Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 17:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Płynny podgląd full HD 2 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Płynny podgląd full HD 2
Witam Wszystkich.

Temat może wydać się znajomy niektórym użytkownikom ,więc już wyjaśniam o co chodzi .
Otóż mam problem z płynnym podglądem materiału w Adobe Premiere CS4. Montuje AVCHD/mts ,lecz nie wiem czemu ,ale obraz na podglądzie straasznie się zacina .Materiał jest nagrany bez przeplotu (interlaced)
Poczytałem trochę o problemie użytkownika "Piotrek R"
( http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=29394 ) i chciałem uzyskać od was potwierdzenie już wysnutego wniosku ,że to wina karty graficznej .Wątpie w to szczerzę , ponieważ moja karta graficzna Radeon 4860 1GB powinna spełniać podstawowe wymagania edycji materiału HD .
Pod maską jest u mnie 4GB pamięci co więcej .Podstawa jakaś jest.

Czytałem na zagranicznych forach o kodeku AVC i tudzież zainstalowałem go w nadziei ,że to coś poprawi .
Niestety ani Update AP oraz kodek w/w nic nie dał .

Więc .. w jakim to aspekcie jestem niewyedukowany ? Dodam, że jestem początkującym AP userem .

Moc z Wami ,
Adam.


niedziela, 4 lipca 2010, 19:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 12 czerwca 2008, 02:47
Posty: 203
Post Re: Płynny podgląd full HD 2
Interlace to właśnie przelot.

Napisz jaki masz procesor, a najlepiej podaj całą konfigurację komputera.
Premiere CS4 jest ogólnie zasobożerny i mało wydajny, a ten Radeon którego masz i tak nie współpracuje z Premierem, jeżeli chodzi o akcelerację sprzętową, więc wszystko jest dekodowane przez CPU.


poniedziałek, 5 lipca 2010, 01:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Płynny podgląd full HD 2
Witam,

Przepraszam za zwłokę , oto specyfikacja :
Ram - 4GB grają na 800Mhz domyślnie
CPU Core2Duo E6300 podkręcony na 2.80Ghz
Płyta Główna Gigabyte EP45 UD3LR = ICH10 + chipset Intel P45
Radeon 4850 1GB GDDR3

Tak , co do interlace - moje niedouczenie .
No cóż , jak na razie nie mam planu wydawać tyle kasy na karte graficzną , która jest przeznaczona dla tego typu zabaw .Jak zacznę pracować i zarabiać na tym to z pewnością kupię .

Jestem jak na razie ciekawy tylko ,czy to może jest mój błąd , że obraz na podglądzie nie jest płynny ... .
Czekam na respons .. .

Pozdrawiam ,
Adam .


sobota, 10 lipca 2010, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 12 czerwca 2008, 02:47
Posty: 203
Post Re: Płynny podgląd full HD 2
Za słaby procesor i za mało RAM-u, żeby to płynnie chodziło w Premiere CS4. W dodatku pewnie masz tylko jeden dysk to już w ogóle lipa z montażem czegokolwiek.


niedziela, 11 lipca 2010, 11:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Płynny podgląd full HD 2
Witaj ,

No tak , tylko zapomniałem dodać , że wcześniej pracowałem na 1.86Ghz ! Po podkręceniu dobrze mi się pracuje ,a film na podglądzie nie przerywa się jak wcześniej .Efekt nieporównywalny .
Dyski ? Akurat mam 3 ,ale wszelkie filmy które kleje przenoszę na tenj, na którym mam zainstalowany AP.

Wniosek : Do takich programów to poleca się procesory 4 rdzeniowe , nie mówiąc już o dostosowanych kart grafiki .

C-i-o.

Moc z Wami,
Adam


niedziela, 11 lipca 2010, 20:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL