Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 23:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 grudnia 2008, 10:39
Posty: 182
Post Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
Gdzie mogę znaleźć wyłączenie funkcji podziału na sceny przechwytywanego materiału , tak by całą taśmę zapisać na dysku jako jeden plik.
Myślę że funkcja ta winna być w oknie capture , ale jakoś jej nie widzę być może innaczej się nazywa. Taśme zapisaną w HDV S.Vegas Pro 9 dzieli mi na 76 plików.


niedziela, 27 czerwca 2010, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
W preferencjach jest. :)

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 28 czerwca 2010, 18:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 grudnia 2008, 10:39
Posty: 182
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
MKmagic napisał(a):
W preferencjach jest. :)


===========================================================
w oknie przechwytu w zakładce Capture preference próbowałem z Enable HDV scene detection ale bez rezultatu.
Poniżej są dwa suwaki jeden z nich to Maximum RAM buffer size, czy wartość wybrana tym suwakiem ma wpływ to powyższy problem ?


poniedziałek, 28 czerwca 2010, 20:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
Nie, nie ma to wpływu.
Kiedy to scene detecton ODznaczyłeś, nadal dzielił na pliki? 8O

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 2 lipca 2010, 20:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 grudnia 2008, 10:39
Posty: 182
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
MKmagic napisał(a):
Nie, nie ma to wpływu.
Kiedy to scene detecton ODznaczyłeś, nadal dzielił na pliki? 8O

-------------------------------------------------------------------------
Tak odznaczałem a nawet zmieniłem dysk do zapisu i nadal dzieli na pliki. zastanawia mnie to dlaczego?
Czas zapisu materiału na taśmie 80 min w HDV wynosi siedemdziesiąt kilka minut i jest dzielony na na 72 pliki mniej więcej o porównywalnej wielkości.
W czasie nagrania kamera (FX1000) jeśli sobie dobrze przypominam była wyłaczana oraz pauzowana chyba nie więcej niż 10 razy. taśma była nowa pierwszy raz użyta. Z tym problemem zwróciłem się do dystrybutora softu (KSK) odpowiedzi nie dostałem do dnia dzisiejszego mimo że na samym wstępie zgłaszanego problemu poinformowałem że jest to legalne oprogramowanie a nie jakaś piracka kopia


piątek, 2 lipca 2010, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
Na jaki dysk to zgrywasz? Czy czasem nie jest to FAT32? Teraz renderuję BD, więc nie chcę za bardzo grzebać w kompie, ale coś mi to pachnie limitem wielkości pliku.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


niedziela, 4 lipca 2010, 14:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 grudnia 2008, 10:39
Posty: 182
Post Re: Jak przechwycić w Vegas Pro bez podziału na sceny?
MKmagic napisał(a):
Na jaki dysk to zgrywasz? Czy czasem nie jest to FAT32? Teraz renderuję BD, więc nie chcę za bardzo grzebać w kompie, ale coś mi to pachnie limitem wielkości pliku.

===========================================================
System plików to NTFS , a wielkość pojedyńczych plików wacha się od 50 do 80 Mb a we właściwościach plików system wskazuje AVCHD(m2t)
Skąd te AVCHD bo materiał został przechwycony z FX w HVD. Obok nich pojawiły się pliki w tej samej ilości z nazwą odpowiadającą plikowi medialnemu z dopiskiem sfk o wielkości 14Kb. , np plik o nazwie KLIP 01 o wielkości 30,2 Mb a jego czas odtwarzania wynosi 10 sek a obok niego powstał plik KLIP 01sfk o wielkości 14Kb.
Osobny folder w którym je umieściłem ma 9.07 Gb
Zastanawiam się czy może to wartość bufora( w module Capture-Maximum Buffer size) była ustawiona na 30% ma wpływ na dzielenie materiału na pliki

Po zwiększeniu Maximum Buffer size i usunięciu zaznaczenia Enable HDV scene detection matiriał w HDV o czasie trwania 49 min 45 sek został podzielony na trzy pliki o łącznej wielkości 9,07 Gb.
Natomiast ten sam materiał po zaznaczeniu funkcji scene detection został podzielony na 92 pliki
ten sam materiał przy ustawieniach Maximum buffer size na 30% i, oraz usunięciu jak zaznaczeniu scene detection został podzielony na 75 plików
Spróbuję zmniejszyć buffer do 10 % i usunięciu zaznaczenia scene detection. Zobaczymy co będzie


niedziela, 4 lipca 2010, 17:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL