ten plugin :)


sobota, 26 czerwca 2010, 21:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 marca 2010, 16:00
Posty: 57
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
a czym będziesz montować materiał ?? w ediusie jest całkiem fajne narzędzie plugin proDAD mercalli.


niedziela, 27 czerwca 2010, 19:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 15:53
Posty: 8
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Kaliusz napisał(a):
a czym będziesz montować materiał ?? w ediusie jest całkiem fajne narzędzie plugin proDAD mercalli.


Niestety nie edius.
Mam virtualduba i jakieś pinnacle studio dołączone do karty firewire bodajże.
Zabawa totalnie amatorska, więc nie mam co wchodzić w duże systemy :(


niedziela, 27 czerwca 2010, 22:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Kaliusz napisał(a):
a czym będziesz montować materiał ?? w ediusie jest całkiem fajne narzędzie plugin proDAD mercalli.

a w AE do wersji cs4 http://www.redgiantsoftware.com/products/all/magic-bullet-steady/

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


niedziela, 27 czerwca 2010, 22:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Kaliusz napisał(a):
...w ediusie jest całkiem fajne narzędzie plugin proDAD mercalli.

A to, monopol Edius na Mercalli'ego dostał? Ja korzystam w Adobe Premiere też mi wykrzykuje, że zadziała i chce pokazać co potrafi. :wink:
Pozdrawiam.


niedziela, 27 czerwca 2010, 22:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
jest fajne narzedzie nvidii, mreveal czy jakos tak, nie dosc ze ma sporo filtorw to ma dobra stabilizacje i uwaga.... korzysta z cuda , na calym pliku mozna szereg operacji zrobic rt i potem to wyrenderowac z uzyciem GPU
szkoda ze nie jako plugin dziala


niedziela, 27 czerwca 2010, 23:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 czerwca 2010, 15:53
Posty: 8
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Muvee Reveal toto się chyba nazywa


niedziela, 27 czerwca 2010, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
http://www.vreveal.com/


poniedziałek, 28 czerwca 2010, 00:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
Temat powraca:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=22&t=22689&hilit=Dynapel

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 28 czerwca 2010, 00:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 18:55
Posty: 116
Lokalizacja: Białystok
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
grabos napisał(a):


hi
sciagnelem, przetestowalem i jestem pod duuuzym wrazeniem skutecznosci. probowalem te same "rozbiegane" video ogarnac mercallim i deshaker, moim zdaniem, jest zdecydowanie skuteczniejszy. a przede wszystkim jest free :)

jako ze po "deshakowaniu" po krawedziach pojawily sie czarne pola (mniejsze badz wieksze) mam pytanie: jak, najbardziej elegancko, sie tego pozbyc? tak zeby byly jak najmniejsze straty w jakosci video. material mam w DV, 4:3, bez przeplotu.

pozdr
viwaldi

_________________
Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie co to za otwór...


piątek, 29 października 2010, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
http://www.thefoundry.co.uk/products/rollingshutter/
prawdę pisząc jestem przerażony co narobił przetwornik Cmos.

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 12 listopada 2010, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
kumak napisał(a):
http://www.thefoundry.co.uk/products/rollingshutter/
prawdę pisząc jestem przerażony co narobił przetwornik Cmos.

Jeszcze trochę i problemu nie będzie klik

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


sobota, 13 listopada 2010, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: "stabilizacja" obrazu na etapie montażu?
dzięki za link andrzej

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


sobota, 13 listopada 2010, 13:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL