Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 00:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 krateczki po nagraniu filmu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 czerwca 2010, 11:57
Posty: 7
Post krateczki po nagraniu filmu
Mam obrobiony już film w ulead video o długości 1:40 renderuje go do formatu mpeg2 wychodzi jakies 6,5 GB, potem wrzucam go w neroo zeby zrobil z tego dvd i jeszcze ucina i po nagraniu do tych 4 gb z hakiem. po nagraniu i wrzuceniu na plazme krateczki sa bardzo widoczne;/ może macie inne pomysly jak to nagrać i zmontowac, a zrzucam z kamery dv, a było nagyrwane w formacie hdv


wtorek, 6 lipca 2010, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
nie bardzo kumam jak można materiał nagrany w hdv zgrać z kamery dv
(zrzucam z kamery dv, a było nagyrwane w formacie hdv ) chyba że było nagrywane w dv na kamerze hdv


wtorek, 6 lipca 2010, 11:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 czerwca 2010, 11:57
Posty: 7
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
kamera automatycznie zrzuca mi do formatu dv;) najważniejsze to jest to jak to zmontowac i nagrac zeby obraz byl przejrzysty


wtorek, 6 lipca 2010, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
nie potzrebnie 2 razy kompresujesz do mpeg2 - lepiej po zmonatowaniu wypusc do AVI DV i wrzuc do nero (moze są ustawiana odpowidzialne zza jakosc kodowania), ew. z programu montazowego wypusc mpeg2 mieszczący sie na płycie

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 6 lipca 2010, 11:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
niepotrzebnie zgrywasz materiał hdv do dv jak chcesz mieć hd powinieneś zgrać i zmontować film w hdv no i oczywiście ustawienia w programie też hdv


wtorek, 6 lipca 2010, 11:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 czerwca 2010, 11:57
Posty: 7
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
Nie ja nie chce tego montować i nagrywać na lytke w hdv. w dv tylko jak renderuje do mpeg to traci na jakosci no i potem jak wrzucam do nero to takze na jakosci traci;/


wtorek, 6 lipca 2010, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
ten sam problem co zwykle, brak optymalizacji calego procesu, ciagle te same bledy, moze zrobmy topic zeby wyelimiinowac tego typu pytania, jakis FAQ must read ! bo to sie meczace robi


wtorek, 6 lipca 2010, 12:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 czerwca 2010, 11:57
Posty: 7
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
"(...)brak optymalizacji calego procesu(...)" czyli ?:)


wtorek, 6 lipca 2010, 12:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
Degenerado napisał(a):
ten sam problem co zwykle, brak optymalizacji calego procesu, ciagle te same bledy, moze zrobmy topic zeby wyelimiinowac tego typu pytania, jakis FAQ must read ! bo to sie meczace robi

to może założę wątek pod tytułem "najczęściej poruszane tematy" a potem sporządzimy ze Światem Obrazu cykl artykułów poruszających najczęstsze wątpliwości?

_________________
Obrazek


wtorek, 6 lipca 2010, 12:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
tzw. rzezbienie w gownie.

nagrywasz material kamera hdv, montuj w hdv
exportuj do jednego pliku o tych samych parametrach i z niego generuj gotowego mpega2-dvd (z tym samy fieldem) albo bezposrednio z timeline jesli twoj program oferuje taka mozliwosc
parametry dobierz tak zeby potem juz drugi raz tego nie liczyc, kazda kolejna rekompresja to strata jakosci, po drodze jeszcze gdzies sie zamienia fieldy i wogole bedzie dupa

ulead+nero to jedno z najslabszych rozwiazan do tego co chcesz zrobic


wtorek, 6 lipca 2010, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
Cytuj:
to może założę wątek pod tytułem "najczęściej poruszane tematy" a potem sporządzimy ze Światem Obrazu cykl artykułów poruszających najczęstsze wątpliwości?


tylko chyba to by musialo przechodzic przez jakas akceptacje zeby kazdy nie dopisywal co mu pasuje, ale mysle ze to by rozwiazalo takich problemow wynikajacych z balaganu albo nieznajomosci pojecia typu pixel ratio itp

na forum PDA bodajze jest takie rozwiazanie zastosowane i bardzo wyczerpujaco sa najczestsze problemy opisane, wg mnie super idea


wtorek, 6 lipca 2010, 13:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 czerwca 2010, 11:57
Posty: 7
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
nero + ulead jak najsłabsze rozwiązanie to czym mam nagrywać?? bezpośrednio przez ulead probuje ale nie moge bo nie widze wszystkich przycisków;/ podobno to wina directx zainstalowalem ale dalej nic


wtorek, 6 lipca 2010, 13:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: krateczki po nagraniu filmu
Nero to świetny program do nagrywania!
Nie rozumiesz istoty problemu. Jeśli masz obrobiony materiał to kompresujesz go:
-authoring, według wymagań programu
-bez authoringu do gotowej struktury dvd i materiał wynikowy już bez kompresji wypalasz na DVD
-do avi bez kompresji, resztę zrobi Nero.

_________________
Obrazek


piątek, 23 lipca 2010, 00:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL