Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 23:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Rozmycie selektywne w Pinnacle Studio 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 lipca 2010, 19:07
Posty: 2
Post Rozmycie selektywne w Pinnacle Studio
witam, mam pewien problem z uzyskaniem efektu rozmycia>
Chodzi mi o to, aby rozmyte były krawędzie filmu a środek wyraźny. Nie mam pojęcia jak uzyskać taki efekt w programie pinnacle studio (posiadam wersję 14 ) można rozmyć cały film, wybrany prostokąt w filmie ale żeby rozmyć krawędzie a środkową część kadru ładnie zostawić wyraźną nijak nie mogę, kombinowałem i podobny efekt można uzyskać nakładając jeden fim na drugi (obraz w obrazie) ten spodni rozmyłem, drugi zostawiłem wyraźny ale widać wyraźną granice pomiędzy rozmyciem a wyraźnym kadrem.
Chciałbym uzyskać ładne przejście z nieostrych krawędzi do ostrego środka filmu. Na kilku filmach widziałem, że można uzyskać taki efek...
Jeśli nie można tego zrobić w tym programie to proszę o pomoc w jakim mogę to zrobić czy ewentualnie jaki dodatkowe efekty musiałbym zainstalować do mojego pinnacle.
Dziękuje...


Załączniki:
Komentarz: lub takie
maciekpp-496x330.jpg
maciekpp-496x330.jpg [ 25.9 | Przeglądane 37 razy ]
Komentarz: coś takiego mnie interesuje:)
22575_sanfrancisco-bilateral.jpg
22575_sanfrancisco-bilateral.jpg [ 112.43 | Przeglądane 36 razy ]
środa, 28 lipca 2010, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Rozmycie selektywne w Pinnacle Studio
Większość z nas jest "mistrzami jednego programu" i nie dla tego że jest najlepszy tylko dla tego że go najlepiej znamy, a co za tym idzie pracujemy w nim najwydajniej i choć wielu się do tego nie przyzna to tak jest :)
Mi przypadł Edius :)
Mam w nim filtr region. Po zaznaczeniu interesującej części obrazu do wyboru mam akcje na zewnątrz i wewnątrz zaznaczenia.
Czyli na zewnątrz blur, albo inny pożądany efekt, zaznaczony Soft Edge(hmm łagone przenikanie, łagodny cien???) i juch :)
W Pinaclu może być podobnie.
Tak to wygląda w Ediusie
Obrazek
Nie przejmuj się szerokością, mam 2 monitory.

_________________
Obrazek


piątek, 30 lipca 2010, 01:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 lipca 2010, 19:07
Posty: 2
Post Rozmycie selektywne w Pinnacle Studio
Kolega ma racje i dziękuje za podpowiedz.
Problem rozwiązałem jednak w "swoim" pinnacle:)
Gdyby ktoś miał podobny problem proponuje zainstalowanie dodatku do pinnacle studio, chociaż działa też z innymi programami do obróbki filmów a zwie się VITASCENE i jest tam od groma różnych przejść, efektów itp. których brakowało mi w pinnacle.
Dzięki i pozdrawiam:)


piątek, 30 lipca 2010, 08:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL